wizzy_bl je napisao:
@Pecenko
opet dominiras sa zakljucivanjem.Svaki posao u javnoj upravi = drzavne jasle. To garant mora biti nesto dobro....ljudi ce sve uraditi da se tu i zadrze. Nidje veze.
Da imas nekog dodira sa drzavnom upravom, znao bi da je to posao kao i svaki drugi za vise od 2/3 zaposlenih i da se tu zaposljavaju ljudi koji ce raditi, gdje politicko opredeljenje apsolutno ne igra ulogu. Naravno, postoji i ona druga strana price,ali definitivno nije crno-bijelo kako ti ocigledno zamisljas. U tom poslu,kao i svakom drugom, postoje dobre strane (npr. postovanje zakona o radu za godisnje odmore i sedmicno radno vrijeme), ali postoje i lose stvari (a to je plata...mislim na ljude koji rade i znaju svoj posao).
Zadnjih 3-4 godine, realni sektor je dobro prebacio plate u odnosu na javnu upravu, tako da dosta ljudi daje otkaz i prelazi raditi u privatnim kompanijama. Ono sto licno mene i dalje drzi tu jeste da i dalje imam prostora za ucenje i usavrsavanje, ali je pitanje vremena do kada. Ali sad odosmo daleko u off topic.
I naravno, ovo sve nema veze sa mojim stavom u vezi sa Dodikom, niti sa Draskom, tako da si opet potegao sa pogresnim argumentom i izvlacis pogresne zakljucke.
Jednostavno smatram da je Drasko (kao i citava sadasnja opozicija) nesposobna za upravljanje gradom, a da ne kazem drzavom i da mogu samo napraviti vise stete nego koristi (iako mozda zelja i volja postoji kod nekih da naprave nesto dobro...al tu dobru volju i zelju uvijek iskoriste pametniji od tebe). Jbg to je osnovna poluga upravljanja.
Ev, nadjem ti ja posao u privatnom sektoru, radiš subotom, često nedeljom za džabaka, jel' jer ti se računa 40 sati sedmično (ko te pita) Plata dobra, možeš da platiš račune, naspeš gorivo, daš za hranu i to je to. Mani se priče da je privatni sektor bolji od državnog. Takodje, realni sektor nisu samo administrativni poslovi, već treba neko i da fizički odradi to što se projektuje i zacrta za taj mjesec. Uvijek je lako bilo tudjim k*cem gloginje mlatiti.
To da za posao u budžetu nije potrebno biti član crvene sekte, znaš šta, to pričaj djeci. Moja supruga godinama dobija odbijenice za posao (student sa stipendijom), radi u privatnom sektoru (zamisli, ni prijavljena nije, dje ti nadje te silne poslove), tako da nemoj majke ti.
Šta može Draško da uradi, što buljavi već nije ? Da proda šta se može, uzme kredite nove ? Šta ? Po čemu je trenutna vlast sposobna ?
@kosta Nisam Draškov fan, već jednostavno ne mogu očima da gledam onu buljavu spodobu, Majkićke, Cvijanovićke i slične nakaze.