banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2021, 07:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ništa, sledeći put glasajte za mene... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 07:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako neko jednom da guze, da li je gej ili ne?
Koliko puta je potrebno dati guzu da bi covjek bio kvalifikovan kao gej?

Za sads znamo da je Drasko pokrenuo javni poziv preko vikenda.
Za sada znamo da je njegov frend bio spreman da konkurise na taj poziv.
Za sada znamo da njegov frend dobio taj posao.
Sada znamo da su Draskova ovlastenja prilicno ogranicena.
Sada ne znamo kako bi se Drasko ponasao da ima neogranicenu vlast.
Ili znamo?

Promjena? U duzini imena i rodnom listu? Ok.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Castra je napisao:
Ništa, sledeći put glasajte za mene... :D
Pojedinac kao pojedinac ne moze nista napraviti, niti sta promjeniti, tako da glasati za tebe nema nikakvog smisla. Mora se pojaviti grupa dobrih ljudi, sa uspostavljenom hijerarhijom unutar grupe, kako bi postojala bar teoretska sansa da se stvari pomaknu bar sa mrtve tacke. Pocni formirati grupu :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 07:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
The_new_Statesman je napisao:

Ili znamo?

Zvuči kao simplifikacija, bojim se. Nešto kao u statistici, kad uočiš pojavu na grupi od 3 između 10 ljudi, pa onda istu projektuješ na stotinu. A to 3/10 može postati 30/100, 60/100, kao i 7/100. Tj. Stanivuković može osnovati sopstvenu tender bratiju koja će pepeljare i rupe od pola metra kubnog naplaćivati po hiljadu maraka, a možda će dati posao nekom svom frendu koji će pepeljare naplaćivati 25 maraka, iako iste koštaju 15. Opet ogromna razlika u odnosu na hiljadu. Priča "svi su oni isti" čak i ukoliko je u određenoj mjeri tačna (jer svi smo, jelte, ljudi sa svojim nedostacima) zvuči krajnje apatično i vjerovatno je dobar dio uzroka što nam je tako kako je (nezainteresovanost mlađe populacije za izbore i politički život generalno, što je uostalom i jedan od uzroka da se srednjoškolac Draško Stanivuković nametnuo kao validna politička opcija, jer ozbiljnih takmaca u svojoj generaciji skoro da i nema).
Neku anđeosku čistoću mislim da mogu očekivati samo usamljene bakice koje sad u kući drže Draškovu sliku, kao one što su nekad držale Dodikovu. Jer je mlad i lijep, a samim tim i spasitelj.
Opet, ne znam koliko je utemeljeno misliti da Stanivuković tek tako preko noći može da razvije strukturu koja je prodrla u sve pore života i isisava sve što može od ovog naroda, koja gdje god može uzima ne više 10 ili 20 posto, već 50 i crno ispod nokta. To traži posebnu beskrupuloznost, vrijeme, iskustvo, "veze".
A Stanivuković nije imao rat i tranziciju, pa da vježba.
S druge strane, sam je krenuo da poteže priču za svakih 17 000 maraka, pa onda mora očekivati prozivke za ovakve stvari.

Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje odvijati.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 08:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

-Daj mu vremena, tek je dosao.Mlad je, nije se jos adaptirao

-Ostaje da vidimo kako ce se stvari dalje odvijati.Jedini se on izdavaja od ostalih iz generacije. Zasluzuje da ga se saceka jos malo.

*u slucaju osvajanja 2. mandata:

- Djilas je kriv za sve i njegova mafija.Ima da hapsimo.
- Da nije bilo Djilasa, imali bismo jaci rast.
- EU nema alternativu, napisali smo strategiju za ulazak u EU u iducih 5 godina.
- Otvaramo novih 100 000 radnih mjesta.
- Djilas i njegova mafija opet haraju.Ima da hapsimo.
- Rast BDP veci nego u periodu Djilasa
- Hapsicemo nego sta.
- Sprema se atentat.Zivot ugrozen, ali sluzbe reaguju na vrijeme.
- Razbijena najveca mreza kriminalaca na Balkanu.
- Djilas krv, nego sta.
- Hapsicemo.

** u slucaju osvajanja 3. mandata:

- Djilas je kriv za sve i njegova mafija.Ima da hapsimo.
- Da nije bilo Djilasa, imali bismo jaci rast.
- EU nema alternativu, napisali smo strategiju za ulazak u EU u iducih 5 godina.
- Otvaramo novih 100 000 radnih mjesta.
- Djilas i njegova mafija opet haraju.Ima da hapsimo.
- Rast BDP veci nego u periodu Djilasa
- Hapsicemo nego sta.
- Sprema se atentat.Zivot ugrozen, ali sluzbe reaguju na vrijeme.
- Razbijena najveca mreza kriminalaca na Balkanu.
- Djilas krv, nego sta.
- Hapsicemo.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rivaldinho je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Ili znamo?

Zvuči kao simplifikacija, bojim se. Nešto kao u statistici, kad uočiš pojavu na grupi od 3 između 10 ljudi, pa onda istu projektuješ na stotinu. A to 3/10 može postati 30/100, 60/100, kao i 7/100. Tj. Stanivuković može osnovati sopstvenu tender bratiju koja će pepeljare i rupe od pola metra kubnog naplaćivati po hiljadu maraka, a možda će dati posao nekom svom frendu koji će pepeljare naplaćivati 25 maraka, iako iste koštaju 15. Opet ogromna razlika u odnosu na hiljadu. Priča "svi su oni isti" čak i ukoliko je u određenoj mjeri tačna (jer svi smo, jelte, ljudi sa svojim nedostacima) zvuči krajnje apatično i vjerovatno je dobar dio uzroka što nam je tako kako je (nezainteresovanost mlađe populacije za izbore i politički život generalno, što je uostalom i jedan od uzroka da se srednjoškolac Draško Stanivuković nametnuo kao validna politička opcija, jer ozbiljnih takmaca u svojoj generaciji skoro da i nema).
Neku anđeosku čistoću mislim da mogu očekivati samo usamljene bakice koje sad u kući drže Draškovu sliku, kao one što su nekad držale Dodikovu. Jer je mlad i lijep, a samim tim i spasitelj.
Opet, ne znam koliko je utemeljeno misliti da Stanivuković tek tako preko noći može da razvije strukturu koja je prodrla u sve pore života i isisava sve što može od ovog naroda, koja gdje god može uzima ne više 10 ili 20 posto, već 50 i crno ispod nokta. To traži posebnu beskrupuloznost, vrijeme, iskustvo, "veze".
A Stanivuković nije imao rat i tranziciju, pa da vježba.
S druge strane, sam je krenuo da poteže priču za svakih 17 000 maraka, pa onda mora očekivati prozivke za ovakve stvari.

Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje odvijati.

Simplifikacija?
Nisam ja kriv zbog njegovog klijentelizma. Sta ima komplikovano u davanju poslova drugarima? Nista.

Komplikovanije je "izbjeci" drugare u dodijeli poslova. To je posao.

Dalje, politicke opcije kod nas ne postoje jer ne postoje stvarne politicke razlike. Postoje grupacije koje su na usluzi svojim clanovima i "drugarima".

Btw. Drasko je odrastao u porodici koja je imala dil sa Telekomom. Taj dil je iz vremena vladavine PDP-a i Mladena Ivanica ako se ne varam. Nije poznato da su taj posao dobili kroz trzisno nametanje i ranije reference.
Moglo bi se reci da su sve te pare kojima se fini Drasko razbacuje u biti narodne pare jer su izvucene na netransparentan i povrh svega nepotreban posao.

Jbg momci, problem je biti Angela Merkel. O njoj se svasta moze pricati ali veoma tesko da je za sve ove godine negdje zavrnula evro za sebe ili svoje "drugare".

Btw. sa druge sttane, u Austriji imamo mladog "Mesiju" Kurca. Momku se vjerovatno zbog klijentelizma smjesi zatvor.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Kako promjena kad i on isto najavljuje

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
davorr3 je napisao:
danijell je napisao:
Kada je SNSD prvi put uzeo vlast, ko je iz SDS-a završio u zatvoru? Mada, njih su tada stranci zbog drugih stvari proganjali...
Nakon toga malo PDP i SDS pa opet SNSD. I opet, ko je koga smjestio u zatvor iz tih u vrhu. Čavića zbog rafinerije?

A sjećam se Dodikove izjave dok je još bio usamljeni opozicionar: "Zatvori će biti maleni kad ja dođem na vlast!" :lol:

Stanivuković je samo promjena, i to je to. Da li je promjena na bolje, nije.

I onda kada je došao na vlast podijelio odabranima koji milion za početak ili širenje posla... Taj najteži prvi milion... PDP došao i zatvorio priču oko Kristal banke...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 10:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I Banjalučku banku čije nekretnine su bile dio Sarajevske privredne banke i čiji je objekat u BL još neprevaziđen u bankarskom sisremu RS.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
https://mondo.ba/Info/Drustvo/a1045894/ ... aluka.html

Nemoguće

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:
Ti ćeš glasati za Dodu jer imaš koristi od toga.

Zakljucak na nivou svega ostaloga.Meni kao pojedincu ne moze biti ni gore, ni bolje sa Draskom (ili nekim drugim), jer ne obavljam politicke funkcije, niti ih kad planiram obavljati.
Zdrav razum nalaze da ce promjene dovesti bolji kadar od sadasnjeg :) ...daj nemoj me zajebavati. Ne znam koliko godina imas, ali u nekom momentu ces shvatiti da razmisljati iskljucivo kao optimista cesto dovede do losih procjena i da optimizam nema veze sa zdravim razumom. Za pocetak, pocni igrati loto :)

Pečenko je napisao:
Kažeš sve je to "OK"? Jel to znači da je u redu što su osobe na vlasti abnormalno bogate, što nemamo zakon o porijeklu imovine, što je sve korumpirano, što imamo milionske kredite koje će naša unučad vraćati...

To ti je realnost.Bila i bice.Kako kod nas,tako i u svim ostalim drzavama na svijetu.Oni koji vladaju ce se uvijek bogatiti enormno na stetu ostalih.Razlika je samo u kolicini ukupnog bogatstva u drzavi.Sto je bogatstvo vece, to su i mrvice vece.

Pečenko je napisao:
Navedi mi jedan primjer šta je Draško ukrao za ovih 6 mjeseci, ja ću se složiti da si u pravu.

Nisam u timu za reviziju, ali zadnje sto mi pada na pamet jeste neka vijest sto se vrtila o namjestenom i napuhanom tenderu za materijal za higijenu. Da li je uzeo on,ili neko njegov, to nije bas bitno. Od tog tendera, koji je u sustini prica SNSDa za narodne mase (jer se sve tako radi i radice se), meni je bilo interesantnijs slusati Draska kako spominje da se redovno sastaje sa razlicitim investitorima, te se nalaze "na pola puta" (jer Grad ima alat za uslovljavanje i usporavanje). E to "na pola puta" je prilicno zanimljivo, naravno on to govori u konekstu interesa Grada-gradjana, ali moze biti i svasta drugo.

Nisam ni napisao da obavljaš političke funkcije, dovoljne su državne jasle.
Kažeš realnost, pa ta realnost se može promijeniti (dal sa Draškom ili nekim drugim), ali dok je takvih kao ti, teže će ići. Tender, namješten ili ne, realno sa ljudima koji razmišljaju "Vrcam med, što da i ja ne uzmem malo" teško će se doći do faze da za tudji med i odgovaraju. Medjed iz Laktaša je omogućio da sudovi ne rade ništa, osim kad su u pitanju obični ljudi.

jovic23 je napisao:
https://mondo.ba/Info/Drustvo/a1045894/Nabavka-kesa-u-gradskoj-upravi-Banjaluka.html

Nemoguće

Pa eto, nek sudstvo i policija odrade posao. Nek krenu od Draška, pa nastave do unazad 15 godina. Što ne staviš koji link na temu o buljavom, do sad bi bilo par stotina strana.
Tražiš trun u tudjem oku, ne vidiš balvan u svom.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Pecenko

opet dominiras sa zakljucivanjem.Svaki posao u javnoj upravi = drzavne jasle. To garant mora biti nesto dobro....ljudi ce sve uraditi da se tu i zadrze. Nidje veze.
Da imas nekog dodira sa drzavnom upravom, znao bi da je to posao kao i svaki drugi za vise od 2/3 zaposlenih i da se tu zaposljavaju ljudi koji ce raditi, gdje politicko opredeljenje apsolutno ne igra ulogu. Naravno, postoji i ona druga strana price,ali definitivno nije crno-bijelo kako ti ocigledno zamisljas. U tom poslu,kao i svakom drugom, postoje dobre strane (npr. postovanje zakona o radu za godisnje odmore i sedmicno radno vrijeme), ali postoje i lose stvari (a to je plata...mislim na ljude koji rade i znaju svoj posao).

Zadnjih 3-4 godine, realni sektor je dobro prebacio plate u odnosu na javnu upravu, tako da dosta ljudi daje otkaz i prelazi raditi u privatnim kompanijama. Ono sto licno mene i dalje drzi tu jeste da i dalje imam prostora za ucenje i usavrsavanje, ali je pitanje vremena do kada. Ali sad odosmo daleko u off topic.

I naravno, ovo sve nema veze sa mojim stavom u vezi sa Dodikom, niti sa Draskom, tako da si opet potegao sa pogresnim argumentom i izvlacis pogresne zakljucke.

Jednostavno smatram da je Drasko (kao i citava sadasnja opozicija) nesposobna za upravljanje gradom, a da ne kazem drzavom i da mogu samo napraviti vise stete nego koristi (iako mozda zelja i volja postoji kod nekih da naprave nesto dobro...al tu dobru volju i zelju uvijek iskoriste pametniji od tebe). Jbg to je osnovna poluga upravljanja.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2021, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Pečenko je napisao:
Tražiš trun u tudjem oku...

ne daj Ga Pečeni!

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2021, 13:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Spot za dan grada 6.000 KM bez pdv. Direktnom nabavkom, ni tri ponude, vjerovatno bio radni dan. Zar nije mali obecao da bas to nece raditi.
To sigurno nisu oni isti sto snimaju Draskove spotove.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2021, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Pa kako sad to?

Zar nismo obećali da nema više zapošljavanja bez konkursa, i namještenih tendera?

Ili ipak ima?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2021, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
wizzy_bl je napisao:
@Pecenko

opet dominiras sa zakljucivanjem.Svaki posao u javnoj upravi = drzavne jasle. To garant mora biti nesto dobro....ljudi ce sve uraditi da se tu i zadrze. Nidje veze.
Da imas nekog dodira sa drzavnom upravom, znao bi da je to posao kao i svaki drugi za vise od 2/3 zaposlenih i da se tu zaposljavaju ljudi koji ce raditi, gdje politicko opredeljenje apsolutno ne igra ulogu. Naravno, postoji i ona druga strana price,ali definitivno nije crno-bijelo kako ti ocigledno zamisljas. U tom poslu,kao i svakom drugom, postoje dobre strane (npr. postovanje zakona o radu za godisnje odmore i sedmicno radno vrijeme), ali postoje i lose stvari (a to je plata...mislim na ljude koji rade i znaju svoj posao).

Zadnjih 3-4 godine, realni sektor je dobro prebacio plate u odnosu na javnu upravu, tako da dosta ljudi daje otkaz i prelazi raditi u privatnim kompanijama. Ono sto licno mene i dalje drzi tu jeste da i dalje imam prostora za ucenje i usavrsavanje, ali je pitanje vremena do kada. Ali sad odosmo daleko u off topic.

I naravno, ovo sve nema veze sa mojim stavom u vezi sa Dodikom, niti sa Draskom, tako da si opet potegao sa pogresnim argumentom i izvlacis pogresne zakljucke.

Jednostavno smatram da je Drasko (kao i citava sadasnja opozicija) nesposobna za upravljanje gradom, a da ne kazem drzavom i da mogu samo napraviti vise stete nego koristi (iako mozda zelja i volja postoji kod nekih da naprave nesto dobro...al tu dobru volju i zelju uvijek iskoriste pametniji od tebe). Jbg to je osnovna poluga upravljanja.

Ev, nadjem ti ja posao u privatnom sektoru, radiš subotom, često nedeljom za džabaka, jel' jer ti se računa 40 sati sedmično (ko te pita) Plata dobra, možeš da platiš račune, naspeš gorivo, daš za hranu i to je to. Mani se priče da je privatni sektor bolji od državnog. Takodje, realni sektor nisu samo administrativni poslovi, već treba neko i da fizički odradi to što se projektuje i zacrta za taj mjesec. Uvijek je lako bilo tudjim k*cem gloginje mlatiti.
To da za posao u budžetu nije potrebno biti član crvene sekte, znaš šta, to pričaj djeci. Moja supruga godinama dobija odbijenice za posao (student sa stipendijom), radi u privatnom sektoru (zamisli, ni prijavljena nije, dje ti nadje te silne poslove), tako da nemoj majke ti.

Šta može Draško da uradi, što buljavi već nije ? Da proda šta se može, uzme kredite nove ? Šta ? Po čemu je trenutna vlast sposobna ?

@kosta Nisam Draškov fan, već jednostavno ne mogu očima da gledam onu buljavu spodobu, Majkićke, Cvijanovićke i slične nakaze.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2021, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Pečenko je napisao:
@kosta Nisam Draškov fan, već jednostavno ne mogu očima da gledam onu buljavu spodobu, Majkićke, Cvijanovićke i slične nakaze.

ma znam, vidi se iz aviona.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2021, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић изјавио је Срни да их је Градска управа Бањалука понизила средствима издвојеним за помоћ јавној кухињи у којој се свакодневно припрема 600 оброка.

Субашић је појаснио да је годишње издвајање градске управе за помоћ јавној кухињи "Оброк љубави" повећано за 1.000 КМ, док је број корисника драстично порастао.

Он каже да "Мозаик пријатељства" годинама сарађује са Градском управом која је дала простор и издваја дио средстава за помоћ раду јавне кухиње "Оброк љубави" који је увијек износио од 6.000 КМ, па највише до 8.500 КМ.

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/ ... nju/362607

Rovovska borba za budžet bila...

I još malo promjena

Citiraj:
Тим измјенама, према расположивим информацијама, нова администрација жели да испуни два циља: смањење саобраћајних гужви у центру града те да грађане преоријентише на коришћење алтернативних видова превоза, као што су бицикли или градски аутобуски превоз.

Према ријечима градоначелника Драшка Станивуковића, расподјела паркинг зона на појединим локацијама је нелогична и, како каже, мора бити исправљена.

- Само ћемо прилагодити ситуацију ономе што је логично. Имате, на примјер, паркинг код “Еуросплета”, у самом центру града, који ће бити пребачен у нулту зону, а паркинг код Кастела, који је сада друга зона, биће пребачен у прву - рекао је он.

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/ ... sta/362514

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2021, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2021, 19:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
danijell je napisao:
Citiraj:
БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић изјавио је Срни да их је Градска управа Бањалука понизила средствима издвојеним за помоћ јавној кухињи у којој се свакодневно припрема 600 оброка.

Субашић је појаснио да је годишње издвајање градске управе за помоћ јавној кухињи "Оброк љубави" повећано за 1.000 КМ, док је број корисника драстично порастао.

Он каже да "Мозаик пријатељства" годинама сарађује са Градском управом која је дала простор и издваја дио средстава за помоћ раду јавне кухиње "Оброк љубави" који је увијек износио од 6.000 КМ, па највише до 8.500 КМ.

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/ ... nju/362607

Rovovska borba za budžet bila...

I još malo promjena

Citiraj:
Тим измјенама, према расположивим информацијама, нова администрација жели да испуни два циља: смањење саобраћајних гужви у центру града те да грађане преоријентише на коришћење алтернативних видова превоза, као што су бицикли или градски аутобуски превоз.

Према ријечима градоначелника Драшка Станивуковића, расподјела паркинг зона на појединим локацијама је нелогична и, како каже, мора бити исправљена.

- Само ћемо прилагодити ситуацију ономе што је логично. Имате, на примјер, паркинг код “Еуросплета”, у самом центру града, који ће бити пребачен у нулту зону, а паркинг код Кастела, који је сада друга зона, биће пребачен у прву - рекао је он.

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/ ... sta/362514

U prevodu, parking ce da vam poskupi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]