Umetnik je napisao:
Aко је ово тако, а и знам да јесте, онда су ствари јасне. Једино је штета што су једни и други још увијек у лошим односима, тако да договор није опција, ни фузија ни ништа. Кад би се то десило, имали би клуб са традицијом, резултатским успјесима, који сада игра Аба 2 лигу, а оввако имамо два клуба, од којих један има историју, традицију, успјехе, пехаре, али тавори у 2. лиги РС, а други је новотарија основана 2011. без неких нарочитих успјеха који сад игра другу Аба, што му је и највећи успјех. Ни једнима ни другима није добро.
И не видим разлог зашто се тај изворни Борац повезује са Божићем(има) и пљује због њега, тј њих? Исто као кад би сад неко основао неки нови Офк Борац и пљувао по старом Борцу освајачу Митропа купа и Маршала тита јер је то нека дралетова илк вицина прћија.
Ovo sto ti pises bi imalo smisla, da ti nikakve veze nisi imao sa fk borac, i iz ljubomore i huje osnujes svoj ofk pa pljujes ove druge. Razlika je ta, da se Bozic i ljudi koji su u skk kunuli u ovaj okk borac, govorili kako je to to,dizu ga iz pepela,to je nas Borac sa grbom,godinom i istorijom. E,kad su dosli ozbiljniji ljudi i sklonili tu garnituru " nema para al bice raje i sendvica" , onda je proradila huja i pokrenut je skk koji je sad pravi,a ovaj ovamo je cuna kerova. Mene je iskreno smorila prica o pravom Borcu, pogotovo jer dolazi od 10-15 likova koje mozes naci u ariji za sankom,kafani uz dvoranu ili kladionici ( manje vise svi znamo ko su ). S druge strane, cudno mi je i da okk apsolutno nista ne objavljuje povodom ovoga svega, da nemaju nikakvu izjavu dati,pokazati neki papir,nesto.
Opet kazem, mislim da je najvaznije to da se kosarka vraca u BL na velika vrata, liga bh i aba je nesto o cemu se sanjalo prije godinu dana,te mislim da je vrijeme da se prekine ova suluda prica o pravom Borcu ( ganDra mislim da nema potrebe da na svaku kosarkasku vijest u zagradi pisete Pravi Borac ili tako nesto ), i da tezimo ka tome da " uspjesniji" Borac bude sto vise uspjesniji u buducnosti.