banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2002, 15:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2001, 01:00
Slazem se da je Tvrdjava odlicno djelo, ali moje subjektivno misljenje je da je Dervis i Smrt vrhunac Selimoceve knjizevnicke sposobnosti.
Neko je pomenuo da je Demijan Heseovo najbolje djelo, slazem se u potpunosti. Mislim da su svi njegovi romani sjajni, i da niko ne treba da izostavi Stepski Vuk i Narcis i Zlatousti.
Koeljo me ne odusevljava, ali citam sve njegove romane koje nabavim. Dobila sam Veronika kao poklon za NG, pa planiram da je procitam iza 20.01. kad mi ispiti prodju.
Sta mislite o Predeo Slikan Cajem ili Majstor i Margarita.
Ako imate priliku procitajte Junak Naseg Doba(Ljermontov).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 10:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Je li iko citao "Doktor Faustus" Tomasa Mana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 11:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2001, 01:00
Prvi put kad sam citao tu knjigu ucinila mi se nekako nedovrsena. Sad mislim da je odlicna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2002, 12:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Mozda je potrebno da se procita bar dva puta - kao dobar film: ne mozes svjesno sagledati koliko je dobar, dok ne pokupis pojedinacno vecinu sekvenci. Ali, ono sto ostavlja utisak na sve nas je ukupnost neke stvari.
Knjiga puca zrak direktno u kosmos.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2002, 17:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Apr 2002, 01:00
Interesuje me zna li neko od vas ko je napisao knjigu "Autostoperski vodic kroz galaksiju", i ko je napisao "Necemo o politici". Ova druga je pravo dobra, procitao sam je, ali se ne mogu sjetiti ko je pisac, a za drugu su mi samo rekli da je pravo dobra, ali nazalost ne znam ni njenog pisca.
Ako neko moze da mi pomogne bicu mu strasno zahvalan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2002, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Douglas Noel Adams je napisao "The Hitch-hiker's Guide To The Galaxy" ("Vodic kroz galaksiju za autostopere").

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2002, 21:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Izgleda da je radio internet pretrazivac ha? :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 02:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
douglas je napustio nas prosle godine ako me sjecanje sluzi...

procitao sma pr njegovih Higher Then God , generatio X s kojom me iznenadio i koju sam dobio od jednog komancha indijanca...
......ima jos par izuzetnih knjiga...
....richard bach nije los da illusions i jos pa zanimljivih knjiga ,,,
ja volim agatu kristi koju nadam se da pocecu citati volim krimi tradicionalne sa dobrim uvjek misticnim zapletom ....
procitao i gledao sma amerikan psiho sto nije losa knjiga a od nasih ko je roker preporucio bih gorana preladzica nadam se da sam pogodio ime a knjiga se zove polagana predaja ...
par horora sam procitao Spanky nije los......
Inace volim jednu knjigu punu maxima koju sam gotivio jedno vrjeme kao i knjizevni kviz koji nisma priznajem imao pojma ali mi je drag i isto tako aldus xakli nije los alan edgar po ima pra prica u sabranim djelima koje sma nasao u starinarnici i bile su izvanredno dobro napisane i svaki trenutak se osjetio i rjec na zutim listovima stranica koje su se raspadale cesto po raznim vozovima u kojim bio se vozio tad dan i noc .... to je sto se mogu sjetiti na prvu , ai nisam neki citac poceo sam wilijama borusa ka i bukowskog i josef hellera da citam ali nisam stigao jer nije mi se dalo manje zbog lijenosti i vise zbog slobodarskog duha i na neki nacin sam praktican i zivim zivot koji nekada moze da ispadne kao mala knjiga dogadjaja pa sam na taj povod prestao da citam , ali volim umjetnost i knjige nisu lose los dio uopste .....

e sad a da sredim caj m, mozda se i obrijem da nisam ko taliban sto kaze mama kao i velika vecina carinika kad me vide u pasosu slike :grin:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Ex-Almanah dana 05.04.2002. 03:56 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 09:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Džozef Heler: Kvaka 22. Ne pamtim kada me je neka knjiga nasmijala kao ta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 10:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Apr 2002, 01:00
Ventilator, hvala na informaciji. E sada kada bi mi jos neko rekao ko je napisao "Necemo o politici"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
S tripy:"Izgleda da je radio internet pretrazivac ha?"

Zapravo imam dio knjige na racunaru u vidu nekih "listova" (sorry,slabo se snalazim sa svim tim,pa nemam pojma kako se to zove :smile: )koji imaju redni broj,zatim ide tacka pa html(i veliko e kao internet nacrtano na "listicu").To sam dobila od frendice na disketi. :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2002, 16:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Apr 2002, 01:00
Evo da i ja dam svoj glas za Selimovica,jer ga naprosto obozavam,i Dervisa i Tvrdjavu.A i Sjecanja.
A je li neko od vas citao "Noc pada na Kosovo" i sta mislite o toj knjizi?Ja sam bila odusevljena,i prosto mi bilo zao sto je kraj,htela sam jos...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]