banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Najbolji igraci u BL i okolini
emax-master 12%  12%  [ 4 ]
BlackHand 29%  29%  [ 10 ]
trna 6%  6%  [ 2 ]
Jumbas 29%  29%  [ 10 ]
Buda 9%  9%  [ 3 ]
bootdog 0%  0%  [ 0 ]
Panda 3%  3%  [ 1 ]
Lucifer 12%  12%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 34
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 00:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Citiraj:

PorukaPoslao: 05.07.2005. 00:50 Naslov:
zerocool ::
3:1

De, molim te !
Totalno ne priznajem match.
Nistha nije bilo kako treba. Racunar stopa, blackhand je izashao u partiji koju sam trebao dobiti 100%, i onda igramo 3 partije iz zajebancije u kojima se zaista ne vidi ko je bolji igrac. I ti me josh tu tako "3:1" ponizavash. Mrsh.

Ostaje 1-0 za tebe, zbog prve partije, ostale cemo odigrati drugog dana, ali bez publike, jer me nerviraju ovi observeri. Stalno nestho zeznu.

Vidimo se na revanshu :wink:

ROFL ovo mi je strasno poznato iako nisam bio prisutan na "mecu". :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Trebao dobiti? aj ok .. btw sto nisi i onu partiju gdje sam ja bio ud a ti elf stavio u onaj pack zeze? da nije zato sto si jedino tu pobjedio pa to nije bila zeza?;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Mar 2005, 19:22
ahahaha ahhahaah :rofl: sto si to uradio ?????
bas si ispo Noob :( :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 18:16 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
zerocool je napisao:
Trebao dobiti? aj ok .. btw sto nisi i onu partiju gdje sam ja bio ud a ti elf stavio u onaj pack zeze? da nije zato sto si jedino tu pobjedio pa to nije bila zeza?;)

Ma jumba me požurivao da uploadujem i njegove replaye pa sam na kraju pobrkao stuff. I bem mu miša, zakasnio sam na bus, pješke sam išao kući, došao sam tek u 24.00 :P

I btw, još nisam pogledao replaye. Evo baš sam krenuo da ih skinem. One noobovske neću ni da gledam. TO je bila zajebancija, rekli smo da ćemo se malo zezati. Ah, prvi. Baš mi je žao kad tako ispustim partiju :-?

Pozdrav ziieeer coolen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 20:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Ovaj Srecko je totalni loser.Prije svega ja nisam spominjao nista oko tvog umjeca sto se tice web sitova ili nesto sl.
Ali kao imam replaye ali sam ih izgubio ili sam ih ostavio negdje su obicno presreravanja.Prije svega da ih imas sigurno bi ih odma stavio posto si takav jadnik kao sto sam vec bio naveo da stavljas replay samo koje ti pobjedis a ove ostale kao "nemas vremena ili si zaboravio da stavis" je cisto sranje.
I da za tebe su flameri svi protiv kojih izgubis argumente za svadju posto dok god mozes da im pariras ti saljes postove ali cim pocinjes da se gubis u svojoj prici i svojim lazima odmah je to trol ili flamer.
Pogledaj svoje postove vidjeces da si i sam flamer ili nesto drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 22:04 
Urednik
Urednik

Ti si i flamer i trol, reintegriši se u lanac ishrane, doviđenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Smarate..
Pogotovo ti Srecko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 18:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E nisam mogao ranije odgovoriti imao sam nekih obaveza znas ono zivot,drustvo i ostalo.Ah da ti ne znas sta je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
da... poceli su stari lamerski fazoni ,ali covek ima zivot ,aj sutra srele na vojno fudbala ,zvacu te negde oko 5 ,ako imas broj od Kondica javi i njemu ,neki dan sam ga sreo pa je nesto srao da ga ne zovem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 22:06 
Urednik
Urednik

Важи. Одлична идеја. Успут, прелазим на ћирилицу. Много ми је готивнија за читање :)

БлацкХанд (оооопс ћирилица и није баш толико добра у овом случају :Д хм опет не ваља, да пробам овај смајли :) -- ради! ), БлекХенд, што те ја смарам, мајке ти? Би ли ти волио да ти се накачи неки флејмер (ламер како "__Сљвалл__" рече) ? Мислим да није баш пријатељски са твоје стране то што си рекао, али ок. Биће прилике да ти се одужим. ;)

Фаинт, несрећо једна, видиш да сам те провалио да си флејмер, ај сад "отпрци", ниси више занимљив !.?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najbolji sam UD u drzhavi :)
Hvala, hvala, hvala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 16:38 
Urednik
Urednik

BlackHand je napisao:
Najbolji sam UD u drzhavi :)
Hvala, hvala, hvala...

Молим, молим. Гласао сам за Луцифера бтњ (бај д веј). Мислим да је он "нада" ако нађе добру БНЕТ везу за играње. Игра солидно. Блеки, иначе, како жена, дјеца, лиич? Смијеш једну УД-УД против мене? Да видим колико сам далеко од титуле "најбољег УД'а" у држави ;) Видимо се сутра увече. Ваљда ће рапа доћи ...

Еј хтио сам нешто да вам кажем. Хаха, знате ли да Будог има АПМ око 300 ? Па многи ПРО играчи немају толики микро!? Желио бих да му одам признање по том питању ;)

:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bleki a ne mozes mene uzeti ud vs ud ;) a sa onoliki kliktanjem i ti bi imao apm 300 ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 18:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2003, 09:23
thx Free ali ne vjerujem da ce biti ishta od mene jer nece u Derventu bolja konekcija od ISDN za nekih 100-200 godina!
btw eto mene u ponedjeljak u Rep.Srpsku pa cu da igram na Bnetu za tour!
poz. svima
2miroslav:postavi listu prijavljenih za tour(jel prijavljen i Zr.Ninja?)!
aj gl :D

Lucifer himself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 23:03 
Urednik
Urednik

zerocool je napisao:
Bleki a ne mozes mene uzeti ud vs ud ;) a sa onoliki kliktanjem i ti bi imao apm 300 ;)

1. covjek se shalio, mislim da je to jasno
2. sto se tice APM-a, wow, koji zakljucak !!!

Nevazno, ali bash se sjecam kako je budog igrao jednom ... hehe, znaci ovo:

MISH:
nonstop daje komande sa desnim klikom, znaci uzme vukove da harasuje i pet puta u sekundi pritisne desni klik (dok ih "vozi") , tako da, dok vukovi predju od njegove baze do protivnika u TwoRiv. on pritisne 'trocifren broj' puta ...

TASTATURA:
za to vrijeme, dok vozi vukove, na tastaturi "shifta" 1-2-1-2-1-2-1-2-1-2 po jedno deset puta u sekundi. Jedinica mu je heroj sa vukovima, a dvojku mu cine sami vukovi. Program Warcraft Masters racuna to kao akciju...

"EGLABOJRAT" sto bi Zika ili neko slican njemu rekao:
to je 15akcija/sec * 60sec/min = 900 akcija/min

Posto partija traje oko 20 min (ova o kojoj sam pricao) slijedi da je ukupno izdao oko 300*20 = 6 000 komandi. Nash dragi budog iskoristi svaku priliku 'zatisija' u borbi da nabije svoj apm do 900 kako bi povecao prosjek. Ako, ako, je recimo 7 minuta bio u "miru", to je 900*7 = 6300 APM sto ce reci da je na pocetku partije, trenucima kampovanja ili kripanja sa imba blademasterom nabio oko 2/3 svojih 'akcija'...
Ostatak je 13 min, 2700 akcija. Tu je prosjek oko 200 APM'a. To vec ima logike.

Dakle, budog i u toku akcije shifta na tastaturi... Od tri to cetiri akcije po sekundi. Zamislite stha bi bilo sa momkovim prstima (pa i mojim, jer i meni apm ide skoro pa do 200) da se igra partija od 40 min ??????

ZAKLJUCAK:
veliki apm nije zdrav, apm70 je moj idol :D

Eto, cisto onako da malo promjenimo tok rasprave ;)

O korisnom mikranju
Evo stha ja podrazumijevam pod mikrom, slijedece stavke moze svako da prihvati djelimicno ili u potpunosti, cilj je cisto radi bolje igre

1. Shiftanje na pocetku partije
- iako rekosmo u budogovom slucaju da ne valjda pretjerivati, to je ipak shala, jer postoji logican razlog zastho bi neko shiftao. da ugreje prste. Da, mjenjajte stalno iz Barake u Altar ili stha vec. To vas zagrejava.

2. Ne gledajte u selekciju dok shiftate
- kad radite 1-2-1-2-1 nemojte da gledate u stha ste izabrali, jer desi se da se uspavate i da zaboravite na nestho vazno, recimo da zadate ziggurat ili tako neshto. Dakle, pozornost na mapu, ne na ikonice. Ovo vazi za pocetak

3. Zaista korisne akcije na pocetku:
- umjesto da shiftate do ludosti, pokushajte da uradite nestho od slijedeceg:
a). izaberite altar (izgradjen - ne izgradjen, svejedno), pritisnite desni klik odmah kod izlaza iz altara i onda drzite SHIFT i pritiscite desni klik po mapi - time odredjujete WAYPOINT kuda ce heroj ici kad izadje iz altara. Odlicno za mutave elfove jer uvijek idu na harass...
b) isto uradite sa SCOUTom
- ako ste HUMAN: izaberite radnika koji gradi ALTAR ili RAX i uradite slijedece: Drzite SHIFT + pritisnite C i zatim desni klik na mjesta koja seljacina pretvorena u miliciju treba da posjeti. Pustite shift. Kad se gradnja zavrshi, radnik ce otici do Glavne, uzece pendrek i oklop i pocece da trci po mapi kuda ste mu naredili. time se rjeshavate jedne brige ...
- ako ste UNDEAD: undeadovi obicno prave Altar, zig, cryptu i shop. Koji god da je red (pa cak i ako imate graveyard), kada pozadajete sve to i imate 30 drveta, znate da je vrijeme za scout. Pustite ghoula da ode po josh 50 drveta ali mu prethodno zadajte: SHIFT- desni klik na glavnu, desni klik na mjesta koja treba da scautuje, pustite shift. Stha se deshava? Ghoul ce da skupi 20 drveta, vratice ih u bazu (i imate 50 i gradite zig, odnosno imate 30 i pravite shop, zavisi), i krenuce na put oko svijeta :)
- ako ste NIGHTELF: od najnovije verzije (ili 1.17) mozete da selektujete wispa unutar gradjevine. 80% elf strategija pocinje sa Altarom i Moonwellom. Elfovi su najbolja rasa za scout i to im je i potrebno. Ja predlazem da radite 3 wisp scouting. Dakle, izaberite wispa koji je u altaru, pritisnite ESCAPE slobodno ako ste mu prethodno slucajno zadali da ide na drvo, escape nece prekinuti gradnju (pazite da wisp bude selektovan a ne altar), e i onda SHIFT-Desni klikovi po mjestima na koje treba da posjeti --- moj savjet, dajte wispu iz altara da ide na jednu stranu, wisp iz moona na drugu, a TRECI wisp koji izadje iz Glavne poshaljite na suprotan kraj mape. Dakle, kod elfova, prvi wisp gradi moonwell, drugi ide u gold, treci u scout a cetvrti na gradnju AWara ili skupljanje drveta za Fast upgrade ili Fast Expand ... toliko. Wisp koji ne pogodi neprijateljsku lokaciju uvijek moze ostati na najblizem drvetu i sakupljati drvo. pre ili kasnije sa tim wispom mozete da napravite NAJIMBA expanziju u igri, hodajuce drvo :)
- ako ste ORC: generalno, orkovi mi imaju nekako najjednostavniji build order. scouting nije potreban, postavljanje gradjevina ide 'jedna po jedna' i ono --- uzmete farseera i sve je rijesheno ... kod njih umjesto da shiftate budite oprezni da vam se peon ne zaglavi pri sakupljanju drveta, inace ce grunt da vam kasni za seerom stho i nije bash fin osjecaj ...
c) planirajte gradnju
- HUMAN: znaci cim pocne partija, ja pogledam mapu, gdje je pozicija, i prvo stho uradim jeste pritisnem na glavnu i onda P (novi radnik). Za to vrijeme cete se 'osvjestiti' i vidjecete gdje su vam radnici, rudnik i ostalo... Dakle prvo radnik pa onda u rudnik. Ja gradim bazu na dva nacina. Zavisi od mape. To vi sami mozete da iskusite stha vam odgovara ali moj shablon je ovakav: ako je izlaz iz baze "shirok" previshe, onda altar gradim odmah pored radnika i to sa strane sa koje ne skupljam zlato. Tako 'stitim' jednu stranu. Drugu stranu zatvotim sa barakom i farmom i ostavim prolaz za heroja. Ako je otvor u bazu malen, e onda 'isturim' i altar i baraku, svejedno gdje je stha
- ORC: pa ja nisam bash neki orc igrac, ali iskustvo govori da burrowe morate cuvati. inace -> destroyeri, footman rush, mass air, 'sapperi?' , archerke bilo stha moze da skine burrow za sekund. Ma replay od grubbyja i sve je jasno
- ELF: zavisi protiv koje rase. meni je glavni fazon da napravim 'strukturu' takvu da mogu da 'motam' archerke po lavirintu ako me neko harasuje. tipa undead. Obavezno povucite HunterHalls jer humani vole da ga unisthe ako je 'na otvorenom'. Pazite da vam wispovi budu a) blizu moonwellova b) blizu protektora (ako igrate vs deada). PS: Uvijek igrajte sa ekspanzijom sa elfovima, imajte to u vidu, expanzija elfa nistha ne koshta !!! totalno imba
-UD - pa, ovako, pokushajte da drzite Shop unutar baze JER: ama bash nistha mi nije drago ko unisthavanje shopa sa humanima - no shop - no destro :) i mogu onda da idem fast grifine i da vas pojedem :), dalje, zigurate nazad takodje. zig ima 1 armora i umire pod paljbom archerki i demona primjera radi. poenta jeste da undead poshisha sva drva i onda ima prostora da u pozadini gradi 'stvari'. A osim toga, undeadovske jedinice se provlace odlicno, tako da ne biste trebali imati problema sa zapinjanjem jedinica. pazite da jedan tower stoji odmah kod rudnika da cuva acose od bloodmage, blademastera i tako toga

4) Mikranje sa gradjevinama i jedinicama
Evo mojih 'grupa' na pocetku partije:
#1) vojnici
#2) vojnici
#3) privremena grupa
#4) barake
#5) sanctuary
#6) altar
#7 i #8) glavna baza, kasnije #8) postaje expanzija
#9 i #0) radnici na drvetu / zlatu, nije obavezno da su svi, samo neki, za potrebe milicije

e sad, kako partija ide, dolazite u situaciju (neugodnu) da morate da vodite 3 grupe odjednom. moja navika je da uvijek imam jednu grupu slobodnu. onda prebacujem sve gradjevine iz grupe 4. i 5. i 6. (altar) u dvije grupe 5. i 6. Onda mi 4. grupa dodje kao privremena (za "zongliranje" jedinicama) ... pretpostavljam da se ovo moze iskoristiti i kod drugih rasa. Primjer, kod deadova mozete #0 staviti na accose a #9 na gold mine ... ili mozete kod #7 da stavite i gold mine i necropolis zajedno ... vash izbor ...

Uopshte, napishacu josh koji tekst kad opet naidjem na ovako slobodnog vremena (ruzan dan pa nistha mi se ne radi) ... do tad, manje shiftanja vishe razmishljanja :) moj savjet, ne izmishljam toplu vodu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1. Nije se salio mislio je ozbiljno zato sto je juce pobjedio jumbasa za kojeg je izgleda mislio da je najbolji ud ili tako nesto:)
2. Ako znas da je to, sto te onda to iznenadjuje?

btw kako ti se dalo pisati toliki post?:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2005, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2003, 09:23
free lijepo si rekao to za apm.
Na pocetku igre bolje je planirati kako da formirash bazu nego imbecilsko nabijanje apm-a.
npr. kada ti ostane mala rupa izmedju dvije gradjevine pa ti DK ili BM dolazi i ubija seljake!
poz. svima .....................
smrc smrc danas mi je posljednji dan mora...:(

Lucifer himself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2005, 15:24 
Urednik
Urednik

Lucifer of Hellscream je napisao:
free lijepo si rekao to za apm.
Na pocetku igre bolje je planirati kako da formirash bazu nego imbecilsko nabijanje apm-a.
npr. kada ti ostane mala rupa izmedju dvije gradjevine pa ti DK ili BM dolazi i ubija seljake!
poz. svima .....................
smrc smrc danas mi je posljednji dan mora...:(

smrc, smrc, ja uopste i necu ici :(

ziri, pa napisao sam, vishak slobodnog vremena. sad cu ja to fino da uzmem, pa cu da formatiram u OpenOfficeu i onda cu da isprintam kao PDF cisto da mi sa ETD foruma imamo nekakav "Guidance" ili "Manual" za pocetnike ;)

Sve za popularizaciju :)

Btw, sad pravim jednu igricu, zove se "Enter The Doku" :) To je Sudoku igra ali reklamira nash forum ^_^

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2005, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Che, Ziri, UD vs. UD kad god hocete.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2005, 11:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

OMFG
Po vama je sada ovaj WC jedna od glavnih preokupacija u zivotu a idoli su vam osobe koje nikada nisu izasle iz svoje sobe.Dobro svako ima svoju tacku gledista ali stvarno je apsurd ciniti takve stvari ali mozda je jos gore sto se neko ugleda na njih.Ipak provesti pred racunarom sate i sate i onda doci i prostipati gluposti je idiotluk.Odavno se zna da Internet kao sretstvo globalne komunikacije koje bi trebalo sluziti za spajanje i povezivanje ljudi ustvari radi nesto sasvim suprotno.Vidljivo je da koje puno borave na internet tj sluze se internetom kao jedinim vidom komuinikacije postaju agresivni,anti-socijalni.Kod nas to jos nije izrazeno zato sto zbog lose situacije,sto zbog tehnickih nedostataka i po meni bi trebali biti zahvalni donkele na tome.Ali ako uzmemo na primjer "velike i mocne" drzave koje su ispred nas barem jedno desetljece sto se tice svega u kojima se polako ali sigurno pojavljuju odbadnici od drustva koji se izoluju u svojim sobama,napadaju sve koji pokusavaju da udju,a roditelji im sluze samo da bi ih placali njihove racune,hranili ih.Znaci ljudi postaju pijavice.Mozda nije ovo tema za ovakav post ali morao sam napisati.Ima toga jos puno.
A sada sto se tice WC najboljeg igraca.Ovu temu sam pokrenuo zato sto smo svjedoci svakodnevong prepucavanja "ja sam najbolji,tebe sam razbio zadnjih toliko i toliko puta,...".Mislim stvarno.Sto je jos gore neki misle da su "profesionalci".Mislim to je jos gore nego sto se nafuravaju ovi sto kao igraju "profesionalo CS".Sramota.
WC je barem meni bio zanimljiv jedno godinu dana.Posto kampanja je stvarno orginalna i stvarno su se ljudi u Blizzardu potrudili da naprave orginalnu pricu.Ali kada su pocela dizanja sto se tice 1vs1,i ostalih vrsti Custom igara igrica je postala odvratna i odbojna.Ne kazem da ne igram WC.Volim odigrati koju partiju svremena na vrijeme.Ali sada da napravim od toga naviku meni je barem smjesno.Posto kada cujem likove kako pricaju kako su pogledali replatye,kako je ovaj uradio ovo,kako je ovaj uradio ono,...
Zao mi je ako sam uzeo neciju minutu ili dve ali stvarno sam morao ovo napisati posto sve licimo na zapad koji ljudi toliko zele ali nisu svjesni sta taj zapad donosi.Licno Blizzard je napavio odlican posao kada je polako postao korporacija.Svi mogu da kazu da nije ali jeste.
Dobro jesam flamer,trol ili Srecko nadam se da si sada srecan.Zadovoljio sam tvoju psihu i nadam se da si srecan ispred svoga racunara kao jedinim prozorom u svjet.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]