V@nja je napisao:
Boci u tome da je u psihologiji ljudi mocnih ljudi (koji su na vlasti) da ostanu mocni.
Svi su oni jos prije nekoliko izbornih ciklusa finansijski obezbjedili i sebe i pet generacija iza sebe, ali niko u tom periodu nije odvojio vrijeme da kaze "sad cu za izbore 3-4-5 godina u buducnosti da obucim i stvorim svog nasljednika". Stari ljekar ne obucava mladoga, jer ga smatra konkurencijom, a ne kolegom .. hiljadu je i jedan primjer u hiljadu i jednoj profesiji, a pogotovo u politici.
Nije to klasicna glad za parama, nego cinjenica da oni jednostavno ne poznaju drugi nacin zivota.
Jebe se meni za SDS prvacima i unutrasnjim previranjima, nek ide ko s kim hoce .. al' mi se povraca kad mi neko prica da je ovaj podlet SDSa pod SNSD "zbog naroda".
Kojeg kurcevog naroda kad ste sve i jedan glas zaradili na tome zato sto ste trkeljali kako SNSD vodi losu politiku .. pljuvali po Stevandicu kad se priklonio SNSD, Tadicu kad je usao u DNS (jer - izdaja, otisao na drugu stranu).
I na sve to .. ono sto je najvaznije je da, kad se prica o koaliciji sa SNSD, se govori "to je najbolje za SDS".
Znaci, prvo da se namiri SDS i vidi koja je njegova racunica .. narod moze da bude na vrlodobrom trecem, cetvrtom, petom mjestu.
Ili je to fazon .. mi cemo iz vlasti uciniti da bude bolje.
Ozenicu ja kurvu pa cu je promjeniti.
Ta prica.
Tom psihologijom nema nikakve razlike između Mićića i Mektića.Obojica se bore za uticaj i moć.Mektić je samo zadovoljniji sa manjim što ga ne čini sitijim kako reče citirani novinar forumaš.

Glupa je bilo koja priča o poštenju i borbi za više & opšte ciljeve bilo kog političara.Usput,Obren je "stvorio" Jerinića.Možemo o njemu govoriti ovako ili onako ali to je fakat.
Nije ovaj "podlet" zbog naroda već zbog ostanka stranke koja je ostvarila najlošiji rezultat od svog postanka...to smo bar elabolirali na forumu i zato sam kopirao onaj tekst koji ne objašnjava ništa već nas navodi na projekcije autora teksta,bez i jednog valjanog dokaza.Da se autor teksta htio ozbiljnije pozabaviti stanjem u stranci mogao je bar iznuditi intervju sa Cickom (ne vjerujem da bi ga odbio) pa da u direktnom razgovoru sa njim potraži odgovore na neka pitanja.Da li je koalicija najbolja po narod ili SDS...ILI MOŽDA ZA OBOJE.Ovako,legao je na mejnstrim rudu klasičnog opozicionog novinarstva trkeljajući o stvarima koje nemaju veze sa stvarnošću.