banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jun 2005, 06:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Nekoliko stakala na bilbordima u užem centru grada, kao i spomen-sat ispred Robne kuće "Boska" polupani su tokom proteklog vikenda, a počinioci tog vandalizma još nisu otkriveni.

"Ovo nije prvi put da je staklo na bilbordima ispred 'Pošte' polupano. Mislim da bi policija trebalo bolje da kontroliše dešavanja tokom vikenda, pogotovo ljeti kada mladi noću duže ostaju u gradu", rekla je Jelena Šukalo, radnik u kiosku.

Građani su posebno zapanjeni činjenicom da je neko polupao staklo na spomen-satu na Trgu Krajine, kao i time da je takvo djelo promaklo policiji, iako je riječ o samom centru grada.

"Ne mogu da vjerujem da je nekome palo na pamet da polupa staklo na satu. Vandalizam u gradu je prevršio svaku mjeru", istakao je Jovan Bojić, penzioner.

Osim ovoga, vandali su tokom vikenda polupali staklo i na ulaznim vratima na Školi učenika u privredi.

U Centru javne bezbjednosti Banja Luka istakli su da su podnesene krivične prijave protiv nepoznatih lica i da je istraga u toku.

"Ovakva djela tretiraju se kao narušavanje javnog reda i mira i oštećenje tuđe imovine, a kazne koje su predviđene za ova djela iznose 40 dana zatvora ili od 70 do 1.000 KM", rekli su u CJB Banja Luka.

Nezavisne novine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 07:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Batina je iz raja izasla... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Ne mo`sh seljaku objasniti da je staklo tu da stoji!

Stalno razbijaju te bilborde, i na autobuskim stanicama, i niko nish...

A za sat, no comment. Nek razbiju i Bosku :lol:

Narod je stoka, pogotovo ovi mladji koji silaze u grad sa okolnih, hm, proplanaka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
dajte ljudi, pa staklo i jeste da se razbija.
zasto bi stajalo tamo cijelo kad moze da bude razbijeno. zasto bi nam grad licio na nesto???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
mozda je neko slucajno razbio staklo glavom....kad se sjetim kako je to bilo kad je boska tek napravljena ....ogromne sajbe na izlozima ,sve bljesti ......scena prva....ide starija zena sa pijace ,uprtila dva puna cekera
i direktno glavom u sajbu....bam ...mahune i patlidjani kotrljaju se okolo
nje a ona sjedi u nokdaunu i nista joj nije jasno.........

scena druga .....aranzer u boski pokusava da nadje rijesenje ,ljudi nisu
navikli ,ne snalaze se u gradu bas najbolje.....rjesenje pronadjeno..postavljena zuta traka po sredini sajbe...........................

scena treca ....ista ona zena od juce ....brzim i samouvjerenim korakom
prilazi sajbi potpuno sigurna saginje glavu da bi prosla ispod trake...trasss

scena cetvrta...aranzer izloga skida periku ,baca je ljutito na pod i skace po njoj...........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
^ e ti ako si normalan.. :lol: :lol: svaka chast, u skorije vreme nisam chuo nishta ludje..braoo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Pa hebiga treba staklo da se razbija, ako se ne razbija onda nemaju staklorezci posla, ako oni nemaju posla, nemaju para, ako nemaju para, ne kupuju u trgovinama, ako ne kupuju, slabi nam privreda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
da, sta bi staklorezci radili :)
dobro je da se to redovno popravlja, a vandalizam je bio i bice..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam danas bash pomislila kako su ljudi kreteni, unishtavaju sve shto valja u ovom gradu... Taj sat bar neshto znachi, ako nishta.... Al, shta cesh, seljak s brda sishao, pa hoce da bude faca... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2005, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Lisa_Simpson je napisao:
Ja sam danas bash pomislila kako su ljudi kreteni, unishtavaju sve shto valja u ovom gradu... Taj sat bar neshto znachi, ako nishta.... Al, shta cesh, seljak s brda sishao, pa hoce da bude faca... 0X

odakle ti to da je on seljak, "sa brda dosao" BILA SA NJIM ???

malogradjanstvo ccc

prije da su to uradila neka nenarmalna djeca ciji roditelji rade po cijeli dan a nemaju pojma ni gdje su ni sta im rade potomcu

:mad:

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ajde sta sad...par polupanih stakala...to nije nista sta tek dolazi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 02:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
a shta ochekivati od nekog narkomana nego da neshto razbije i polupa onako nadrogiran ili kad je u krizi. Pa celi grad zna ko su glavni dileri al to nije frka, frka je kad pukne bilbord. E poshto ovi narkomanchici ne mogu da budu glavni u kapu i sokolskom ko njihovi dobavljachi, oni su lepo glavni na trgu kad se istresu na bilbordu.

I to nema veze sa nekim seljaklukom sa brda, jer chovek seljak ce mozda pljunuti na ulicu, obrisati nos rukavom ili tako neshto slichno ali se nikad nece ponashati vandalski odnosno lupati i unishtavati neshto (sem inventara u kafani xxexexe). 92-95 je bilo vishe seljaka u bl nego sada pa nije bilo takvih slichnih situacija kao sho su npr one sadnice polomljene ili ovi bilbordi i sat, problema ima sada jer je vishe narkomana nego seljaka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Kad pomenu narkomane... nije bas za ovde, al' moze da prodje... uglavnom, oko 2.30 sam sa svog prozora gledao kako su 4 pandura uhvatili nekog maloletnog narkomana (iliti drogera) kako provaljuje u cvecaru... kako je bila noc, lepo se cuo razgovor... osim one klasicne price, kaze pandur ovo malom "kako bih ja tebe sad rado isprebijao, al' ne smijem" ... na sta njemu mali nadrogirani dziber kaze "ajde me isprebijaj pa da ti se stranci najebu majke" ... ???? ej... nema sta im krelac nije izgovorio... a oni se samo svadjaju sa njim, niko pendrek da potegne... OK, mozda je to sad sasvim normalno, al' ja sam dete onog rezima, dobio sam pendrekom po ledjima dovoljno puta da znam kako boli... a sad... ma ne smeju im nista... zasticena stoka narkomanska... sto je najbolje ja sam visio na prozoru jedno sat i kusur i panduri decka nisu ni pipnuli... jos mu cigaretu dali... a pre jedno deset godina, meni pandur rekao da stanem uz zid i rasirim ruke i noge, ja se pravio pametan pa nisam 'teo... onda sam dobio pendrekom, pa da vidis kako sam bio poslusan... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
za vandalizam nikada ne postoji opravdanje, samo razlog u necijoj bolesnoj psihi...

kolega Bajicu, zagledajte se u sliku u mom potpisu, ako ni onda ne skontate, kupite naocale... Ako ni to ne bude dovoljno, obratite se strucnom licu :wink: :D :wink: bez ljutnje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Warlock je napisao:
Kad pomenu narkomane... nije bas za ovde, al' moze da prodje... uglavnom, oko 2.30 sam sa svog prozora gledao kako su 4 pandura uhvatili nekog maloletnog narkomana (iliti drogera) kako provaljuje u cvecaru... kako je bila noc, lepo se cuo razgovor... osim one klasicne price, kaze pandur ovo malom "kako bih ja tebe sad rado isprebijao, al' ne smijem" ... na sta njemu mali nadrogirani dziber kaze "ajde me isprebijaj pa da ti se stranci najebu majke" ... ???? ej... nema sta im krelac nije izgovorio... a oni se samo svadjaju sa njim, niko pendrek da potegne... OK, mozda je to sad sasvim normalno, al' ja sam dete onog rezima, dobio sam pendrekom po ledjima dovoljno puta da znam kako boli... a sad... ma ne smeju im nista... zasticena stoka narkomanska... sto je najbolje ja sam visio na prozoru jedno sat i kusur i panduri decka nisu ni pipnuli... jos mu cigaretu dali... a pre jedno deset godina, meni pandur rekao da stanem uz zid i rasirim ruke i noge, ja se pravio pametan pa nisam 'teo... onda sam dobio pendrekom, pa da vidis kako sam bio poslusan... :evil:

Uf... Ti narkomanchici se sad neshto nafuravaju... Tata da para, pa oni sebi malo trave odrade i poslije im je jezik brzi od pameti... Kako bih ja to sve sredila... Mene bi bilo sramota nekom starijem od sebe tako odgovoriti, a kamo li josh i prijetiti... Uf, kako bih ja tog malog sredila, bio bi miran k'o dijete na tuti... :roll: Ako ishta mrzim, to su nekulturna djeca... Sve bih ih ja po jednom natukla, pa bi iduci put bili k' bubice... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ne zna se sta je zalosnije. il ovaj maloljetnjik sto obija prodavnice ( sta li ce tek da radi sa 25 godina??? ). ili panduri koji mu nista ne mogu... jos se raspravljaju s njim....eeee......
to treba dobro izlemati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AdelonE je napisao:
a shta ochekivati od nekog narkomana nego da neshto razbije i polupa onako nadrogiran ili kad je u krizi. Pa celi grad zna ko su glavni dileri al to nije frka, frka je kad pukne bilbord. E poshto ovi narkomanchici ne mogu da budu glavni u kapu i sokolskom ko njihovi dobavljachi, oni su lepo glavni na trgu kad se istresu na bilbordu.

I to nema veze sa nekim seljaklukom sa brda, jer chovek seljak ce mozda pljunuti na ulicu, obrisati nos rukavom ili tako neshto slichno ali se nikad nece ponashati vandalski odnosno lupati i unishtavati neshto (sem inventara u kafani xxexexe). 92-95 je bilo vishe seljaka u bl nego sada pa nije bilo takvih slichnih situacija kao sho su npr one sadnice polomljene ili ovi bilbordi i sat, problema ima sada jer je vishe narkomana nego seljaka.

Ima i tu istine.

U sushtini, ja ne mislim na seljaka kao seljaka, vech na malogradjanina, na palanachki mentalitet ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ne znam da li su problem narkomani,ljudi koji nisu navikli zivjeti na asfaltu ili policija,ali stanje je grozno.

Nisu samo u pitanju izlozi,sajbe - vec i nasrtanje na prolaznike koji se vracaju s posla kuci od strane pijanih i drogiranih klinaca.
A policije nigdje,tacnije - cugaju po kaficima ili se parkiraju u autu negdje u mraku i kunjaju,oni koji su u kombinaciji musko-zensko drpaju se po ulici umjesto da privode delikvente (vidjela na svoje oci)...
Rijetki rade ono sto treba da rade i za sta su,na kraju krajeva,placeni.
Dok klinci lupaju sajbe,bilborde,obijaju radnje,unistavaju kontejnere,napadaju prolaznike,lupaju staklo i prave razna sranja...

No,mnogo sta u ovom gradu nije normalno.
Vikendom se ulice peru u 11 navece,sto se odnosi na uzi centar grada.
Vracajuci se s posla moram preskakati mlaz vode i nadati se da ga u ruci ne drzi neki "joj vid me,al' sam gadan" lik,koji ce me jednostavno zaliti po obuci praveci se da me ne vidi,kao - zadubio se covjek u svoj posao (boli njega briga sto ja nemam gdje pobjeci od vode).
A svi znaju da u to doba ljudi izlaze,vracaju se s posla - da je frekvencija ljudi jednostavno velika u to doba vikendom!
Onda,prvo se farbaju trake na cesti,a nakon mjesec dana se krpe rupe,pa se nakon toga opet mora farbati (valjda imamo viska para za popravku puteva :roll: ).

Vracajuci se s posla dozivjela sam i vidjela svasta.
Skidanja ufuranog pripitog klinca koji folira raju da 'jedva na nogama stoji' (a 'razgacio' se u jednom potezu) - valjda misli da ima nesto sto jos nisam vidjela. :roll:
Ali cim mu kazes odjebi i priupitas ga za zdravlje,brzo se rastrijezni...
Klinci koji urlaju i naskakuju ljudima na balkone (policije nigdje).
Klinci koji iz taksija izbacuju flase ispijenog pica na trotoar kojim prolaze ljudi.
Pljuvanje prolaznika.
...

Dalje,djeca koja imaju desetak godina u 12 sati noci ispred Boske (njih 3-4 klinca,doslovno djeteta).Pa gdje su im roditelji?

Mislim da je kranje vrijeme da se uvedu rigorozne kazne za vandalizam.
A i odgovornost roditelja za djecu ispod 14 koja su vani kasno nocu - odmah novcana kazna,jer to nase ljude najbrze uci pameti.Sta djeca u to doba imaju traziti na ulicama?
Vise policije na ulicama nocu,narocito vikendom.

Kome je lupanje bilborda cool ima ocito nekih problema.
Ne razumijem ljude kojima je cool razbijanje,kojima je provod i dika (seru kao "ja sam prozivio u zivotu") kad se napiju kao stoke pa ih vuku po ulicama dok oni povracaju.
To je jadno,a ne za ponos i diku i uzvikivanje "sta mi ti seres,ja sam bar nesto dozivio i prozivo".
Prozivio si nesto kad odes i vidis svijet,kad dozivis razne stvari,a ne kad te svakog vikenda donose kuci mrtvog pijanog ili drogiranog,kad se brukas izvodeci po ulici rigoleto i padajuci po cesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:

Pa zar treba da ga odere od batina? I time bi, kao, neshto postigao? Taman i da je narkoman, ali on je bolestan ... To je bolest. Isto bi ti to bilo, kao kad bi prebio retardiranog dechka ...
U normalnom svijetu postoje ustanove gdje se takvi shalju. Ovde toga nema, tako da ... Ali ni policijske batine nisu lijek. Pa toga jeste bilo u komunizmu, i ostalim represivnim rezhimima, al` ako on na tebe ne krene, ne smijesh ni ti na njega. Pa jel` ispunjavamo Jevropske standarde, na putu ka EU, il` shta?

Uzgred, prije 10 godina je bio rat, ili bar kraj rata, pa se nije bash smjelo raditi svashta, ali jbg, to je ipak vanredno stanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Kultura ponasanja nam je na nuli.

Svakodnevno vidjam ljude koji se ne znaju ponasati.
Ja isto tako zakljucujem da su pridoslice,da nisu odrasli ovdje vec u seoskim sredinama,a ne da su narkomani.Mozda grijesim.

Veliki su propusti,pocev od osnovnih stvari,u odgoju.
Kad udjes,da zatvoris vrata za sobom,ako si ih nasao zatvorena.
Da zatvrois vrata dok koristis wc - jer prisutne ne zanima tvoja sposobnost proizvodjenja raznih zvukova.
Zapisavanje wc-a u kaficima i javnom objektima.
Bacanje upotrebljenih ulozaka u lavabo ili na pod iako postoji kanta.
Kopanje nosa.
Pljuvanje po ulici.
Bacanje smeca na sve strane.
Hodanje kao da si sam na ulici,pa kad udaris ili srusis nekog - ni izvini,ni treba li pomoc da ustanete,nista.Pa ne trcis zelenim pasnjacima svog djetinjstva na kojima se samo sa Saruljom mozes susresti.
Nekultura i bezobrazluk.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]