Ne znam da li su problem narkomani,ljudi koji nisu navikli zivjeti na asfaltu ili policija,ali stanje je grozno.
Nisu samo u pitanju izlozi,sajbe - vec i nasrtanje na prolaznike koji se vracaju s posla kuci od strane pijanih i drogiranih klinaca.
A policije nigdje,tacnije - cugaju po kaficima ili se parkiraju u autu negdje u mraku i kunjaju,oni koji su u kombinaciji musko-zensko drpaju se po ulici umjesto da privode delikvente (vidjela na svoje oci)...
Rijetki rade ono sto treba da rade i za sta su,na kraju krajeva,placeni.
Dok klinci lupaju sajbe,bilborde,obijaju radnje,unistavaju kontejnere,napadaju prolaznike,lupaju staklo i prave razna sranja...
No,mnogo sta u ovom gradu nije normalno.
Vikendom se ulice peru u 11 navece,sto se odnosi na uzi centar grada.
Vracajuci se s posla moram preskakati mlaz vode i nadati se da ga u ruci ne drzi neki "joj vid me,al' sam gadan" lik,koji ce me jednostavno zaliti po obuci praveci se da me ne vidi,kao - zadubio se covjek u svoj posao (boli njega briga sto ja nemam gdje pobjeci od vode).
A svi znaju da u to doba ljudi izlaze,vracaju se s posla - da je frekvencija ljudi jednostavno velika u to doba vikendom!
Onda,prvo se farbaju trake na cesti,a nakon mjesec dana se krpe rupe,pa se nakon toga opet mora farbati (valjda imamo viska para za popravku puteva

).
Vracajuci se s posla dozivjela sam i vidjela svasta.
Skidanja ufuranog pripitog klinca koji folira raju da 'jedva na nogama stoji' (a 'razgacio' se u jednom potezu) - valjda misli da ima nesto sto jos nisam vidjela.
Ali cim mu kazes odjebi i priupitas ga za zdravlje,brzo se rastrijezni...
Klinci koji urlaju i naskakuju ljudima na balkone (policije nigdje).
Klinci koji iz taksija izbacuju flase ispijenog pica na trotoar kojim prolaze ljudi.
Pljuvanje prolaznika.
...
Dalje,djeca koja imaju desetak godina u 12 sati noci ispred Boske (njih 3-4 klinca,doslovno djeteta).Pa gdje su im roditelji?
Mislim da je kranje vrijeme da se uvedu
rigorozne kazne za vandalizam.
A i odgovornost roditelja za djecu ispod 14 koja su vani kasno nocu - odmah novcana kazna,jer to nase ljude najbrze uci pameti.Sta djeca u to doba imaju traziti na ulicama?
Vise policije na ulicama nocu,narocito vikendom.
Kome je lupanje bilborda cool ima ocito nekih problema.
Ne razumijem ljude kojima je cool razbijanje,kojima je provod i dika (seru kao "ja sam prozivio u zivotu") kad se napiju kao stoke pa ih vuku po ulicama dok oni povracaju.
To je jadno,a ne za ponos i diku i uzvikivanje "sta mi ti seres,ja sam bar nesto dozivio i prozivo".
Prozivio si nesto kad odes i vidis svijet,kad dozivis razne stvari,a ne kad te svakog vikenda donose kuci mrtvog pijanog ili drogiranog,kad se brukas izvodeci po ulici rigoleto i padajuci po cesti.