boa je napisao:
Najzalije mi je djevojaka koje su se posvetile faksu, zavrsile ga i sa 26-27 godina ne izlaze-svugdje su klinci,nemaju raje- jer su se poudali i pozenili...
Na sata je osudjene jedna obrazovana zena u tom gradu???
Ne mislim da je razlog sto je neko sam sa 26-27 to sto studira.To je samo izgovor,po meni.
Studira jako mnogo ljudi,pa nisu sami.
U svakom slucaju,sve te studentkinje imaju svoje kolege studente,koji takodje nemaju na raspolaganju svo vrijeme ovog svijeta za izlaske.
A drugove ne izgubis kad se "ubrace".
Jeste da parovi sa djecom nemaju vise toliko vremena,kao u periodu kad su bili sami,no to je i razumljivo.
Ali zato ta djevojka koja je studirala ima (valjda?!?) prijateljice koje su skupa s njom studirale,pa moze i sa njima izlaziti.
Ako bas nema prijatelje (zivi na relaciji kuca-fakultet???...pa i tad moras nekoga upoznati i imati prijatelje,bar poznanike s kojima mozes izaci...),neka se potrudi da upozna nove ljude.
Pa ovo je grad sa mnogo ljudi u tim godinama,koji nisu u braku i koji su raspolozeni za druzenje i izlaske.
U 28 godini zivota ne mislim da sam stara za izlaske.
Doduse,ne privlace me vise toliko,skupimo se kod nekog ili prijatelji dodju kod nas,pa se druzimo,ali povremeno izadjem.
Da zelim izaci imala bih i s kim i gdje,pa ima i starijih djevojaka od mene koje izlaze.
Realno gledano i normalno je da najvise izlaze tinejdzeri i mladi ljudi,jer oni imaju najmanje obaveza i najvise slobodnog vremena.
Ljudi koji rade i koji imaju porodice ne mogu odvojiti vise tako puno svog vremena za izlaske kao kad su bili mladji.
Takodje je normalno da od 18,pa nadalje,ljudi pocinju da stupaju u "bracne vode",te da je s godinama sve manje raspolozivih slobodnih pripadnika suprotnog pola.
Po meni te godine uopste nisu tako "crne" kako ispade iz ovih tvojih rijeci.
Sta onda reci za zene od 35 i vise.Bioloski sat otkucava,slobodnih muskaraca malo...
A ljudi se opet nadju.
Prijatelji te upoznaju sa svim slobodnim muskarcima koje znaju,a da ti odgovaraju po godinama,izadjes pa upoznas nekog primjerenog,upises neki kurs pa upoznas zanimljive ljude.
Ako sjedis u kuci i ne mozes nikoga naci,jedino ako si te srece da ti pukne cijev,a na poziv dodje seksi vodoinstalater.
Da i ne govorim o curama koje studiraju i uz to imaju momka (pa niko ne uci 24 sata dnevno,a ako mu je zaista toliko vremena potrebno - onda fakultet i nije za tu osobu,Boze moj,ne moraju svi imati fakultetske diplome) ili se cak udaju,pa i djecu dobiju,a stignu i zavrsiti fakultet ili ostave brak i djecu za "poslije fakulteta",ali imaju veze,momke,prijatelje,izlaze...
Nerodjena sestra od Zalosne Sovice zivi sa nama,studira bas gore spomenutu farmaciju,ima momka jos od srednje skole,a izlazi i sa prijateljicama.
Jos joj je momak iz njenog rodnog grada,nije iz Banjaluke.Pa sve stigne.
Druga je godina,nada se da ce u junu imati uslov za trecu,tako da ne mora biti u grcu u septembru.