manitu uci da svira je napisao:
Danjamin je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Danjamin je napisao:
Cekajte ljudi, pa mi zivimo u nazovi demokratskoj drzavi/republici. Svi oni koju su na vlasti su tamo jer smo ih mi, narod, tamo postavili i primaju plate iz nasih dzepova. Stoga, ako narod hoce da se formira jos pedeset anketnih odbora neka tako i bude. Ako u MUP-u i drugim drzavnim institucijama imamo ljudi koji nisu sposobni adekvatno vrsiti svoju duznost neka se to vidi. Mozda nece onda svaka budala biti inspektor/nacelnik/ministar. Mozda ce se malo vise voditi racuna o tome ko predstavlja ovu drzavu i na koji nacin.
Tako je, sutra pravac na Trg Krajine ili sad u grupu, da objasni kako se sve mora vratiti u institucionalne okvire i tokove.
Prekosutra ces pisati kao i ja.
Ti bas izgleda ne citas sta se pise. Nekoliko sam puta napisala da ne idem na Trg, niti planiram. Obrati malo paznju.

Znam, al što ti je teško otići na grupu i iznijeti misljenje? Daj malo aktivizma, nije valjda da se bojiš?
Ne znam sta ti je poenta? Jesi li ti mozda stekao (pogresan) utisak da ja imam nesto protiv tih ljudi iz grupe/sa Trga? Zasto vam toliko smetaju? Ponavljam, oni samo trose SVOJE vrijeme, ne moje, ne tvoje. Naravno da u grupi ima kojekakvih budaletina koji lupaju svasta (kao i na ovom forumu), ali Boze moj, i budale imaju pravo izrazavanja.
Rekla sam vec da nisam stranacki opredjeljena, ali sam definitivno kivna na ovu nasu policiju u kojoj ima vise kriminalaca nego na ulici. Pa u zadnjih 5-8 godina svako malo mozemo citati o kriminalnim aktivnostima nase policije. Ne kazem da smo mi najgori. Korupcije ima svuda u svijetu, ali obzirom da zivim gdje zivim smeta mi to. Smeta mi to sto svima padne mrak na oci kad se susrecu s policijom, iako nista pogresno nisu ucinili. Smeta mi sto je sasvim normalno da poiiciji (i doktorima, ali sad to nije tema) moras "tusnuti" kojih 20-50 (100-200) maraka samo da bi obavljali sopstvenu duznost. Pa ko ih je tjerao da to rade? Ne samo sto traze mito, vec i nemaju pojma sta rade i onda daju izjave u koje samo ovce mogu vjerovati.
Vidim ljudi pokusavaju opravdati njihov idiotluk i ne vrsenja uvidjaja kod Radjena time sto se tad kao jos nije znalo da su ta dva slucaja povezana??? Kakve to jebene veze ima? Pa ako je izvrsena pljacka vrsi se uvidjaj. Kraj price. Ali taj seljakluk, sveopsta nestrucnost i nesposobnost nisu karakteristika samo ove vlasti. Takva situacija je bila i prije, kada je sadasnja opozicija bila na vlasti.
Moja jedina nada je da sada, zahvaljuci drustvenim mrezama, mnogo laksem pristupu cinjenicama, koliko-toliko boljoj upucenosti, ljudi vise nece biti ovce i nece gutati svako sranje koje im se servira. Ako...we shall see.