Volim Borac je napisao:
Ja koliko se sjecam u to vrijeme je bilo dosta topljenja snjega i padavina, tako da Crkvena je istina bila veca nego inace. Sedmicu prije tog perioda (otprilike) koliko se sjecam cak se izlila gore na Luasu vise semafora za skretanje na paprikovac, kada je bilo naglo topljenje snjega. Nekada sam bio negdje naletio na sliku nabujale Crkvene otprilike koliko je bila u tom periodum ali ne mogu je vise naci.
Putanje kretanja Davida nisu rjesene, ima dovoljno kamera po gradu i objektima da se sve moglo dokumentovati , ali izgleda da nije?
David koliko sam shvatio je to vece bio pjesak bio, otisao je i u fabriku valjda, gdje tuce tehno (sto nije njegov fazon)? Zasto i sa kim ja bio u fabrici, ako je bio uopste?
Vremenski 10 minuta od centra do zmijanja, za momka za kojeg tvrde da je bio u alkoholisanom stanju i nadrogiranom, u tri ujutru, je preoptimisticno ...
Tijelo na koji nacin je dospjelo do mjesta gdje nadjeno isto je pitanje? Da li moze toliko tjelo da Crkvena nosi do mjesta pronalaska, ne samo sto se tice visine vodostaja, vec i prepreka itd.
Stanje tijela isto je upitno, ako je toliko dugo bio mrtav...
Lukač je saopštio da imaju snimke kamera ,rekao je sa kojih sve objekata.Radi se o vremenskom intervalu od 14 minuta od Ekvatora do ulaska u kuću.Sada uticaj alkohola je više "individualna" stvar ,čini mi se da ne reagujemo baš svi isto na njega.Ako je onaj momak sa snimka na trgu David ,ne odaje mi utisak kao neko ko je "ubijen" od alkohola i narkotika.Lično smatram da je imao dovoljno vremena da stigne.
Crkvena mi je skroz diskutabilna(nivo,prepreke..).