Причу коју је исконструисао неки блогер лешинар и не мали љигавац а коју понавља Давор подржан инструментализованом свјетином, није баш разумно доживљавати озбиљно.
Нити ће се неко потрудити да то мало разјасни, све ће се свести на ону "ми знамо све, ал нећу да вам кажем".
Сами перфоманси на Тргу Крајине су по прнципу copy/paste, иста мантра се понавља сваки дан, ту имамо и понашање свјетине гдје један диригује, а присутна грла хорски одговара. Перфоманси карактеристични за навијачке скупине, или разуздану гомилу када их "понесе" политички митинг.
Али овдје имамо такво понашање својствено чопору мотивисано личном трагедијом. У почетку то бјеше гротексно, сада је болесно.
Давору није замјерити, доживио је емотивни слом, такав далеко је од нормале, у једном стању опсесије, и ту су га узели под своје лешинари који га максимално злоупотребљавају и он је за њих (жао ми је због Даворовог менталног стања да то напишем ал то је тако) корисни идиот.
Но има нешто друго, јутрос сам погледао клип (наравно БН ТВ која се својски труди око ове хајке)
https://www.youtube.com/watch?v=Gsib_6EsEdk, и ту на крају клипа имамо ову грлату женку која прозива Стевандића и натура му црвени комби из 1990их.
Мислим, рат бјеше, свега бјеше, ту ће овакви попут ове грлате строго селективно бирати догађаје, те нам кроз њих покушати моделирати прошлост гдје су строго подијељене улоге, са "дежурним негативцма", Србима наравно и позитивцима, наивним жртвама ових негативаца.
Разумијемо ми то, и како иде та игра, и да су кеширани да тако лају, али какве везе овај скуп посвећен упокојеном Давиду, тражење истине и правде (истине наравно коју је моделирао један љигави блогер), са дешавањима 1990их, улогом овог Стевандића и црвеним комбијем?
Како и написах доста пута, овдје више нико и не мари за Давидовом судбином, реално их и није брига, и постало је неважно како је скончао, ови што су активни и грлати у овој хајци, откривају се. Позадина ове хајке је ипак друга.