Na stranu sve ali ovolika polarizacija drustva i "mrznja" obicnih gradjana, to je prevrsilo svaku granicu, tuzno je gledati.
Odoh sad na fb (inace pokazuje mi da grupa ima 157,825 clanova) da vidim jesam li ja u toj grupi (da me nije neko ubacio), nije. Onda naletih bas na post gdje neko napisa "Lukac najveci zlocinac 21 vijeka"...
mislim stvarno 
, od kuda takva ostrascenost, od kuda takve rijeci... dole naravno ima komentara Amera, Enesa i Indira "ratni zlocinac", "zlocinac zeljan krvi" i slicne gadosti...
Dalje, opet ova iskljucivost, ljudi koji nisu vidjeli nikakvog dokaza, neki nisu ni bili u Banjaluci od marta ali tacno znaju sta je bilo i kako je bilo. Bez imalo sumnje tvrde da je decko ubijen, mucen itd. Ako ukazes da je "mozda ovako bilo", NE, nije tako.
Dakle istaga JOS NIJE ZAVRSENA, znaci pustimo policiju da odradi svoje jer naravno jedini oni ovo mogu rijesiti. Ako iko ima ikakav dokaz, ili zna nesto neka iznese policiji i neka napise i na netu javno tako ce biti transparentno ako ne vjeruje policiji.
Obicni gradjani slucaj rijesiti ne mogu ali zato teorija mogu imati milion mali, to se treba zaustaviti.
Sto se tice samog Davida, decko je nastradao, da li je ubijen ili sam nesrecnim slucajem stradao, niko ne zna sa sigurnoscu tako da se NE MOZE TVRDITI ovo ili ono, nista dok se istraga ne zavrsi.
Izgleda da je bio i bar malo problematican tako da moguce je i da je ubijen, ko zna s kim se sve druzio i u sta umijesao. Medjutim isto tako i nesrecni slucajevi se dogadjaju pa covjek izgubi glavu da se covjek stvarno zapita kako je to moguce.
Otac je otac, on je ovdje totalno pogubljen, u svom bolu svasta kaze ali ipak mora biti oprezan, sve ima svoje granice. Ne mozes nekoga optuziti za ubistvo ili saucesnistvo u ubistvu ako nemas dokaze. Teske su to optuzbe. Ako imas dokaze OK, podnesi tuzbu, pomozi policiji neka se ovo rijesi.
Inace postoji sansa naravno i da sama smrt ostane misterija, ako NEMA svjedoka, NEMA kamere, ugla kada upada u Crkvenu, sta u tom slucaju? A naravno nema policije u svijetu koja nema nerijesen slucaj, bar jedan.
Opet kazem, ne moze se nesto kategoricno TVRDITI bez ikakvog dokaza, na osnovu rekla-kazala.