zvucnjak je napisao:
Micelijus je napisao:
Pogledaj malo svijet oko sebe...
Pogledao sam... I saznao da su jedino i najvece ljudsko zlo pogresna ubedjenja koje ljudi jedni drugima namecu a koje ljudi prihvataju zdravo za gotovo, bez imalo truda da o njima razmisle svojom glavom i da provere da li je to stvarno tako...
Slazem se apsolutno s tobom.SABLON,SABLON,SABLON....Pa ljudi moji dosta vise.
zah je napisao:
Interesantno je to, da li to stavljamo na svoje tijelo zbog sebe, ili zbog drugih? Da li ste primijetili nekoga mladica kada istetovira nesto na rameno sto mu se dopada, on otkine rukave na majci, da bi to i drugi vidjeli, ili ako mu je bas zao majce, on nekako podvrne rukave, kako bi tu tetovazu vidjeli i drugi. Sat on misli o toj tetovazi, kad je toliko pokazuje drugima, i sta on misli sam o sebi.
Zah.Sto se tice "takvih" ljudi,oni bi stavili i pretis lonac na glavu i isli kroz grad ako bi to bilo "in" ili "moderno".Kada je neko protiv necega,uvijek se uzima NAJLOSIJI PRIMJER toga koji je najlaksi za kritiku.U ovom slucaju su to "ti momci".Kada govorimo o tatoo moramo reci da ona ima i dosta estetike u sebi i da uljepsava ljudsko tijelo (ovo je isto jako relativno i mislim da ljudi koji odobravaju tatoo dijele ovo misljenje) ali to
NE BI TREBAO da bude
GLAVNI razlog stavljanja iste.
zah je napisao:
Kako dozivljavate nekoga covjeka kome je cijelo tijelo istetovirano od clanaka na rukama, pasa-pupka, pa do vrata. Neki prelaze i tu granicu, pa saraju po celu obrazima itd. Da li ste vidjeli Tajsona, kakvu je on tetovazu stavio sebi na lice.? Da li ste nekada promatrali te jako istetovirane ljude, da li ste slusali njihove price, sta pricaju, kakve imaju poglede na zivot i drustvo, itd,itd.
Opet ti ponavljam da NE TREBA porediti ljude koje si pomenuo sa ljudima koji zele tatoo.Ne mozes to uopstiti.Evo dacu ti jedan primjer.Bez ikakve namjere za provocranjem ili skretanjem s teme.Ovako:
Posto si ti musliman.Sad ce neki covjek koji uopstava stvari reci za tebe da si mudzahedin,taliban ili sl.Ili da mene neko zove divljakom ili gastarbajterom ako odem negdje vani samo zato sto sam sa Balkana.Mislim da je to jako glupo od koga god doslo.Mislim da shvatas poentu onoga sto sam napisao.Meni DEFINITIVNO Tajson nije uzor ili pomenuti ljudi koje si goren pomenuo.
zah je napisao:
Mozemo navesti puno toga, mozemo kazati puno toga, ali svako iz nekog svog ugla. Priznajem, da je tesko pisati na ovu temu, jer danas ima puno onih koji imaju tetovaze...
Tu se slazem s tobom.Svako ima svoj ugao iz kojeg posmatra stvari.I da...Ima nas mnogo

TO DIE for!!!