banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
-bona- je napisao:
Citiraj:
a sto bi ti nekome pomagala ko to ne trazi ? Homici uopste ne traze pomoc, samo toleranciju i postovanje .

??? Jesi li siguran da samo to traze ??? Nebih rekao!

Naravno u svim grupacijama postoje extremni slucajevi kao i oni umjereni. Naravno da na nasim prostorima organizuju te manifestacije jer je to provokacija sredini da obrati paznju na njih. U CH su priznati medjutim evo jos nisam cuo da prave GAY paradu? Zasto ? Zato sto ih niko ne gleda kao drugacije ljude vec kao i sve ostale i nemaju potrebe da skrecu paznju na sebe.
Sto se mene tiche te parade su bezveze, ali ne bi im zabranio da to odrzavaju.

Citiraj:
Ja mislim da mi (niko od nas), ne sudi nikoga, vec komentarishemo jednu pojavu koja koja jednostavno nije Prirodna, a prisutna je, zasluzuje paznju i zato sam i postavio temu!

Ma jock ..... oni sto bi tukli, gazili ?? oni sto bi im pomagali a bez toga da traze pomoc, oni sto bi im davali tablete ?
Je'l to nije osuda ? Halooo ... otkud meni pravo da pricam sta tebi treba u zivotu ? Nemam ja to pravoooo niti bilo ko drugi.

Citiraj:
Hej, nije stvar uopshte, u tome da ih neko mrzi, ili diskriminira, jer 54.4% ukupne ljudske populacije konstantno pati od neke bolesti, pa zive i rade i imaju svoju srecu ..., stvar je u tome da to treba da se ozvanichi i uvrsti u listu bolesti, tj. hormonalnog poremecaja u nekim, i vrstom psihickog oboljenja u drugim sluchajevima.

Vidi, neko je vec napisao na forumu da je to nekad bila bolest, i da je '74e izbrisano sa liste bolesti. Znaci
da su na tu listu homosexualnost stavili strucni ljudi i isto tako ti strucnjaci izbrisali je sa te liste. Otkud onda tebi pravo
da proglasavas to bolescu ili poremecajem ?

Citiraj:
Oni su u svemu ostalom savrsheno zdravi i netreba ih diskriminisati,
ali imaju bolest te prirode da ih privlache osobe istog pola, i ako uspijevaju da se nose sa njom, to nikome netreba da smeta!

Kolike su tvoje kompetentnosti da tvrdis da je to bolest kad strucniji ljudi ne mislie tako

Citiraj:
E sad misko, htio sam ti reci, da iz tvojih postova, jednostavno je nemoguce tacno utvrditi sta ti u stvari mislis o tome, jer su uglavnom zabavljen citiranjem drugih uz koju "poshalicu", pa bih volio da mi odgovorish tacno i jasno na par prostih pitanja, ako netrazim previshe?

Vec postoji par tema na ovom forumu gdje sam izrazio svoje misljenje i iskreno, dosadilo mi je ponavljati to. Takodje sam i ovde na ovoj temi napisao mnogo toga i jednostavno odustao od ponavljanja istih rijeci jer sagovornici koji zagovaraju suprotno kao da uopste ne citaju to sto sam napisao. Hvala sto se interesuje za moje misljenje.

Citiraj:
Dali je to stvar opredjeljenja, ili neka vrsta poremecaja, dakle bolest?

To je po meni urodjeno, znaci nisi u stanju da biras, tako osjecas neke stvari. Ako vjerovatno ni stucnije osobe nisu zakljucile kako to nastaje nisam ni ja u stanju. Ne smatram da je to bolest, iz vishe razloga : nisam kompetentan da nesto proglasim bolescu a nesto ne, nema nikakvih stetnih posljedica po organizam...
WHO koja je najvisha zdravstvena organizacija definishe 'bolest' nesto sto je suprotno od 'fizicki i mentalno zdravog organizma'. Homosexualci su zdravi fizicki a i mentalno su osobe koje donose odluke na ispravan nacin i vode svoj zivot kao takav.

Citiraj:
Dali smatrash da je ispravno omoguciti im zakonski brak i usvajanje djece?

Brak da, ali usvajanje djece jos ne mogu da 'progutam'. Znaci protiv usvajanja sam.

Citiraj:
Dali si ubjedjen da nebi sve to uticalo na povecanje broja homoseksualaca (mislim na brak, djecu i apsulutno priznavanje i primjenu njihovih zahtjeva)?

Ne, ne bi uticalo na povecanje ne bi se samo znalo ko jeste a ko nije, dok je sad situacija da ima mnogih koji to jesu ali nemaju hrabrosti da to kazu. Jer ne postoji propaganda koja stimulishe homosexualne odnose kao sto ne postoji nacin da ja tebe kao heterosexualca prebacim na homosexualca.

Citiraj:
Zanima me tvoje mishljenje, zato shto drzim da si razuman sagovornik.

mislim da sam ti dao odgovore koje si trazio, zahvaljujem se jos jednom na interesovanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 01:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Ok Misko, odgovorio si.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
pozdrav!
eh, sad je EZAN postavio nekoliko dobrih i vaznih pitanja. iskreno se nadam da ce moci prihvatiti odgovore, koje cu sad navesti, isto onako kako sam ih i ja prihvatio.

EZAN je napisao:
:lol:

Nego, onako, uzgred, budi receno imam pitanjce.
BOG ....
OK
STVARATELJ ....
OK
SVE VIDI I CUJE, ZNA ....
OK

Otkud onda homoseksualci, prostitutke, narkomani ....
Kako god je stvorio tebe - stvorio je i njih, vidi cuje zna sta rade - i opet su tu.
Znaci imaju i oni neku ulogu u svemu ovome sto nas okruzuje.

sve sto cu ti sad napisati EZAN, stav je miliona ljudi sirom svijeta, koji su imali neopisivu srecu da spoznaju Boziju volju.
Na pocetku, Bog stvori svjet.Sve vidljivo i nevidljivo.I sve sto je stvorio bi...DOBRO!
to znaci , nije bilo nikakvog zla.nije bilo bolesti, nije bilo grijeha.ukratko sve je bilo savrseno.No, iz nepoznatog razloga, jedan od bozijih andjela, odlucio je da zavede covjeka i da ga pobuni protiv svog tvorca, da bi tada preuzeo kontrolu nad covjekom i postavo njegov gospodar.
legenda dalje kaze, da je taj "pali andjeo", zaista nagovorio covjeka da se pobuni protiv Boga i protiv Bozije volje.rezultat svega je bio taj da je covjek izgubio dobrotu kojom je bio okruzen, i osudjen je na izgnanstvo.
daleko od Boga.
a posto je covjek, bio gospodar prirode (to mu je Bog dao, da upravlja prirodom), tako je i sva priroda pala zajedno sa covjekom.tada je nastao ovaj svijet u kom zivimo i koji gledamo.svijet u kom se desilo prvo ubistvo, prva pljacka, prva laz,...svijet u kome jedemo jedni druge da bi prezivjeli u kom vrijedi izreka "covjek je covjeku vuk", "samo najjaci opstaju","koliko para toliko muzike",...i jos mnogo toga.
pali andjeo ima ime...djavo, a nazivamo ga gospodarem ovog svijeta, a covjek je cesto njegov sluga.precesto.

Citiraj:
Ako je to sve tako i ako je prihvaceno i s njegove strane - zasto onda ti, mi, ljudi branimo njima izvjesne stvari.

stvar je u tome sto to NIJE prihvaceno s Njegove strane.
Bozije je volja, da se covjek vrati u svoju domovinu.da se dijete vrati svom Ocu.a da bi to ucinili, potrebno je da se odreknemo grijeha.
to je izuzetno tesko, jer smo se sa grijehom srodili, i odbacivanjem grijeha imamo utisak da se odricemo dijelom sebe.kao da otkidamo komad sopstvenog tijela.zbog toga se plasimo, a nas najveci odbrambeni mehanizam je da nedozvolimo sebi da vidimo greh.jer onog trena kad ga zaista vidimo u sebi, on NESTAJE! to je kao kad, osvijetlimo neko mracno mjesto...mrak nestaje.
Citiraj:
Pozivas se na NJEGA, a zagovaras ljudske mane i nesposobnosti, jer kao sto napisah - mi smo ti koji pisu zakone kojima smo svi duzni da se povinujemo i pridrzavamo.

zasto mislis da ja zagovaram "ljudkse mane i nesposobnosti"?upravo suprotno.iz onog sto sam gore napisao, moze se vidjeti da ja zagovaram ljudske VRLINE, a kritikujem ljudske mane.
svi mi imamo vrline i mane, a moja je iskrena zelja da se mana odreknemo i poboljsamo nase vrline.odreknemo se zla, a ucvrstimo u dobru.to je moja volja i volja naseg Oca.

covjek u ovom svijetu zivi pod uticajem 2 zakona.
1.zakon covjeka (drustva u kom zivimo)
2.zakon Boga

ta dva zakona se cesto podudaraju, ali nekad se i razilaze.
zakon drustva kaze jedno, a boziji drugo.kad se to desi, a desava se cesto, ja se nimalo nedvoumim koji zakon da postujem.

covjek je nesavrsen, pa je nesavrseno i sve sto on cini.tako su nesavrseni i zakoni koje donosi.kad donese, recimo, zakon o osnivanju homoseksualnih brakova, ucinio je to iz svoje slabosti.radi ostvarenja politickog interesa recimo.
Bog je savrsen, pa je savrsen i svaki njegov zakon.na nama je sad samo da se potrudimo da shvatimo njegovu volju, njegov zakon.to nam je tesko, jer zivimo odvojeno od Boga.
Boziji zakon postoji u 2 oblika...pisan i nepisan.
pisani zakon mozes naci u vjerskim knjigama, a nepisani...u svom srcu!
taj nepisani se zove jos i MORAL. recimo, niko tebi nemora reci da netrebas ubiti svog komsiju, ti ces osjecati u sebi nekakv otpor prema tom cinu.to je djelovanje MORALA.takvo djelovanje osjetljivi ljudi osjecaju prema najmanjem zlu, dok oni kod kojih je taj moral slab, to neosjecaju.tako imas ljude koji nevide nista lose u ubijanju drugog covjeka.kao sto kazu ubice u americim filmovima..."ovo je samo biznis, nista licno".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
EZAN je napisao:

Citiraj:
prava dobivena od covjeka zanimaju koliko i crno ispod nokta.

Koja su to ona "druga prava", koja te zanimaju,kojih se pridrzavas (ali konkretno, molim) .... bas bih volio cuti.
Hajde napisi mi pa da i o njima prodiskutujemo. Da vidimo koliko su U ZIVOTU ta prava isprepletena sa ljudskim uplitanjem, jel' bilo poboljsanja ili pogorsanja .....

:wink:

fino...
ta "druga prava" se dobijaju postovanjem Bozijih zakona.sto si dosljedniji u postovanju tih zakona, sve vise osjecas ta "druga prava".
najvaznije sto osjetis je...LJUBAV I MIR!

pravo na ljubav i mir ti garantuje i covjek, ali koliko imas ljubavi i mira od covjeka?uporedi...
LJUBAV...prije nego sto sam poceo postovati Bozije zakone, ljubav sam osjecao prema sebi, roditeljima, prijateljima i nekim clanovima porodice.
poslije...Ljubav osjecam prema svakom covjeku i zivom bicu, jer vidim u svakom...samog sebe!
prije...mislio sam da me malo ljudi voli.
sada...vidim da me mnogo ljudi voli.

MIR...prije sam bio miran samo kad sam sam, u svojoj sobi, daleko od drugih ljudi.
sad...sam miran i u situaciji, kad stojim u redu u posti, a ljudi oko mene se gurkaju i psuju jedni druge.miran sam i kad nemam novaca.miran sam i kad je hladno.miran sam i kad je vruce....

svega toga ranije nije bilo, a sva sam prava imao zagarantovana od covjeka!

postoji jedan tajni mehanizam.sto si dosljedniji u postovanju bozije volje, to dobijas vece nagrade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 12:49 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 13:15 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
pederi u USA tužili autore Zvjezdanih Staza zbog diskriminacije, zato što se ni u jednom serijalu, do tada, nisu pojavljivali pederi, pa bi gledalac mogao steći utisak da u budućnosti neće biti pedera, a samim tim da je to bolest (kao što i jeste) i da će u budućnosti moći biti liječena.
Što je najžalosnije, oni su DOBILI tu parnicu !!!

Zanimljivo. Nisam za to znao. Ali znam da je bila jedna epizoda u "Deep space 9" sa jasnim lezbejskim scenama, dok se ne sjećam ničeg sličnog u Voyageru ni drugim serijalima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 17:02 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 22:02 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 14 Feb 2005, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 22:10 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dosta dobar tekst. Bilo bi dobro da ga svi pročitaju.

Ovo je posebno zanimljivo

Citiraj:
Da cela stvar ima ozbiljnu političku dimenziju, potvrđuje i činjenica da je članom 13 Amsterdamskog ugovora Saveta Evrope uslovljeno da sve zemlje koje hoće da postanu članice Evropske unije moraju prvo da donesu antidiskriminatorne zakone kada su u pitanju prava lezbejske, gej, biseksualne i transeksualne populacije.

Evropska unija odložila je prijem Kipra u svoje članstvo sve dok ne legalizuje homoseksualizam, a isti pritisak vrši se i na Rumuniju. Ovakvo javno afirmisanje homoseksualnosti poslednji put zabeleženo je u staroj Grčkoj i Rimu, u fazama raspada ove civilizacije.

Citiraj:
Osim toga, homoseksualci su za mnoge političare prosto interesna grupa. Mnogi naši političari koji traže legalizaciju homoseksualnosti, klanjaju se zlatnom teletu "evropeizma" kao da mi već nismo Evropa?
Bojim se da bi ovakvim potezima izgubili sebe i svoju ličnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2005, 19:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2005, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
podrzavam svacije misljenje...mislim i pro i contra....uz jedno pitanje: koliko vas je upoznalo "homoseksualnu" osobu, da li iko ima prijatelja medju "psihicki bolesnim" (homoseksualcima)??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 17:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Miscelijus da li je kod tebe recimo rijec o predrasudama?? Da li ti licno vidis opanost od homoseksualaca?? Da li tebe oni ugrozavaju?? Ako je odgovor da, kako?? Kao sto rekoh na LJSE niti sam za ali daleko i od toga da sam protiv homoseksualnosti. Jednostavno pustam ljude da biraju svoj nacin zivota i naravno nemam razloga da ih mrzim jer na mene ne uticu niti se osjecam ugrozenom od strane istih. Da li su oni bolesni ili ne u to necu da ulazim, jer mozda smo i ja i ti bolesni za neke jer kao sto Digresija rece slusamo ovu ili onu muziku, izlazimo na ona ili ova mjesta. Naravno to se ne moze porediti ali u principu ako vec govoris o homo kao bolesti - ne boj se nije zarazna.
To sto homo prave parade to je vjerovatno jedan vid njihovog protesta zbog neprihvatanja njihovog prava na zhivot koji oni zhele da vode.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:01 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Helena, potpisujem.

Micelijus, a kako se ti to mislis boriti protiv 'takvih' zivotnih stilova?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ti si se zakacio na narkomaniju. To se ne moze porediti...elem, rekoh ti na LJSE ai ponovicu jos jednom - homo se ne postaje nego se takav radja (ispravime ako grijesim), a narkoman postajes svojom voljom. I uopste to niti mogu niti hocu da poredim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:12 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]