banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Apr 2018, 16:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
shakal je napisao:
versatile je napisao:
David je bio pretucen kod metalske skole( u dvoristu) od strane vise njih, cistacica iz skole je videla sve.

Ako se njemu gubi trag u 3 ujutro... Kakva crna čistačica u školi u to vrijeme? A kao drugo, to je noć subota na nedjelju, pa se opet nameće pitanje, kakva crna čistačica...

Je l' se ti drogiraš sinko?

c c c...pa zensko pise..

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ne bih da ulazim u odnose između roditelja. Mislim da to nema neke veze sa ovim, a pogotovo ne ko ima koliko para. Ko će znati zašto su se rastali i kako...

Realno, skoro sve što kruži internetom i po onoj FB grupi su same špekulacije. Da ilustrujem, navešću primjer onog momka što je javno pisao kako je sreo Davida prije smrti i kako je vidio nož koji je kasnije pronađen kod Davida. Navodno policija nije htjela da ga sasluša. Međutim, ispostavilo se da je on, kao i ostatak FB grupe, ciljao na crni leptir nož sa Pika, a kod Davida je pronađen crveni švajcarac (poznat i kao Viktorinoks, iako ne mora biti te marke). Ubrzo zatim, taj momak je uklonio svoju izjavio i nestao. Izgleda da je mislio da će ovakvim svjedočenjem moći poništiti teoriju o provali, ali nije imao sve detalje. Vidite li sad o kakvim špekulacijama se radi?

Nešto slično važi i za čistačicu. Čini mi se da je pisano u početku kako je ona čistila Tržnicu kad ga je preko deset momaka prebilo i bacilo u Crkvenu kod Kastela. Tad niko još nije skontao da je tijelo "bačeno" u Crkvenu na Laušu. Kao što je neko napisao, to jedna čistačica na Tržnici nije mogla vidjeti, jer ona nema šta da traži tamo u ta doba. Ako kažete da je to vidjela iz svog stana, zašto je onda bilo ko spominjao da je čistačica? Kakve to veze ima? Zašto nije mogla jednostavno biti svjedok? Ako već policija neće da je sasluša ili je ignoriše, onda je trebala javno da istupi i kaže šta ima reći. Ovako je postala kao mit, svi vjeruju u nju, a niko ne zna ko je...
Čini mi se da ljudi koji vjeruju da je po strani ubistvo, jednostavno prilagođavaju priču svome ubjeđenju i svaki put kad se neki detalj pobije, oni izađu sa novom teorijom, istinom, poluistinom ili laži...

Ne treba nikog etiketirati ni kao lopova ni kao lažova. Policija je rekla da David nije poznat po provalama i krađama, ali je rekla da je poznat po nanošenju tjelesnih povreda. Čini mi se da nije nigdje spomenuto o kakvim je povredama riječ i o kojem broju. To bi trebalo značiti da se u njegovom dosijeu nalazi barem jedan papir koji kaže kako se David potukao sa nekim. Mislim da to nije ništa strašno, može se svakome desiti...
E sad, klošar je možda pretjerano gruba riječ, ali neko ko duva i možda voli da se pobije vuče u tom smjeru. Sa druge strane, ako ga dokazi stavljaju na mjesto provale, ne znam čime ga to čini ako ne lopovom...

Čini mi se da ljudi, koji bez zadrške vjeruju da je po strani ubistvo, imaju taj problem što nakon pobijanja bilo kakvog detalja onu svoju priču prilagođavaju i proširuju kako im odgovara. Ovo je dovelo do gomile gluposti i špekulacija, pogotovo ovo što Vasković piše... Trebate jednom da se odlučite da li jeste ili nije bio na Laušu, da li je pretučen kod Metalske škole ili u kući gdje se navodno desila provala... Šta je sa onim Filipom Ćulumom na kraju? Da li je on i dalje ubica ili ne ili su ona dva brata u kući? Ne možete imati milion teorija i koristiti dijelove kako vam kad paše, držite se malo nekih činjenica...

Roditelji imaju izvještaje obdukcije i sigurno su im poznata neka saznanja policije. Zašto ne iznesu to što im je poznato? Djeluje mi kao da čitav FB pokret gubi momentum, a to bi moglo biti nešto što će mu dati goriva da se održi još malo. Pritisak javnosti je jedino što bi moglo spriječiti zataškavanje ovakvog slučaja, zar ne? Ili roditelji konačno prihvataju šta se desilo, pa pokušavaju na neki dostojanstven način da privedu sve ovo mirnom kraju, bez dodatnih belaja i eventualnog blaćenja...

Evo i navodna slika tog mosta, iako nije baš najbolja:
Spoiler:
Slika

Izvor: http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/364 ... ednji-sati

Ograda na mostu je nešto niža nego na posjedu pored. Tamo gdje su parkirana vozila nema nikakve ograde...

Isto tako mislim da je jedan David nebitan lik da bi neko odlučio da ga ubije. Mislim da je ubistvo prevelik rizik za neku sitnicu kao što je malo vutre na primjer...

Evo i Viki članak o Davidu:
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%B8%D1%9B

Ovaj put sam zaista završio sa ovom temom. Srdačan pozdrav i sve najbolje...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 17:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Maj 2013, 17:55
Gazda1970 je napisao:
Šta je nevjerovatno, dao sam svoje mišljenje oko cijele situacije. Kao što sam napisao na kraju, ne želim da griješim dušu, jer ne znam da li to istina ili ne.

Prijatelju nevjerovatno je da smatras da postoji opravdan povod za ubistvo. Oprosti ako sam pogredno shvatio napisano ali tako mi djeluje.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Dobio i clanak na Wikipedia sajtu? Smjesno... Gdje sve ovo ode

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 21:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2018, 13:06
Dokazi takodje mogu biti podmetnuti. Nije li malo cudno to sto je David ukrao laptop i noz, pojeo burek a onda odlucio da skoci s mosta. Ili ono okliznuo se. Njegovi prijatelji su ga najbolje znali, garantujem da nije izvrsio samoubistvo niti je slucajno upao. Trazite motiv za ubistvo, a ne i za batine koje je dobio. Mozda je osoba pomislila da batine nisu bile dovoljno, pa ga mora ukloniti potpuno. Svi zanemaruju Filipa, za kog je David napisao da je kriv. Ako je prosao poligraf, ne znaci da je nevin, postoje razni trikovi kako proci poligraf. Mislim da Davidov otac nece stati dok istina ne izadje na videlo.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
versatile je napisao:
Dokazi takodje mogu biti podmetnuti. Nije li malo cudno to sto je David ukrao laptop i noz, pojeo burek a onda odlucio da skoci s mosta. Ili ono okliznuo se. Njegovi prijatelji su ga najbolje znali, garantujem da nije izvrsio samoubistvo niti je slucajno upao. Trazite motiv za ubistvo, a ne i za batine koje je dobio. Mozda je osoba pomislila da batine nisu bile dovoljno, pa ga mora ukloniti potpuno. Svi zanemaruju Filipa, za kog je David napisao da je kriv. Ako je prosao poligraf, ne znaci da je nevin, postoje razni trikovi kako proci poligraf. Mislim da Davidov otac nece stati dok istina ne izadje na videlo.

Postoje trikovi za proći poligraf, ali neko ko nikada nije radio poligraf nema šanse da ga prodje, osim ako nije riječ o potpuno hladnoj osobi bez ikakvih emocija. Da kažem o patološkom slučaju.

Послато са LG-D605 уз помоћ Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cuj garantuje da nije slucajno upao... Na osnovu cega

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je gorana balaban majko moja mila? Da li je ovo normalno sto ona kaci?!?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
versatile je napisao:
Svi zanemaruju Filipa, za kog je David napisao da je kriv. Ako je prosao poligraf, ne znaci da je nevin, postoje razni trikovi kako proci poligraf. Mislim da Davidov otac nece stati dok istina ne izadje na videlo.

Hajde ti srbijansko čeljade pročitaj Davidovu poruku koju je napisao i kad ju je napisao. Prvo su za Filipa govorili da je Ćulumov rođak pa sin pa onda prpa kad ništa od toga nije bila istina. S obzirom da si iz Srbije trebala bi da si već upoznata sa tim da u slučaju da je ovo zaista bilo ubistvo, mamin i tatin sin bi se izvukao na sudu oslobađajućom presudom, a MUP ne bi morao ništa da zataškava.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ovo postaje sve morbidnije. Jos da pukne lajk to 'Mira nadogradnja noktiju'. :pukeright:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
NE POSTOJE "trikovi" za zaobici poligraf.
Jedna jedina stvar koja se eventualno moze "prevariti" u tom slucaju je, eventualno, poligrafista.
Ali i to je bas na dugom stapu.

Nemojte da lupetate gluposti.

Ono sto je ovaj slucaj, kao i slucaj pjevacice u Srbiji pokazao, je to da je narodu stalo do senzacije
Da prica o necemu
Da bude dio necega
Jebe se polovini naroda u grupi za Davidom i njegovom porodicom

Sramota jedna

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
super_koza je napisao:
Nešto slično važi i za čistačicu. Čini mi se da je pisano u početku kako je ona čistila Tržnicu kad ga je preko deset momaka prebilo i bacilo u Crkvenu kod Kastela. Tad niko još nije skontao da je tijelo "bačeno" u Crkvenu na Laušu. Kao što je neko napisao, to jedna čistačica na Tržnici nije mogla vidjeti, jer ona nema šta da traži tamo u ta doba. Ako kažete da je to vidjela iz svog stana, zašto je onda bilo ko spominjao da je čistačica? Kakve to veze ima? Zašto nije mogla jednostavno biti svjedok? Ako već policija neće da je sasluša ili je ignoriše, onda je trebala javno da istupi i kaže šta ima reći. Ovako je postala kao mit, svi vjeruju u nju, a niko ne zna ko je...
Čini mi se da ljudi koji vjeruju da je po strani ubistvo, jednostavno prilagođavaju priču svome ubjeđenju i svaki put kad se neki detalj pobije, oni izađu sa novom teorijom, istinom, poluistinom ili laži...

Da li si realan?
Da li bi ti rizikovao svoj život? Svjedočio protiv 10 osoba, vjerovatno mafije?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Inače, ja sam čula da je on dilao drogu za neke krupne ribe i da se zato to sve zataškava.
I neko reče da je vozio novi bmw, pojma nemam... iako nije bitno za temu, ali kao eto to potvrđuje činjenicu da je dilao (imao para), a otac mu konobar.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2018, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Juliette je napisao:
super_koza je napisao:

Da li si realan?
Da li bi ti rizikovao svoj život? Svjedočio protiv 10 osoba, vjerovatno mafije?

При чему "мафији" и даље недостаје мотив.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dobro, ne garantujem, nemam dokaza osim reci. Al zato je bitno sto sam ja "srbijansko celjade". I da, moguce je proci poligraf uz pomoc trikova. Ako ne na taj nacin, onda je u pitanju osoba s ASPD-om, tj psihopata. Isla sam u medicinsku, eto kako znam. Al haj da ne ispadne da prosipam pamet, dokazi nisu podmetnuti i on je bio lopov koji se okliznuo pijan

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U medicinskoj si ucila o nacinu varanja na poligrafu... Nemoj dalje ziva bila

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ajme. Ako hoces detalje, evo. Profesor patologije, inace stariji covek. Kad god bi zavrsio s lekcijama, pricao bi o raznim stvarima, ukljucujuci o poligrafu, psihopatama, sizofrenicarima, osobama s vise licnosti u sebi itd. O poligrafu je pricao jer se znalo desavati da kriva osoba prodje, ode na MRI i otkrije se da je psihopata jer je psihoatama prednji korteks mozga ostecen, i amigdala je smanjena. Onda znate da mogu lagati mrtvi ladni. Ako hoces dalje, reci, znam da nisam zrela kao vi, al nisam ni tupa.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Horejšo, jes to ti?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jebem ti sunce sta se i radi...

Bujna masta i ljudska glupost je idealna kombinacija... Evo sada imamo i novi profil Dzeka Trboseka, koji kao psihopata ali ujedno i genijalac, jer kao sto znamo tanka je linija izmedju genija i ludaka, uspesno prolazi poligrafski test nakon ubistva mladica.

Jbt koliko teorija zavere je izneseno u ovom slucaju, kao sto neko napisa, boli narod kurac za jadnim momkom

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2018, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
versatile je napisao:
Ajme. Ako hoces detalje, evo. Profesor patologije, inace stariji covek. Kad god bi zavrsio s lekcijama, pricao bi o raznim stvarima, ukljucujuci o poligrafu, psihopatama, sizofrenicarima, osobama s vise licnosti u sebi itd. O poligrafu je pricao jer se znalo desavati da kriva osoba prodje, ode na MRI i otkrije se da je psihopata jer je psihoatama prednji korteks mozga ostecen, i amigdala je smanjena. Onda znate da mogu lagati mrtvi ladni. Ako hoces dalje, reci, znam da nisam zrela kao vi, al nisam ni tupa.

Bukvalno nista od toga navedenog nema veze sa poligrafskim ispitivanjem.
Mozda sa onim u CSI Miami, al' sa ispitivanjem u realnom svijetu - ne.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]