e sad vise nije sterilno,bezlicno,i dosadno "MOZDA"!
iako sam do prije koji dan imao razumjevanje za obe strane,sad sam se def opredjelio..
iscitah sve ovo ovdje i po portalima,i potpuno sam na strani kokeze,cace,raskoljnikova...hebo muslina...
mozda i zato sto s godinama sve manje uopste cjenim trenersku ulogu u sportu...ruzno rec,ali skoro da mi djeluje da to moze svako biti...
vise cjenim i sudije,nije ni to lako....mozes do 40 i neke godine...o igracima koji citav zivot treniraju i po blatu i po suncu,rade hiljade sklekova i trce hiljade kilometara,to da ne pricam....ogromno postovanje imam prema svakome ko je postao igrac!!!
pokusao sam,nisam uspio,ali znam koji je to krv i znoj...koliko i talenta i sportske inteligencije moras imati da bi uspio,a jos vise radnih navika!...uopste nisam od onih koji to nipodastavaju "svak je mogao da je htio"...ne....
al trenere zaista ne sljivim 2%
u mojoj glavi to ide toliko daleko,da sam recimo siguran da zinedin zidan nije odjednom najbolji trener ssvih vremena i toliki genijalac,koji je jedini uspio i osvojit i odbranit ligu sampiona!!....ne,cak da idem do granice apsurda,mislim da u borcu uopste ne bi bio prvak bih,ni blizu...niti bi imao bolje rezultate nego cupo vranjes ili vule trivunovic...al uopste nisam siguran da neko od njih ne bi bio prvak evrope sa bejlom,ronaldom,iskom,benzemom...
znaci,ocito trenere ne hebem 2%,ne samo u fudbalu...i za duleta vujosevica sam mislio da je vanzemaljac,pa se ispostavilo da je stvar bila samo u politickoj podrsci...za radonjica isto,dok ne dodje sad momak jos bolji od njega....
i onda citam ove detalje razgovora muslin-kokeza,gdje predsjednik saveza samo trazi da do mundijala da sansu mladjim igracima,tipa andrija zivkovic,nemanja radonjic,grujic,sergej milinkovic savic...a selektor kaze "ne samo da necu zvat sergeja,vec mi i ljajic nije u planovima,iako sam ga zvao zadnje dve utakmice!!"..
e pa majstore,hebi se ti,ako se smatras vaznijim od igraca,i ti i tvoja sujeta!!
cim ti mozes biti trtener ili selektor i sa 70+ godina,to je meni odmah degradirajuce i za funkciju i ulogu...