WrDa je napisao:
Mnogo dobro primjeceno od strane TNS.
Ko ima para u Banja Luci, i dalje moze da drzi privid finog zivota. Ali sistem posustaje. Dzabe ti sto imas para, kada je put do luksuzne vikendice ofucan... dzabe ti sto imas para, kada su se sve trgovine bolje robe zatvorile zbog standarda ljudi... dzabe ti sto imas para, kada nema ko dijete da ti pregleda od doktora.. dzabe skupe italijanske cipele, kada je trotoar od parkinga do radnog mjesta sav oronuo pa se ziv isprljas. Eliti naseg drustva ce postati dosta tesko u buducnosti.
Sad ne znam hocemo ici na nigerijski scenario, guraj do kraja, dok se bas ne iskristalise 1% povlastenih i 99% gole bijede, bez ikakve sredine, koja danas bar kako tako prividno postoji, ili ce biti nekih rezova.
Evropi treba radne snage, ko kaze da ne treba, laze. Ono sto se trenutno nalazi u EU, ne moze namiriti potrebe. Islamski fanatizam ce dovesti do toga da se ventil zavrne i smanji dolazak ljudi odatle. Neko ce to morati popuniti. A ko drugi nego nasi ljudi.
Sam sebe citiram i jos da dodam...
Samo se pominju nezadovoljni. A niko da pomene zadovoljne... kojih itekako ima pogotovo u BL. Nikakvi burzuji, vec povlasteni slojevi budzetlija, ljudi sa diplomama u drzavnoj sluzbi, koji rade za tu neku platu koja ti daje lagodniji zivot kod nas. To je dresirano, to cuti, to se ne upusta u politicke price sa tobom. Ali kad dodju izbori, on i komplet familija su pred kutijom da ubace listic.
To je zapravo glavna podrska rezimu. Kakav crni dane Malesevic i limuzina, oko gluposti se dize prasina. Pa nema tih ministara bas toliko. 80 000 ljudi radi za drzavu u RS. Oni imaju porodice, svi su oni pred glasackom kutijom u 6:50 ujutro.
Ono sto mi je cudno je kako je vlast tako drska. Mozda je to covjekovo prirodno stanje kada je u posjedu tolike moci, to ne znam ali kako tako kratkorocno, tako jajarski razmisljaju.