banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 31 Avg 2017, 19:54 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Vjeruj mi da je izbor sve tanji, bas neki dan sam razgovarao sa jednim robovlasnikom, kaze, nema vise radnika, a plata i nije losa, uspio dvojicu prebaciti iz hidrokopa, pa to ko transfer fudbalera bog te...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Npr. ima jos dvadesetogodisnjaka po selima koji su zatrudnili mladi i koji sada niti mogu, niti znaju razguliti. Gulice tako za par stoja dok im djeca ne stasaju za skole, a onda vjerovatno put pod noge.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 31 Avg 2017, 20:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D
Autor gore spomenute price je "stidljiv" nece da ulazi u nasu svakodnevnu intimu vec spominje prirodne ljepote. :o

Naravno "pozitivno" je u svoj toj njegovj prici sto poznaje izvor zla (sile nad kojima prividno nemamo nikakva uticaj) i koje su generator ovog problema.
Autor na njih gura i upire prst, jako i vrlo agresivno sto jest jest. :)

Po njemu te sile su izvan naseg dometa i daleko od nas. :wink:

Medjutim ili ali te njegove "sile nad kojima prividno nemamo nikakvog uticaja" i koje su daleko u svakodnevnom nasem zivotu imaju vrlo blizak, prisan i tvrd kontakt sa nama!! Te "sile" umjesto prsta narodu guranju nesto drugo i vrlo su blizo dahcu mu iza vrata :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Poslednji put menjao Brale001 dana 31 Avg 2017, 20:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Npr. ima jos dvadesetogodisnjaka po selima koji su zatrudnili mladi i koji sada niti mogu, niti znaju razguliti. Gulice tako za par stoja dok im djeca ne stasaju za skole, a onda vjerovatno put pod noge.

Ima dvadesetogodisnjaka, ali nema radnika, ti po selima vole pivcugu vise nego samog sebe, rade do prve plate, a onda sedmicu mamuraju...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako nema radnika, nema ni potrosnje. A ako nema potrosnje, bijeda se siri i na one koji su naoko nedodirljivi. Odnosno na brojnu administraciju. Tzv. elita ce jos neko vrijeme imati sta da raskrcmi i to je to. Djecu vec sada ionako salju vani.

Jesam li ono Spiji pre nekoliko godina rekao da sa djecom na vrijeme vjezba njemacki?

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Ima dvadesetogodisnjaka, ali nema radnika, ti po selima vole pivcugu vise nego samog sebe, rade do prve plate, a onda sedmicu mamuraju...

Ma nadje se uvijek. Jos su ti sa pivom najbolji, kupis ga sa ladnom dvolitrom i pecenjem da radi do 8 navece svaki dan. I da spava u radionici ako treba bajo moj.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Dzaba, @Vladimire, dzaba...
Ljudi su, kao sto vidis iz prethodnih odgovora, sistemski ubiVeni u pojam.

I daj jos ovakvih tekstova, ja nisam naisla nigdje, dok za promociju inostranstva jesam tonu i npr. ne objave mi komentar, jer nije afirmativan glede inostranstva.
Prva ja se kontam da treba zbog djece se odseliti, a isto tako zbog djece da ne treba.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
veljo1981 je napisao:
Zasto ne bi pisali
Recimo ja imam godisnje 750 sati prekovremenih, 5 dana godisnjeg, preko banke 480 km ostalo na ruke, bolovanje samo ako ne mogu na noge, i tako vec 17 godina...
Sto sad neko ne bi pisao o tome kako ima 5 sedmica godisnjeg, citavu platu preko banke, mozda se ja kolebam pa kad to procitam kazem idem rizikovati

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Pa često se u ovakvim tekstovima pretjeruje. Uglavnom ih pišu ljudi koji su tek otišli, drma ih još nostalgija pa im bude valjda bude lakše kad nešto ovako napišu.
Mislim da nisu ni dobar izvor informacija.
Što se tiče godišnjih odmora, plata preko računa, zdravstvenog i socijalnog, plaćanje ili nadoknada prekovremenih sati, to je na zapadu normalno, to znaš da ti i ne napiše neko u nekom tekstu.

Hoću da kažem da onoga ko se odlučio da ode ne može nikakav tekst ni pokolebati ni nešto posebno osokoliti.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Ma moze, ja vidim rizikovao ti i otisao, otisao Brale, snasli se ,ma idem i ja probati, kad mozete vi sto ne mogu ja, mi smo povodljivi jbg :)
Treba sto vise to potencirati, sto vise ode to za obicnu raju sto ostanu bolje, naravno za neobicnu losije al nije mi ih zao ni na trenutak

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stvara se odredjena atmosfera, to je nesumnjivo.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvara se odavno pljackom, a egzodus je posljedica te iste pljacke.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ovi nasi pavijani su izgubili vezu sa realnoscu, veze oni nemaju sta se desava ili okrecu glavu. Sta se desi kad drzava proglasi bankrot?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uglavnom se mali broj jos vise obogati, a veliki hvata maglu jer nece da im djeca vracaju dugove ziveci u teskoj bijedi bez osnovnih prava.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci skoro pa trenutno stanje.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa skoro, samo tada nastupa prodaja/predaja svih mogucih i nemogucih resursa koji vrijede necemu. Tu se tzv. elita uplusa za posredovanje.

Nije to nasa umotvorina. To je sve vec vidjeno. Jedina razlika izmedju nas i drzava gdje se ovo desavalo je visok natalitet koji je onemogucavao brisanje tih naroda sa lica zemlje.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Primjer?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nigerija?
Os jos, ima ih bar desetine.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nas je najbolje prodati nekome, ako bi bilo zainteresovanih.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ima jos primjera, moze.
Nisam znala da je Brale preko :) Sad ce postapalice: ćut' otamo :lol:
Jeste, richa, trebalo bi nas prodati jer su ti neki bolji od nas...valjda....tako pisu po novinama, a ovo ovdje sve go -urac, preventivno pustiti gas po osnovnim skolama, da se ne razmnozavamo dalje. Jel moze tako? Ili sta si mislio?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2017, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislio sam da citavu drzavu prodamo nekoj drugoj drzavi. Da nas bar nasi ne jebu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2017, 00:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
WrDa je napisao:
Mnogo dobro primjeceno od strane TNS.

Ko ima para u Banja Luci, i dalje moze da drzi privid finog zivota. Ali sistem posustaje. Dzabe ti sto imas para, kada je put do luksuzne vikendice ofucan... dzabe ti sto imas para, kada su se sve trgovine bolje robe zatvorile zbog standarda ljudi... dzabe ti sto imas para, kada nema ko dijete da ti pregleda od doktora.. dzabe skupe italijanske cipele, kada je trotoar od parkinga do radnog mjesta sav oronuo pa se ziv isprljas. Eliti naseg drustva ce postati dosta tesko u buducnosti.
Sad ne znam hocemo ici na nigerijski scenario, guraj do kraja, dok se bas ne iskristalise 1% povlastenih i 99% gole bijede, bez ikakve sredine, koja danas bar kako tako prividno postoji, ili ce biti nekih rezova.

Evropi treba radne snage, ko kaze da ne treba, laze. Ono sto se trenutno nalazi u EU, ne moze namiriti potrebe. Islamski fanatizam ce dovesti do toga da se ventil zavrne i smanji dolazak ljudi odatle. Neko ce to morati popuniti. A ko drugi nego nasi ljudi.

Sam sebe citiram i jos da dodam...

Samo se pominju nezadovoljni. A niko da pomene zadovoljne... kojih itekako ima pogotovo u BL. Nikakvi burzuji, vec povlasteni slojevi budzetlija, ljudi sa diplomama u drzavnoj sluzbi, koji rade za tu neku platu koja ti daje lagodniji zivot kod nas. To je dresirano, to cuti, to se ne upusta u politicke price sa tobom. Ali kad dodju izbori, on i komplet familija su pred kutijom da ubace listic.
To je zapravo glavna podrska rezimu. Kakav crni dane Malesevic i limuzina, oko gluposti se dize prasina. Pa nema tih ministara bas toliko. 80 000 ljudi radi za drzavu u RS. Oni imaju porodice, svi su oni pred glasackom kutijom u 6:50 ujutro.

Ono sto mi je cudno je kako je vlast tako drska. Mozda je to covjekovo prirodno stanje kada je u posjedu tolike moci, to ne znam ali kako tako kratkorocno, tako jajarski razmisljaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]