Michigenac je napisao:
A kad nekom nedostaje jedan od ekstremiteta?! Vidjao sam par puta jednog momka (ali ne znam kako se zove) bez noge. Jes' da sam musko, a nisam pesko

, moram reci da je momak bio (pa i sad je jel'te?!

)vanredno lijep, razvijen, crn,... Dok sam isao u ETS (prije 7-8 god.) svracao je par puta u "Soping" u Jevrejskoj! Znam da su cure iz butika i caffe-a uzdisale kad prodje, a odmah potom iz sazaljenja kazu: "Steta!"
Da li zna neko sta se sa njim desilo? Da li se ozenio? Nisam ni jednog drugog slicnog momka vidjao, pa onda pretpostavljate vjerovatno na koga mislim.
E ovako... Naravno da kada vidish nekoga ko nema nogu necesh pomisliti isto kao da ta osoba ima nogu. Mislila sam na fizichku ljepotu. On vjerovatno nije kod svih djevojaka ostao isto onako lijep kao kada je imao nogu. Ali, vjerujem kada bi ga ijedna od tih djevojaka upoznala, shvatila bi da li je izgubio i unutrashnju ljepotu. Milion lijepih ljudi prodje gradom, a cure iz bashti uzdishu... Nemaju pravo davati takve komentare, odnosno zaliti g azbog toga. On da sam sebe zali, ne bi ni izlazio iz kuce... Ne znam na kojeg ti momka mislish, ali ja znam takodje jednog starijeg, mislim da je 74. i fali mu ili stopalo ili dio stopala, nisam sigurna. Ne znam ga ja lichno, sluchajno su mi ga pokazali. Nikad ne bih ni skontala da malo shepa. Bavi se i sportom. Ima curu. To uopshte nije bitno. Naravno, momak je bio i ostao dobar tip... Mada, drugachije je kad neko nema chitavu nogu, a ne samo stopalo. Ali, u svakom sluchaju, nikog ne treba zaliti... I sigurna sam da se taj momak o kome ti prichash ozenio ako su cure toliko uzdisale za njim. Sretna je ta koja ga je stvarno upoznala i shvatila da fizichka ljepota nije bitna, chak shtavishe, prolazna je...