banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 18:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2005, 12:07
Lisa_Simpson je napisao:
Stvarno nisam nikad imala iskustva sa tim... Nemam pojma kako bih razmishljala da se to dogadja meni, ali ovako kako gledam sa strane, mislim d ane bi trebalo biti problema. To su normalne osobe, normalni ljudi... Treba ih gledati kroz njihovu psihu. Ne znam da li bih mogla biti sa potpuno nepokretnom osobom... Ali, ova djevojka shepa i to njemu smeta... Nije mi jasno, to skoro da i nije invaliditet. Znam momka koji takodje shepa i imao je jako puno djevojaka jer je super i jako je lijep... Prema tome, nema veze. Prava je chast biti sa osobom koja uprkos svojoj tjelesnoj mani umije da zivi dobar zivot i druzi se s ljudima bez ikakvih kompleksa.

U potpunosti se slazem sa Lisa_Simpson i drago mi je sto na ovom svijetu ima ljudi koji razmisljaju kao Lisa_Simpson. Volim pozitivne i dobre ljude. "Osobe sa invaliditetom" i jesu normalne osobe.
Jos cu samo dodati MOJA SESTRA ima invaliditet.
Pozdrav!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
A kad nekom nedostaje jedan od ekstremiteta?! Vidjao sam par puta jednog momka (ali ne znam kako se zove) bez noge. Jes' da sam musko, a nisam pesko :D, moram reci da je momak bio (pa i sad je jel'te?! :oops: )vanredno lijep, razvijen, crn,... Dok sam isao u ETS (prije 7-8 god.) svracao je par puta u "Soping" u Jevrejskoj! Znam da su cure iz butika i caffe-a uzdisale kad prodje, a odmah potom iz sazaljenja kazu: "Steta!"
Da li zna neko sta se sa njim desilo? Da li se ozenio? Nisam ni jednog drugog slicnog momka vidjao, pa onda pretpostavljate vjerovatno na koga mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Vec sam se izjasnila da najvecim nedostatkom-manom ( neizljecivom ) smatram nedostatak mozga.

Ukoliko se neki smatraju savrsenim neka uzivaju u toj iluziji percepcije vlastite licnosti.

Sve se i svodi na percepciju i prioritete.

Licni izbor svake osobe.

Kada bi ti neko rekao da je imao djevojku / momka koji sepa i sl. sta bi ti time dokazao !?!

Da nemaju predrasuda ? Ili bi postali tvoji heroji ? Ili bi mozda zalio te osobe ?

U svakom slucaju sumnjam da bi tvoje / vase predrasude nestale.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 12 Maj 2005, 22:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Mislim da je eros izrod :)
Pazi, dechko u jednom momentu kazhe jednu, u drugom drugo...neka dobro razabere stvari u svojoj glavi, a onda neka razgovara sa ostalima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Sorry, moram malo u OT! Jel black hand neka sekta?
Ja danas sa curom u parku, kad nam priđe neka Jehovina svjedokinja. Nismo je se mogli kurtalisati 10 min haha.

Inače, sekte su mi oduvijek zanimljive. :lol:
Totalni OT, sorry. Sutra možda napravim novi topic o ovome. Sad odoh da spavam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BlackHand je ime veceg broja organizacija, moguce da i sekta postoji :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Michigenac je napisao:
A kad nekom nedostaje jedan od ekstremiteta?! Vidjao sam par puta jednog momka (ali ne znam kako se zove) bez noge. Jes' da sam musko, a nisam pesko :D, moram reci da je momak bio (pa i sad je jel'te?! :oops: )vanredno lijep, razvijen, crn,... Dok sam isao u ETS (prije 7-8 god.) svracao je par puta u "Soping" u Jevrejskoj! Znam da su cure iz butika i caffe-a uzdisale kad prodje, a odmah potom iz sazaljenja kazu: "Steta!"
Da li zna neko sta se sa njim desilo? Da li se ozenio? Nisam ni jednog drugog slicnog momka vidjao, pa onda pretpostavljate vjerovatno na koga mislim.

E ovako... Naravno da kada vidish nekoga ko nema nogu necesh pomisliti isto kao da ta osoba ima nogu. Mislila sam na fizichku ljepotu. On vjerovatno nije kod svih djevojaka ostao isto onako lijep kao kada je imao nogu. Ali, vjerujem kada bi ga ijedna od tih djevojaka upoznala, shvatila bi da li je izgubio i unutrashnju ljepotu. Milion lijepih ljudi prodje gradom, a cure iz bashti uzdishu... Nemaju pravo davati takve komentare, odnosno zaliti g azbog toga. On da sam sebe zali, ne bi ni izlazio iz kuce... Ne znam na kojeg ti momka mislish, ali ja znam takodje jednog starijeg, mislim da je 74. i fali mu ili stopalo ili dio stopala, nisam sigurna. Ne znam ga ja lichno, sluchajno su mi ga pokazali. Nikad ne bih ni skontala da malo shepa. Bavi se i sportom. Ima curu. To uopshte nije bitno. Naravno, momak je bio i ostao dobar tip... Mada, drugachije je kad neko nema chitavu nogu, a ne samo stopalo. Ali, u svakom sluchaju, nikog ne treba zaliti... I sigurna sam da se taj momak o kome ti prichash ozenio ako su cure toliko uzdisale za njim. Sretna je ta koja ga je stvarno upoznala i shvatila da fizichka ljepota nije bitna, chak shtavishe, prolazna je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 07:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Za razliku od vecine ovde ja imam takvo iskustvo,tj. bio sam neko vreme u vezi (ona je prekinula iz odredjenih razloga) sa devojkom koja je invalid iliti hendikepirana.Sretao sam je slucajno na jednom jezercetu gde redovno idem,vremenom smo poceli i da komuniciramo i da se upoznajemo.Zatim su na red dosli i izlasci i malo po malo zaljubili se jedno u drugo.Zapoceli smo vezu koja nije naisla na odobravanje okoline,kako moje tako i njene,medjutim na to nismo obracali paznju,jer jedino sto se brojalo je kako je nama.
Znam veoma dobro kroz sta smo sve prolazili i koliko je takva vrsta veze komplikovana,koliko stvari nismo mogli da radimo kao "normalan" par,pocev od nekih extremnih sportova koje volim,pa do sexualnog zivota.Isto tako bilo je strasno mnogo stvari (kosarka i odbojka u invalidskim kolicima itd.) koje nikad ne bih probao da nije bilo nje.Posle svega sebe smatram za sretnika,jer sam bio u vezi sa jedenom fantasticnom devojkom i zbog jednog nesvakidasnjeg iskustva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 07:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sikman je napisao:
Za razliku od vecine ovde ja imam takvo iskustvo,tj. bio sam neko vreme u vezi (ona je prekinula iz odredjenih razloga) sa devojkom koja je invalid iliti hendikepirana.Sretao sam je slucajno na jednom jezercetu gde redovno idem,vremenom smo poceli i da komuniciramo i da se upoznajemo.Zatim su na red dosli i izlasci i malo po malo zaljubili se jedno u drugo.Zapoceli smo vezu koja nije naisla na odobravanje okoline,kako moje tako i njene,medjutim na to nismo obracali paznju,jer jedino sto se brojalo je kako je nama.
Znam veoma dobro kroz sta smo sve prolazili i koliko je takva vrsta veze komplikovana,koliko stvari nismo mogli da radimo kao "normalan" par,pocev od nekih extremnih sportova koje volim,pa do sexualnog zivota.Isto tako bilo je strasno mnogo stvari (kosarka i odbojka u invalidskim kolicima itd.) koje nikad ne bih probao da nije bilo nje.Posle svega sebe smatram za sretnika,jer sam bio u vezi sa jedenom fantasticnom devojkom i zbog jednog nesvakidasnjeg iskustva.

Respect..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 07:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
meni nikako nije jasno zasto vi toliki raspredate o induvidualnoj stvari?? 4-5 strana o tome sta bi tamo neko lijevi trebao da uradi, a ne zna ni on sam sta hoce....mislim bash bez veze...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 07:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Moja sestra isto nije tezi slucaj. Moze da hoda, sepa i ima problema sa rukama. Vodi sasvim normalan zivot. Izborila se u zivotu, ima prijatelje, student je. Istina je da predrasude posatoje. Zbog tih meni glupih predrasuda ona nije imala srece u ljubavi. Imala je krace veze upravo zbog invaliditeta. A da ne pricam kako su je neki kreteni omalovazavali, tacnije drugovi njenog "bivseg". Takve ljude ja ne mogu da shvatim niti cu ikada moci da ih shvatim. To je za mene diskriminacija.
Znam slucaj u Beogradu. On je u kolicima i obolio je od distrofije misica, a ona je zdrava djevojka bez ikakvih fizickih nedostataka, mana.
U braku su, vole se, postuju se... Bili su gosti u emisji "Magazin IN" na Pink-u, a i sestra mi je pricala o njima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 18:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2005, 15:39
PRVO POZDRAV ZA MALENU I SVE ONE KOJI SU IMALI BILO KAKAV KONTAKT SA KAKO IH NEKI LJUDI NAZIVAJU INVALIDIMA ILI HENDIKEPIRANIM OSOBAMA!MALENA BRACNI PAR O KOJEM GOVORIS SAM UPOZNALA ,KOMUNIKATIVNI SU SNALAZLJIVI ONA JE DEFEKTOLOG A INACE SU CLANOVI UDRUZENJA STUDENATA SA HENDIKEPOM KOJE FINANSIRA SOROS ,MISLIM BAREM JE TAKO BILO.NEGO DA NE SIRIM TEMU.EROS AKO ZAISTA VOLIS DJEVOJKU VOLI JE SVIM SRCEM TO STO SI TI NAVEO NIJE PROBLEM VEC SU TO LJUDSKE PREDRASUDE.MISLJENA SU RAZNA.JA SAM OSOBA SA HENDIKEPOM I IMALA SAM RAZLICITA ISKUSTVA ALI AKO SE COVJEK VEC NA SAMOM POCETKU PREISPITUJE ONDA TA VEZA NEMA PERSPEKTIVU.OHRABRI DJEVOJKU POKAZI I NJOJ I DRUGIMA DA JE VOLIS.ZAR JE TO TAKO TESKO.GOVORKANJA ,OGOVARANJA ,SPLETKE NEMOZES IZBJECI NI U NEKOJ VEZI I SA NAZOVIMO RELATIVNO NORMALNOM OSOBOM.SAMO HRABRO!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
BlackHand je napisao:
sikman je napisao:

Respect..

Takodje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Posle svega sebe smatram za sretnika,jer sam bio u vezi sa jedenom fantasticnom devojkom i zbog jednog nesvakidasnjeg iskustva.

Eto tako...nekad mislimo da je nesto dobro ili cak stvoreno za nas a ispadne da nije bilo.

Nekad mislimo da je nesto lose barem potencijalno, a ispadne veoma dobro.

Stvar je u tome da mi ne znamo sta i ko nas ceka iza coska.

Zbog toga je dobro barem pokusati otvoriti srce, a oci neka onda prate srce, a ne da oci govore to je taj/ ta.

Nekako mi se cini da se oboje rijetko poklopi.

Neki dan sam zapazila jedan par. On - izrazito zgodan ( crn, visok, dobro obucen, fantasticno izgleda ), ona - ispod prosjeka ( niska, obicna faca, bucmasta ). On ju je non-stop grlio. Sta li ih vezuje ? :roll: :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Malena_BL je napisao:
P-I-M-P je napisao:
Malena ajd nemoj prichati nesto s chim nemas iskustva ....

A je li ti imas iskustva?

imam i previshe no necu sudjelovati u nastavku diskusije lupetanja su nemoguce...

prijatno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vidis....ispade da ovdje vise raje imalo 'iskustva' i dodira sta ja znam sa hendikepiranim invalidima kako god ih zovete nego li sto nije a ???

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lose izvlacis zakljucke Kume. :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 06:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
vidis....ispade da ovdje vise raje imalo 'iskustva' i dodira sta ja znam sa hendikepiranim invalidima kako god ih zovete nego li sto nije a ???

Dobro jutro! Osobe sa invaliditetom, a ne hendikepirane.

Poslednji put menjao Malena_BL dana 14 Maj 2005, 06:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 06:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

P-I-M-P je napisao:
imam i previshe no necu sudjelovati u nastavku diskusije lupetanja su nemoguce...

prijatno

Hm... Lupetanja? Ako imas nesto protiv veza sa osobama sa invaliditetom i nazovi "zdravih osoba", onda pricaj. A ne govori "lupetanja". Imam i ja iskustva i vise nego sto mislis. Poznajem ih bolje nego ti.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 09:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2005, 15:39
UH!!!
MNOGO BUKE NI OKO CEGA.Da razjasnimo nesto hendikep je nedostatak ,hendikepirana osoba moze a nemora da bude invalid.Invalidnost se izrazava procentualno i odnosi se na radnu sposobnost.Svi termini se koriste u medicinskoj dokumentaciji.Hajde eros napokon se javi i napisi nam ima li pomaka u tvojoj vezi.Da li smo i malo bili produktivni?DZabe nama sva ova naklapanja ako smo momka demoralisali.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]