banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 20:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zabranjena ljubav
PostPoslato: 08 Maj 2005, 15:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2005, 15:18
Nalazim se u velikoj dilemi i ne znam sta da uradim. Zato sam odlucio da to podjelim sa vama. Svidja mi se jedna veoma slatka, simpaticna djvojka. I ja se njoj svidjam, povremeno je vidjam.
Problem je u svemu tome sto ona ima jedan problem. Tacnije, radi se o tome sto ona ima mali fizicki nedostatak, invaliditet. Ona je student i vodi sasvim normalan zivot. Neke osobe imaju predrasude o osobama sa invaliditetom. Ja licno ne pravim razliku i meni to ne smeta. Svi smo ljudi. Ne znam kako bi moji prijatelji, porodica reagovali kad bih bio sa njom u vezi. Inetersuje me Vase misljenje i imam pitanje:
Da li bi neko od vas mogao imati vezu sa osobom koja ima neki fizicki invaliditet? Sta da uradim?
Samo budite iskreni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
budes li obracao paznju na to sta ce drugi reci i sta misle nece ti valjati...ti sam moras razmisliti o tome i zakljuciti da li ti smeta il' ne.....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Poslednji put menjao The Godfather dana 09 Maj 2005, 18:37, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni fizichki izgled nije bitan vec je bitna unutrashnja ljepota. Ako je ta djevojka dobra osoba i sama ne obraca paznju na to shto ima invaliditet, onda je to super. Djevojka studira, zeli neshto da postigne u zivotu, ne zeli da je neko zali. Uopshte nije bitno shto ima invaliditet ako ima puno drugih kvaliteta. Kada je tvoji prijatelji i rodjaci upoznaju, shvatice da ne treba da obracaju paznju na fiz. izgled i posmatrace je kao ti, kroz njene gestove. Divno je to shto tebi njena "mana" ne smeta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Pokushaj se voditi mishlju da se svakome od nas mozhe desiti da danas/sutra ostanemo invalidi, i da li to znachi da vishe nismo ono shto smo bili ?
Iako nisi naveo o kakvom se invaliditetu radi, predpostavicu da je nepokretna, a stvarno smatram da to nebi trebala biti prepreka ljubavi, pogotovo ako se odlichno slazhete i dopadate jedno drugom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 18:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2005, 15:18
Meni je isto mnogo vaznija unutrasnja ljepota, nego neciji fizicki izgled. Njena "mana" mi ne smeta. Istina je da nisam rekao o kakvoj vrsti invaliditeta se radi. Nije nepokretna, moze da hoda, sepa kad hoda i to se primjeti. Jeste, ona je dobra osoba. Puna je volje za zivotom i ne voli da je sazaljevaju. Nije optercena sa svojim invaliditetom.
Samo kad je neko povrijedi zbog toga, padne u depresiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Priznajem samo jedan invaliditet kao prepreku vezi - nedostatak mozga. :D
Sve ostalo normalan covjek moze prevazici.

A sta ce reci rodbina i komsije - nemoj se puno zamarati.Ti bi i andjelu nasli manu - pravi promaju masuci krilima... :roll:

Ako to tebi ne smeta,onda ne vidim u cemu je problem.
Zasto si siguran da bi tvoji roditelji i prijatelji reagovali negativno?

A kao sto je i BlackHand napisao - svakom od nas se to danas-sutra moze dogoditi.
Da li bi zbog toga bili manje vrijedni?
Da li bi nasi roditelji i prijatelji smatrali da nasi 'cijeli' momci/cure treba da nas ostave zbog toga?

Koliko vidim toj curi se ljudi mogu samo diviti.
Mnogi "zdravi i citavi" zive na grbaci roditelja,ne rade,ne skoluju se,bogalji su i to duhovni.
Djevojka koja,usprkos 'maloj razlicitosti',ipak nastavlja dalje,hrabro se boreci za sebe - zasluzuje samo divljenje.

Usput - mislila sam da je u pitanju nesto teze,kad si poceo o 'otporu' porodice i prijatelja.
Da je potpuno slijepa,potpuno nepokretna ili tako nesto.
Pa imas cura koje hodaju kao da jednu nogu imaju ili (u najboljem slucaju) dvije lijeve - pa ih niko ne smatra invalidima. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
eros je napisao:
Meni je isto mnogo vaznija unutrasnja ljepota, nego neciji fizicki izgled. Njena "mana" mi ne smeta. Istina je da nisam rekao o kakvoj vrsti invaliditeta se radi. Nije nepokretna, moze da hoda, sepa kad hoda i to se primjeti. Jeste, ona je dobra osoba. Puna je volje za zivotom i ne voli da je sazaljevaju. Nije optercena sa svojim invaliditetom.
Samo kad je neko povrijedi zbog toga, padne u depresiju.

Takve ljude treba cijeniti... Ona je puna volje za zivotom i to shto ima taj sitni invaliditet je ne sprijechava u ostvarenju ciljeva. Samo naprijed, eros!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Zaboravih napisati : onaj student sa medicine (mora da je vec zavrsio :D ,davno je to bilo ) koji je za vrijeme rata u studentskoj brigadi izgubio nogu (mislim da se Goran zove,zaboravna sam) - je imao jako dobar prolaz kod djevojaka. :wink:
I uvijek sam ga vidjala sa predivnim curama.Ali zaista,zaista lijepim.
I uvijek je tu bilo i more cura koje su potajno uzdisale za njim (dok je jos bio,cini mi se dosta dugo,sa nekom plavusom).

Nikada nikoga nisam cula da je spomenuo to sto on nema nogu kao neki ogroman nedostatak ili da je komentarisao za cure u njegovom drustvu - "sta ce s njim,mogla je naci nekog sa dvije noge".
Naprotiv - ljudi su o njemu uvijek govorili s divljenjem,jer je bio dovoljno hrabar i psihicki stabilan i jak da prevazidje sve to i nastavi svoj zivot.

Ja se zaista divim takvim ljudima,koji se ne bace u ocajanje i ne okrivljuju citav svijet za svoj nedostatak.
Ja ne znam kako bih se nosila s tim da mi se tako nesto desi.Nadam se,samo se nadam,da bih imala bar upola toliko hrabrosti i snage kao on i kao neki ljudi koje znam ili koje sam zapazila.
Mislim da je dosta teze ljudima koji postanu invalidi u toku zivota,nego onima koji su rodjeni sa nekim invaliditetom.

Htjedoh reci - mozda ti strepis bez razloga.
Tvoja cura samo sepa,ako sam dobro razumjela,a taj momak uopste nema jednu nogu i nisam uocila da ga ljudi smatraju manje vrijednim.
Zasto bi tvoju djevojku neko smatrao nedostojnom tebe?
I nisi li ipak ti taj koji je jedini mjerodavan da procjeni da li neko jeste ili nije za tebe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zaista je nepotrebno diskutovati..jedino mozhda ti treba unutar sebe da prodiskutujesh kad neko drugi treba da ti pomogne pri takvom izboru..mislim choveche samo sagledaj chinjenice i to ti je to.A shto se tiche ostalih.. ko ih shisha..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Ja uopste sepavost ne smatram pod nekim inivalidetom kao prvo, i stvarno nema potrebe da to se toliko uocava i polemise o tome jer ocigledno sve je super, tebi se ona dopada ti se dopadas njoj sta je vise bitno, sta drugi ljudi misle je njihov problem, cudi me da si sepavost uopste i zapazio, jer obicno kad ti se neko istinski dopada onda zapazujes malo drugacije stvari od fizickog izgleda.
Moj savjet ako zelis jedan je da se izgubis u pravim osjecajima znacajnosti te osobe.I to je sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Eros-mislim da djevojka nije ta sa hendikepom, u ovom slucaju....

Da li je invalditet ono sto se golim okom primjeti???

Vrh

Tema posta: Re: Zabranjena ljubav
PostPoslato: 08 Maj 2005, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
eros je napisao:
...Tacnije, radi se o tome sto ona ima mali fizicki nedostatak, invaliditet. Ona je student i vodi sasvim normalan zivot. Neke osobe imaju predrasude o osobama sa invaliditetom. Ja licno ne pravim razliku i meni to ne smeta...

Ako tebi to ne smeta, ne vidim u cemu je problem? Drugi??? Oni koji te vole, postuju i cene ce i prihvatiti tvoj izbor. A na one mimo tog kruga ne treba da obracas paznju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 07:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
ventilator je napisao:
Priznajem samo jedan invaliditet kao prepreku vezi - nedostatak mozga. :D
Sve ostalo normalan covjek moze prevazici.

:D Potpisujem.

Isti se tesko lijeci i u poredjenju s njim, sepanje je sitnica.

Prozuji malo forumom i vidjeces o cemu pricam.

Citiraj:
A sta ce reci rodbina i komsije - nemoj se puno zamarati.Ti bi i andjelu nasli manu - pravi promaju masuci krilima... :roll:

:lol: Rodbinu narocito nemoj ni pokusavati usreciti - neces uspjeti.

Citiraj:
A kao sto je i BlackHand napisao - svakom od nas se to danas-sutra moze dogoditi.

I sta bismo onda ? Prije svega ne volim rijec invalidnost - zbog vec navedenog. Fizicka mana mi ljepse zvuci, a ko je savrsen neka se javi. :D

Citiraj:
Mnogi "zdravi i citavi" zive na grbaci roditelja,ne rade,ne skoluju se,bogalji su i to duhovni.

Hehehe...opet tacno ! :D

Mana sa niskim procentom izljecenja.

Citiraj:
Djevojka koja,usprkos 'maloj razlicitosti',ipak nastavlja dalje,hrabro se boreci za sebe - zasluzuje samo divljenje.

Normalno. I eros - umjesto da se pitas da li bi poceo vezu s njom, upitaj se da li je zasluzujes.

Ti takodje nisi savrsen ? :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 08:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Mislim da ne trebas obracati paznju, kao sto su svi vec napisali, na ono sto ce drugi reci...ako ti se ona toliko svidja, napravi vise taj korak...budes li cekao rekacije drugih, ostaces sam i nepozeljan - kasnije...sretno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
pa ovako...Treba da poprichas sam sa sobom koji je to stepen disabilitija da li je progresivan i da li ti to moze u buducnosti smetati, da li je genetski prenosiv i svasta nesto. Naravno nekad je bolje u pochetku stvari gledati realno i postupiti grublje prema sebi nego kada stvari postanu ozbiljne da nemas snage reci voljenoj da ti nesto smeta. Ovo sto sam rekao nema nista sa predrasudama, diskriminaciji ili bilo chemu tome slichno....Sretno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OMFG !!!
Prvi put u zhivotu da je P-I-M-P napisao neprovokativan post
:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 12:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Hm, meni je cudan naziv teme - "Zabranjena ljubav". Ko vam to zabranjuje ljubav? U tvojim izjavama nisam vidio da vam neko brani ljubav, pa pretpostavljam da si postavio neadekvatan naslov za svoje pitanje.

Meni se cini da je tu jedina prepreka za tebe - misljenje okoline: familije, prijatelja, poznanika... Plasis se sta ce oni reci, da li ce tebe smatrati manje vrijednim ili nesposobnim da si nadjes neku "normalnu" zensku.

Ako njoj invaliditet ne smeta u svakodnevnom obavljanju obaveza, ako ne smeta pri seksu i sl., onda moras samo rascistiti sam sa sobom - da li ce te sputavati misljenje okoline ili ne. Ako smatras da te pojedini komentari mogu uvrijediti ili poniziti, nakon cega ces se osjecati jadno i bijedno, onda nemas sta traziti s tom djevojkom.

Ako ju volis toliko, da ti komentar tipa:"Vidi onog jadnika, nije mogao naci neku normalnu zensku, pa voda sa sobom invalida...", nece nimalo zasmetati - onda se nema sta diskutovati vise. Idi k njoj i izjavi joj svoje emocije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 12:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sve je to u redu samo zasto je naslov teme zabranjena ljubav ? zar ti neko brani da je volis i da on tebe voli ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Citiraj:
Goran zove,zaboravna sam

jel to onaj sto je izgubio stopalo, stao na minu na sred ceste? na liniji.

koju jeo n nesrecu imao, ako je taj.
tu je prolazilo stotinu ljudi a on nagazio.

bio sam kada su ga donosili, gadna scena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
OMFG !!!
Prvi put u zhivotu da je P-I-M-P napisao neprovokativan post
:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

sve po zaslugama sve.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]