banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2017, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Internet koji prodaju je roba kao i sve ostale robe.
Zamisli treba ti 1 kg secera, odes u trgovinu i kupis pakovanje
od kile a na njoj pise masa 1 kg ali imaces sigurno 50 odnosno 60% secera.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Internet je više usluga nego roba. Dobra ti je paralela ali nažalost neprimjenljiva za ovaj slučaj.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka

Kupis kartu B.Luka - Beograd a na kari pise 60% od relacije minimalno.
Predjes Racu i tamo nedje u pripizdini autobus stane i kaze ajmo napolje.
Usluga prevoza.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nije baš tako. Bilo bi da se vozimo 60% puta pri brzini od 120kmh, a ostatak padne na 30- 40kmh.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

[video]https://youtu.be/5EQp4e9KBcI[/video]

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka

hadzidado je napisao:
Nije baš tako. Bilo bi da se vozimo 60% puta pri brzini od 120kmh, a ostatak padne na 30- 40kmh.

E to je prava komparacija.

I put od 5 sati te spane na 10 putovanja.
Ali ipak stignes.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 15:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
Pa vidi sta ti pise u ugovoru. Mtel garantuje, bar za moju brzinu, bar 50% od maksimalno moguce. Evo kod mene uglavnom prebacuje tu maksimalnu brzinu. Sada bih ja trebalo da njima platim vise od ugovorene cijene po tvojoj logici.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Da, kod m:tel-a je 50%. Presmiješno.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka

00dragan00 je napisao:
Pa vidi sta ti pise u ugovoru. Mtel garantuje, bar za moju brzinu, bar 50% od maksimalno moguce.

Sto se tice toga cista stvar, ako imas pola uredna je isporuka, sve po ugovoru, dobijas ono sto placas.

00dragan00 je napisao:
Evo kod mene uglavnom prebacuje tu maksimalnu brzinu. Sada bih ja trebalo da njima platim vise od ugovorene cijene po tvojoj logici.

Njihov problem, tako su podesili i ne trebas nista vise placat.

Pito bi te da li bi bio zadovoljan da to sto sad imas i placas a imas pola od toga pajdo moj. Kmeco bi ovde sad isto
kao i oni sto imaju probleme.

Uglavnom imas dvije mogucnosti uzmi il ostavi ako ti ne pase.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo kako to Švabe kod Hrvata rade, da ne idemo predaleko. Fino napišu da za paket 20/2 brzine idu od 70-100 %
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl

Ali

Citiraj:
* Osnovna brzina pristupa internetu je od 14 do 20 Mbit/s download i od 1,4 do 2 Mbit/s upload.
Ukoliko na vašoj lokaciji iz tehničkih razloga nije moguće realizirati osnovnu brzinu do 20 Mbit/s, vaša osnovna brzina pristupa internetu bit će od 2,8 do 4 Mbit/s download i od 358 do 512 kbit/s upload.

Pa bi nekome bilo i dobro da ima 12 Mbit/s, a ne da ga prebace na niže brzine.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 16:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
StigoStriko je napisao:
00dragan00 je napisao:
Pa vidi sta ti pise u ugovoru. Mtel garantuje, bar za moju brzinu, bar 50% od maksimalno moguce.

Sto se tice toga cista stvar, ako imas pola uredna je isporuka, sve po ugovoru, dobijas ono sto placas.

00dragan00 je napisao:
Evo kod mene uglavnom prebacuje tu maksimalnu brzinu. Sada bih ja trebalo da njima platim vise od ugovorene cijene po tvojoj logici.

Njihov problem, tako su podesili i ne trebas nista vise placat.

Pito bi te da li bi bio zadovoljan da to sto sad imas i placas a imas pola od toga pajdo moj. Kmeco bi ovde sad isto
kao i oni sto imaju probleme.

Uglavnom imas dvije mogucnosti uzmi il ostavi ako ti ne pase.

Ne bih kmecao, znao sam i prije kupovine paketa (a i momak sto je prikopcavao mi je to rekao) sta mogu najmanje da očekujem i na to sam pristao. Da imam manje od toga onda bih zvao da prijavim smetnje i vjerovatno ih pljuvao na sve strane. Ovako nemam zamjerki.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2017, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ma čitava priča je smješna, ljudi, živimo u 2017. godini i brzina može biti prilično precizna, makar preko tih pišljivih 80% , a eto prijedloga za unapređenje biznisa isp-ova. Dajte realno a ne deklarisano.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 07:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Dec 2016, 14:15
gishas je napisao:
Znam da slabo ko uzima samo "kablovsku", al` sam postavio pitanje hipoteticki i radi poredjenja, kada odbijes sve u tom njihovom paketu i izracunas cijenu samo za TV kanale. Kada odgovoris na to pitanje, onda ces dobiti odgovor na ovo sto stalno postavljas, kako je negdje 11KM, a negdje 17KM. Ovaj drugi dio ne treba ni komentarisati, "mtel nije konkurencija kablovskoj", jednostavno od drveta ne vidis sumu.

aha, da ponovim najprostije pitanje, znaci pusti Mtel, pusti sve druge usluge.

Zasto je pretplata Eltine kablovske televizije, sa istom ponudom kanala u Banjaluci 17 KM, a u Mrkonjic Gradu 12 KM, Brckom 11 KM?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
U Mrkonjić je nedavno stigao Telemach. Moraju se prilagoditi. E sad, ne znam je li Mrkonjić podijeljen kao BL.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 08:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Juce mi brat prica da je razgovarao sa nekim covjekom koji je nekako upoznat sa cijelom pricom oko Sport Kluba kod mtela i Arena kod Totala. On mu rekao da su se dogovorili jedan za jedan tj. niko nikome na placa nista vec su izjednacili cijene Sport Kluba i Arena. Koja je cijena ne znam ali ako je to onih 2.6€ sto je bila prica, po meni se moze lako desiti da sad telekom ucijeni i Eltu i Blic oko cijene Arena pa da i jedni i drugi dodju u situaciju da i to izgube, tako ce i tu stvoriti monopol sto ima nije strano uopste.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
vverbatim je napisao:
gishas je napisao:
Znam da slabo ko uzima samo "kablovsku", al` sam postavio pitanje hipoteticki i radi poredjenja, kada odbijes sve u tom njihovom paketu i izracunas cijenu samo za TV kanale. Kada odgovoris na to pitanje, onda ces dobiti odgovor na ovo sto stalno postavljas, kako je negdje 11KM, a negdje 17KM. Ovaj drugi dio ne treba ni komentarisati, "mtel nije konkurencija kablovskoj", jednostavno od drveta ne vidis sumu.

Zasto je pretplata Eltine kablovske televizije, sa istom ponudom kanala u Banjaluci 17 KM, a u Mrkonjic Gradu 12 KM, Brckom 11 KM?

Mi ostali ne znamo pa nam objasni zašto su te razlike u cijenama, al' isto izbaci iz odgovora riječ "konkurencija" i "pusti" kako kažeš usluge mtela, telemacha, blica i sl. operatera.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 10:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2014, 12:25
Iskreno da mi se u ulici pojavi Telemach nema te sile koja bi me ostavila na kablovskoj.
Total nije opcija.
A sve sto me od serija zanima je na Fox-ovima i HBO-u a od sporta na Sportklubovima
ligu prvaka ionako imamo na javnim emiterima i idiotskom Obn-u.
Sportklub eto razumijem zasto nemamo ,ne daju ljudi zasto nije me briga.
Ali biti gigant kakav je Elta te u kooperaciji sa Txtv imati toliki broj korisnika a ne ubaciti HBO i Fox (ukljucujuci Nat geo) govori dvije stvari.
Ili je lik koji je zaduzen za biranje listi kanala koji ce se pustiti korisnicima nepismeni covjek koji se u to razumije koliko vecina nas u teorijsku fiziku ili zaista ljude iz Elta/Txtv boli neka stvar za korisnicima i racunaju sve dok je penzionera koji gledaju vijesti i neku sapunicu/farmu niko im nista ne moze.
Telemach ponuda kanala i kad bi na mjesecnom nivou bila 10km skuplja vrijedi.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Apr 2017, 18:26
elta gigant ? hahaha

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 12:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Dec 2016, 14:15
gishas je napisao:
vverbatim je napisao:
gishas je napisao:

Mi ostali ne znamo pa nam objasni zašto su te razlike u cijenama, al' isto izbaci iz odgovora riječ "konkurencija" i "pusti" kako kažeš usluge mtela, telemacha, blica i sl. operatera.

"Vama" cu objasniti tek kad mi pojasnis ko je to. Vi u Elti, tvojih 5 profila ili poimenicno u cije ime, svakog od forumasa govoris?
Ako nije nista od toga, tebi cu odgovoriti.

Razlike u cijenama su zato sto bagra grabi koliko moze i gdje moze. To pokazuje da je realna cijena kablovske televizije sa ovom ponudom tih 11, 12 KM, a sve preko toga extra, ali bas extra profit. Okvirno, svaki korisnik u Banjaluci daje Elti 5 KM ciste zarade. Oko 50 000 korisnika puta 5 KM, 250 000 hiljada KM zarade mjesecno. Odbij, plate, poreze, odrzavanje opet ogromna cifra na mjesecnom nivou.
Demantovati me moze samo transparentni pregled cijena za svaki kanal u ponudi koliko se placa.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2017, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Nigdje nisi naveo razlog razlike u cijeni. Ajd' da ti malo pomognem, ovo si napisao neki dan:

"Steta je ne ponoviti kad je to sustina price. Isto je tako u Mrkonjic Gradu gdje je ostvarena stvarna KONKURENCIJA, pretplata je 12 KM, ista ponuda kao u BL."

P. S. Nema potrebe za paranojom i da nekoga predstavljam, moje mišljenje je da nema idealnog operatera kod nas i da svako odabere sta mu odgovara prema njegovom interesovanju i mogućnostima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]