gishas je napisao:
vverbatim je napisao:
gishas je napisao:
Znam da slabo ko uzima samo "kablovsku", al` sam postavio pitanje hipoteticki i radi poredjenja, kada odbijes sve u tom njihovom paketu i izracunas cijenu samo za TV kanale. Kada odgovoris na to pitanje, onda ces dobiti odgovor na ovo sto stalno postavljas, kako je negdje 11KM, a negdje 17KM. Ovaj drugi dio ne treba ni komentarisati, "mtel nije konkurencija kablovskoj", jednostavno od drveta ne vidis sumu.
aha, da ponovim najprostije pitanje, znaci pusti Mtel, pusti sve druge usluge.
Zasto je pretplata Eltine kablovske televizije, sa istom ponudom kanala u Banjaluci 17 KM, a u Mrkonjic Gradu 12 KM, Brckom 11 KM?
Mi ostali ne znamo pa nam objasni zašto su te razlike u cijenama, al' isto izbaci iz odgovora riječ "konkurencija" i "pusti" kako kažeš usluge mtela, telemacha, blica i sl. operatera.
"Vama" cu objasniti tek kad mi pojasnis ko je to. Vi u Elti, tvojih 5 profila ili poimenicno u cije ime, svakog od forumasa govoris?
Ako nije nista od toga, tebi cu odgovoriti.
Razlike u cijenama su zato sto bagra grabi koliko moze i gdje moze. To pokazuje da je realna cijena kablovske televizije sa ovom ponudom tih 11, 12 KM, a sve preko toga extra, ali bas extra profit. Okvirno, svaki korisnik u Banjaluci daje Elti 5 KM ciste zarade. Oko 50 000 korisnika puta 5 KM, 250 000 hiljada KM zarade mjesecno. Odbij, plate, poreze, odrzavanje opet ogromna cifra na mjesecnom nivou.
Demantovati me moze samo transparentni pregled cijena za svaki kanal u ponudi koliko se placa.