banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Tito
Da 77%  77%  [ 33 ]
Ne 23%  23%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
BlackHand je napisao:
.Da su u vecini vrhunski shkolovani ljudi odlazili iz Jugoslavije iz politichkih razloga..

Smjesno. :wink:
Po tvom svi oni baustelci (na hiljade njih)vecinom pravoslavni koliko ja znam iz okolice BL su bili vrhunski skolovani ljudi.Daj nemojte se provaljivati.Bilo je i takvih naravno ali u vrlo malom broju.
Vecinom su to bili ljudi sa sela koji nisu imali ni cetiri razreda skole i kao takvi naravno da se nisu mogli snaci u YU.Eto vam primjer u Austriji.I sami kazete da u Austriji ima preko 200 000 pravoslavnih.Zasto su oni tamo?Vecina su odmah poslije proslog rata sto zbog ne zaposlenosti u YU sto zbog ucesca u cetnickoj vojsci nagarili preko grane.To znate vi koji ste tamo vrlo dobro.Ali dobro -tako je bilo tad ali nemojte mlatiti da su to bili vecinom fakultetski obrazovani ljudi koji su prihvatili poslove cistaca,zidara,tesara po Europi.Laz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
[quote]
PorukaPoslao: 01.05.2005. 22:39 Naslov:
BlackHand ::
.Da su u vecini vrhunski shkolovani ljudi odlazili iz Jugoslavije iz politichkih razloga..

Smjesno. Wink
Po tvom svi oni baustelci (na hiljade njih)vecinom pravoslavni koliko ja znam iz okolice BL su bili vrhunski skolovani ljudi.Daj nemojte se provaljivati.Bilo je i takvih naravno ali u vrlo malom broju.
Vecinom su to bili ljudi sa sela koji nisu imali ni cetiri razreda skole i kao takvi naravno da se nisu mogli snaci u YU.Eto vam primjer u Austriji.I sami kazete da u Austriji ima preko 200 000 pravoslavnih.Zasto su oni tamo?Vecina su odmah poslije proslog rata sto zbog ne zaposlenosti u YU sto zbog ucesca u cetnickoj vojsci nagarili preko grane.To znate vi koji ste tamo vrlo dobro.Ali dobro -tako je bilo tad ali nemojte mlatiti da su to bili vecinom fakultetski obrazovani ljudi koji su prihvatili poslove cistaca,zidara,tesara po Europi.Laz.

Tacno merhaba je u pravu.sve su to neuki ljudi,srbi,pravoslavci, za koje ovdje nije bilo mnogo perspektive , jer je Tito uvalio balije u fotelje a srbe isprasio.Tite vise nema ali zato ima Boga.I to sto je neko cistacica ili zidar to ne znaci da je manje vrijedan npr. od tebe merhaba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zipp je napisao:

Tacno merhaba je u pravu.sve su to neuki ljudi,srbi,pravoslavci, za koje ovdje nije bilo mnogo perspektive , jer je Tito uvalio balije u fotelje a srbe isprasio.Tite vise nema ali zato ima Boga.I to sto je neko cistacica ili zidar to ne znaci da je manje vrijedan npr. od tebe merhaba.

Cekaj malo.Nemoj da okreces stvari. Nigdje nisam napisao da je neko manje vrijedan .Samo sam rekao da nije istina da su ti ljudi bili skolovani.
Nemoj bez veze da zakuhavas.
Eto sto kazes sad nema Tite ali ima Boga zasto onda sada vise nego prije pravoslavni napustaju ove prostore u potrazi za poslom.ganjaju nekakve tetke i striceve koje nikada nisu ni vidjeli da im posalju vizu ...

Prije se islo vani ali se i gradile kuce po selima -sad ko ode vani nikad se vratiti nece.Tu je razlika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 03:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
acrobatico je napisao:
to da su u inostranstvo odlazili samo oni sa 4 razreda osnovne je takva ordinarna glupost da se vec 10 minuta tresem od smijeha. pa ti nisi ni svjesna sta si izvalila. moja porodica i ja znamo mnogo ljudi koji su sa visokim skolama otisli vani. bili su proganjani po nizu stvari.
draga moja, ipak ces morati jos mnogo toga da naucis.

a sta mislis zasto su pobjegli??? vjerovatno zato sto se nisu slagali sa tadasnjom politikom pa ih je tito laganini naprasio...............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 03:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
to da su u inostranstvo odlazili samo oni sa 4 razreda osnovne je takva ordinarna glupost da se vec 10 minuta tresem od smijeha. pa ti nisi ni svjesna sta si izvalila. moja porodica i ja znamo mnogo ljudi koji su sa visokim skolama otisli vani. bili su proganjani po nizu stvari.
draga moja, ipak ces morati jos mnogo toga da naucis.

a sta mislis zasto su pobjegli??? vjerovatno zato sto se nisu slagali sa tadasnjom politikom pa ih je tito laganini naprasio...............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
acrobatico je napisao:
dragi daljac...

Dragi Acrobatico... As ti Gospe, sta mi naprica...
Ljudi, kada sam ja rekao da je Tito bio stopostotni dobrica??? Nikada... Ali i dalje tvrdim da je uradio mnogo vise dobra nego zla, koje mu vi pripisujete...
Za Goli Otok sam cuo (stavise, deda mi je bio zatvoren na njemu kada je krenula "racija" Infobiroa!), ali i Rusi su imali Sibir, Ameri svoje juznoamericke kolonije, Kinezi imaju i dan-danas metak u celo, tako da protjerivanje politickih i ideoloskih neistomisljenika uopste ne cudi. Budi iskren pa odgovori na ovo pitanje: Da ti napravis drzavu kakvu je Tito napravio i da ti prijeti grupa neistomisljenika da ce tu drzavu srusiti a tebe ubiti - sta bi ti uradio? Sigurno ih ne bi pozvao u svoju vili na sir i kajmak... :roll:
Mislim da cak ni ti ne mozes znati koliko je ljudi na Golom Otoku ubijeno, ali sve i da znas - gdje si cuo za revoluciju bez krvi???

Jesmo zivjeli od kredita, ali smo barem zivjeli... Ovo danas tesko da bi se definisalo i kao prezivljavanje...
Nek smo mi zivjeli od stranih kredita, kamo srece da danas zivimo tako... Treci u ekonomiji, treci u vojnom naoruzanju, treci u privredi... U svijetu??? Malo li je...

Mislim da si ovo za Sremski front izmislio... Ako niti ti, onsda je tu "cinjenicu" sigurno izmislila neka novokomponovana istorija, koja se pise i prepravlja u zavistnosti od toga s koje strane vjetar duva...

Ajde-de... Ko je zivio kao faraon, a ko je umirao od sirotinje???

Ljudi su odlazili zato sto su bili protjerani ili zato sto su trazili boljue... Mada od one Juge bolje nisu mogli naci...

Ne znam ko je pobio te kapitaliste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
dragi daljac...

E, ovo za Srbe ti je genijalno... Koji udzbenik istorije ti listas??? Da ga nije pisao Vuk Draskovic??? :oops:

Otkud sada bratstvo i jedinstvo nije postojalo??? Bolje reci da ga ti nisi priznavao, a nemoj se ovako provaljivati... Milioni Jugoslovema, bez obzira na prezime, su govorili o bratstvu i jedinstvu kao o jednom davno dosanjanom snu, i sada si ti nasao da pricas kao TO nije postojalo! Mozda za tebe, ali za tolike milione sigurno jeste...

Tito nije unistavao crkve, manastire i duhovne skole... Nadji mi bar jedan primjer za tu tvrdnju... Druga je prica zasto nije dao narodu da vjeruju u Boga...

Tunguziji nas je priblizio isti onaj covjek koji je od nas napravio trecu svjetsku velesilu... Etiopiji nas je priblizio covek koji je napravio drzavu u kojoj se mogao otici na more, a ostaviti kucna vrata otvorena, bez straha da ce neko provaliti i odnijeti sve stvari...
Eto, to je bila takva drzava... A sada probaj otici do prvog komsije a ostaviti kucu otkljucanu...

acrobatico je napisao:
treba li ti jos pitanja za razmisljanje. ako treba, samo kazi, ima toga jos dosta. i jos dosta da naucis, sinko.

Ne bi bilo zgorega, ali sada daj nesto sto je argumentima potkrijepljeno, a ne da to budu naklapanja nekoga ko ne voli Tita, pa mu je stalo da samo ocrni obraz, razlozno ili ne, nekoga ko je napravio najbolju drzavu koju smo imali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I_am je napisao:
da, ucinio nam je magarecu uslugu zato sto nam je dao sve, sto smo zivjeli ko lordovi ko niko nigdje na svijetu, sto smo imali predivnu drzavu, sto nam je dao pasos koji na granicama nisu ni otvarali da ti bar sliku vide, sto smo zivjeli u miru ( pazi, klucna rijeci je MIR ), sto su te svi uvazavali kad kazes da si from yugoslavia bilo gdje da odes

Ne kontam te uopste... Slazem se sa svime sto si napisala, otkako je tema pokrenuta branim stav da je Tito bio dobar i da nam nikada nije bilo bolje, tako da ne razumijem kontekst ovih tvojih recenica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 09:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
daljac
Fino je to sto pises i sto ga branis. Slazemo se u jako mnogo stvari samo ...... samo ....

Citiraj:
isti onaj covjek koji je od nas napravio trecu svjetsku velesilu...

Citiraj:
Treci u ekonomiji, treci u vojnom naoruzanju, treci u privredi... U svijetu??? Malo li je...

:lol: , ove tvrdnje su vec smijesne.
Daj malo realno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
treci u armiji i privredi. ma jel ti to ozbiljno daljac. pa jesi li svjestan koje gluposti pises. mislim stvarno.
pa gdje su u toj prici velika britanija, rusija, francuska, njemacka, italija, ... da ne nabrajam dalje. koliko je ta armija jaka vidjeli smo pocetkom devedesetih kada je pukla za tili cas. stvarno pretjerujes.

ne mozemo realno diskutovati ako tvrdis da smo bili treci u svijetu po nekim osnovama. mislim stvarnoooo... :lol:
pitanje je koje ti knjige citas, one od mose pijade i edvarda kardelja.

zao mi je sto nisi cuo za sremski front. ali ima vremena, naucices. i da, o tome nije pisao vuk draskovic. tvom cinizmu nema mjesta jer se radi o klincima koji su izginuli uzalud.

i ne znas ko je ubijao kapitaliste, pa i ne cudi me. da nisu sami sebe.

govoris o cvrstom bratstvu i jedinstvu. da je bilo cvrsto, ne bi nas danasnje vodje tako lako posvadjale i okrenule jedne protiv drugih. to bratsvo i jedinstvo je davno puklo, sjeti se kosova 81, sjeti se velikoalbanskih demonstracija, maspoka u hrvatskoj, ubacivanja teroristickih ustaskih jedinica, cestovne afere u sloveniji. jesi li cuo i za ove primjere tvog bratstva i jedinstva.

ajde, uozbilji se malo, pa da nastavimo diskusiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
E bio sam otsutan par dana, pa nisam stigao da prokomentarishem onu gore gloopost da je Tito zatvarao na Goli Otok ljude sa 4 razreda osnovne shkole, i Merhaba, ti stvarno imash neki genetski defetk, jer ni u jednoj temi ne mozhesh izbeci Srbe i pravoslavlje, sad ispade da su samo Srbi ishli iz SFRJ, te da su samo Srbi zatvarani na Goli Otok ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svaka chast acrobatico, slazhem se sa svime shto si napisao, ako chak nisam i ja sam pola toga pisao negde usput.
Ja sam x puta chuo kako je Jugoslavija bila treca u svetu za vreme Tita, to mozhda na "Vikom" dnevniku i nigde vishe :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
E bio sam otsutan par dana, pa nisam stigao da prokomentarishem onu gore gloopost da je Tito zatvarao na Goli Otok ljude sa 4 razreda osnovne shkole, i Merhaba, ti stvarno imash neki genetski defetk, jer ni u jednoj temi ne mozhesh izbeci Srbe i pravoslavlje, sad ispade da su samo Srbi ishli iz SFRJ, te da su samo Srbi zatvarani na Goli Otok ?

Vecina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
treci u armiji i privredi. ma jel ti to ozbiljno daljac. pa jesi li svjestan koje gluposti pises. mislim stvarno.

Eto ti sada... Znaci - nijedna od nasih knjiga iz kojih ucimo istoriju nije tacna... Pazi, mene su tako ucili, a sve su prilike bile da je bilo upravo onako kako sam napisao... Ljudi koji su zivjeli u tom vremenu i koji o njemu pricaju sa velikom dozom objektivnosti su mi u nekoliko navrata potvrdili te stvari...
A, opet, sve i da nije bilo tako... Hoces da kazes da je to bila jadna drzava??? Da nije imala sve ovo sto sam nabrojao u samom svjetskom vrhu??? Hoces da kazes da SFRJ nije bila razvijena do tih granica da se mogla porediti sa najvecim svjetskim velesilama??? Ako smatras da je to tacno odgovori mi onda na pitanje - otkud onoliko, 90 odsto svjetskih drzavnika na Titovoj sahrani? Tesko da bi neko ko nema jaku drzavu iza sebe, ime i izuzetno snaznu licnost to dozivio...

O Sremskom fonru nisam pisao sa cinizmom, barem ne iz tog ugla iz kojeg ti gledas... Jednostavnmo mi je smijesna cinjenica da za to stradanje nevinih zrtava optuzujes Tita... Al dobro, kao sto kazes ti:"Ima vremena, naucices"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Ja sam x puta chuo kako je Jugoslavija bila treca u svetu za vreme Tita, to mozhda na "Vikom" dnevniku i nigde vishe :)

Iako se slazemo oko nekih drugih stvari, ovdje se nasa misljenja razilaze, sto je i dobro... Zar se ne zapita - ako si o tim stvarima cuo x puta da li su one mozda i istinite???
Ako nesto izgleda kao macka i ponasa se kao macka - onda je to, definitivno - macka...
Hocu da kazem - gdej ima dima ima i vatre... Volio bih da sam zivio u to vremenu ili bar da se sjecam tog vremena pa da zaista sam znam pravo stanje stvari...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
BlackHand je napisao:

Iako se slazemo oko nekih drugih stvari, ovdje se nasa misljenja razilaze, sto je i dobro... Zar se ne zapita - ako si o tim stvarima cuo x puta da li su one mozda i istinite???
Ako nesto izgleda kao macka i ponasa se kao macka - onda je to, definitivno - macka...
Hocu da kazem - gdej ima dima ima i vatre... Volio bih da sam zivio u to vremenu ili bar da se sjecam tog vremena pa da zaista sam znam pravo stanje stvari...

Greshish, Jugoslavija je bila chetvrta u Evropi, nikada treca.A smeshno je i pomisliti da je Jugoslavija ikada bila treca u svetu, pored jednog Japana, SAD-a, i svih ostalih evropskih sila koje su bile nesumnjivo ispred Juge.

Eto, moja majka je bila tek devojchica kad je Tito umro, znachi ja od njega imam samo fotografije, na jednoj od njih on se rukuje sa mojim dedom...Ja stojim iza toga da je bio najveci drzhavnik svih vremena na Balkanu, verovatno jedan od najvecih i na svetu, ali je jako mnogo crnila na njegovoj karijeri, i meni lichno smeta kad ga pochnu dizati do nebesa, kao da je andjeo bez krila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
daljac,

tvoje knjige istorije ocigledno imaju crvene korice. e, pa meni je dosta tih sranja kojima su nam ispirali mozak pet decenija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Come on ljudi, pa niko nije savrsen!!!

Niko normalan ne bi trebao da osporava ono sto je Tito bio i sta je uradio. Eh sad, da je imao gresaka i to stoji jer vladati tolike godine a ne praviti greske i biti dobar prema svojim protivnicima... Gdje to jos ima??? Proci ce jos dugo vremena kad ce neki politicar ili vodja sa tih prostora imati takvo mjesto u istoriji i svijetu, like it or not!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
I_am je napisao:
da, ucinio nam je magarecu uslugu zato sto nam je dao sve, sto smo zivjeli ko lordovi ko niko nigdje na svijetu, sto smo imali predivnu drzavu, sto nam je dao pasos koji na granicama nisu ni otvarali da ti bar sliku vide, sto smo zivjeli u miru ( pazi, klucna rijeci je MIR ), sto su te svi uvazavali kad kazes da si from yugoslavia bilo gdje da odes

Ne kontam te uopste... Slazem se sa svime sto si napisala, otkako je tema pokrenuta branim stav da je Tito bio dobar i da nam nikada nije bilo bolje, tako da ne razumijem kontekst ovih tvojih recenica...

ovo sam ironicno napisala, bas zato sto o titu imam misljenje takvo kakvo imam............

uvijek sam protiv bilo kakvog ubijanja i nasilja, ali ljudi pa sta je trebao, da ostavi svoje neprijatelje u drzavi??? ha ha ha, smijesno....

e, da se hoce roditi jos jedan takav........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Greshish, Jugoslavija je bila chetvrta u Evropi, nikada treca.A smeshno je i pomisliti da je Jugoslavija ikada bila treca u svetu, pored jednog Japana, SAD-a, i svih ostalih evropskih sila koje su bile nesumnjivo ispred Juge.

Dobro. Ali, zar i to ne govori nesto? Koji smo sada u Evropi? Pardon, zna li Evropa uopste da mi i postojima? I ako zna da li nas mogu naci na geografskoj karti? Sumnjam...
Navedi mi primjer bar jednog drzavnika ili nacionalnog vodje koji je bio apsolutno cist ili dobar. Mislim da takvog nema, i zaista ne znam cemu tolika halabuka oko Tita... Oni koji ga ne vole za vjeki vjekova ce spominjati Goli Otok, iako mi nije najjasnije sta uopste nase generacije mogu znati o Golom Otoku? Naucili smo o njemu ono sto nam je u ovim vremenim predoceno i nista vise... Sta je covjek trebao da radi sa svojim neprijateljima? Da se vozika s njima u svom automobilu?!? :-?
I jos nesto - za razliku od ovih danasnjih lupeza Tito nije imao nista sto je bilo u njegovom privatnom vlasnistvu... Sada ces ti da kazes da je sve bilo njegovo, ali ja sam upravo rekao da se on u tome razlikuje od ovih danasnjih lopuza - oni imaju i svoje, privatno i nase, i drzavno, i ono sto im ni Bog nije dao... Tile, ako nista drugo, nije imao privatne svojine...
Osim onih nekoliko miliona Jugoslovena... :angel:
Sto se, na kraju krajeva, pokazalo sasvim dovoljnom imovinom...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]