acrobatico je napisao:
dragi daljac...
Dragi Acrobatico... As ti Gospe, sta mi naprica...
Ljudi, kada sam ja rekao da je Tito bio stopostotni dobrica??? Nikada... Ali i dalje tvrdim da je uradio mnogo vise dobra nego zla, koje mu vi pripisujete...
Za Goli Otok sam cuo (stavise, deda mi je bio zatvoren na njemu kada je krenula "racija" Infobiroa!), ali i Rusi su imali Sibir, Ameri svoje juznoamericke kolonije, Kinezi imaju i dan-danas metak u celo, tako da protjerivanje politickih i ideoloskih neistomisljenika uopste ne cudi. Budi iskren pa odgovori na ovo pitanje: Da ti napravis drzavu kakvu je Tito napravio i da ti prijeti grupa neistomisljenika da ce tu drzavu srusiti a tebe ubiti - sta bi ti uradio? Sigurno ih ne bi pozvao u svoju vili na sir i kajmak...
Mislim da cak ni ti ne mozes znati koliko je ljudi na Golom Otoku ubijeno, ali sve i da znas - gdje si cuo za revoluciju bez krvi???
Jesmo zivjeli od kredita, ali smo barem zivjeli... Ovo danas tesko da bi se definisalo i kao prezivljavanje...
Nek smo mi zivjeli od stranih kredita, kamo srece da danas zivimo tako... Treci u ekonomiji, treci u vojnom naoruzanju, treci u privredi... U svijetu??? Malo li je...
Mislim da si ovo za Sremski front izmislio... Ako niti ti, onsda je tu "cinjenicu" sigurno izmislila neka novokomponovana istorija, koja se pise i prepravlja u zavistnosti od toga s koje strane vjetar duva...
Ajde-de... Ko je zivio kao faraon, a ko je umirao od sirotinje???
Ljudi su odlazili zato sto su bili protjerani ili zato sto su trazili boljue... Mada od one Juge bolje nisu mogli naci...
Ne znam ko je pobio te kapitaliste...