banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2219 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 111  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DVB-T u BiH
PostPoslato: 25 Avg 2016, 15:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
DVB-T, kako je i početno dogovoreno.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Onda je dobro, da je T2 bilo bi masovno uvaljivanje resivera :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А мислиш да овако неће, за пар година? :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 16:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa i neće, vremenom ljudi kupuju nove televizore, a kako ih sad većina u prodaji ima DVB-T2 tjuner, izvjesno je da će u jednom momentu preteći broj prijemnika koji imaju DVB-T (sada ih definitivno ima više). Ko nema nikakav prijemnik, a hoće da gleda DVB, ne gine mu risiver.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А шта знам, имајући у виду куповну моћ људи ће да "развлаче" постојеће телевизоре колико год буду могли, а ко купује сад, нек одмах купује са Т2, телевизор или одвојени пријемник - небитно.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Za par godina ce ovi tanki, zeznuti, smrznuti (LED) televizori sa T pocrkati, tako da ce onda biti svakako kupovina tehnike, T2 ili T3 ko zna.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2016, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Lol svečano otvaranje, umjesto da budu posramljeni što je BiH jedina koja to još nije uradila, oni ima i da fešticu naprave :)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2016, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
RTRS po treci ili cetvrti put pusta testni signal. Kao Kejp Kanaveral. :)
Evo svim vladajucim elitama sansa da se izreklamiraju. Sto posto ce biti na dnevniku. I to digitalnom. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2016, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Biće i presjecanje vrpce.

I em što smo najkasnije uveli DVB-T, bićemo sigurno i jedini koji emituju 4:3 format. Osim ako se nešto promijenilo u međuvremenu :)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
U Srbiji je Telekom krenuo sa DVB-T2 pay TV uslugom koja ide besplatno do kraja oktobra, pa ako neko ovdje može da uhvati signal nek' izvoli, iako je ponuda živa katastrofa (90% Pinkovih kanala). :)

U međuvremenu, kod nas je (pedeseti put) za sutra najavljen početak testnog signala, ali više se ne oglašavaju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Malo sutra.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 19:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Daky je napisao:
U Srbiji je Telekom krenuo sa DVB-T2 pay TV uslugom koja ide besplatno do kraja oktobra, pa ako neko ovdje može da uhvati signal nek' izvoli, iako je ponuda živa katastrofa (90% Pinkovih kanala). :)

http://mtsantenatv.rs/antena-tv-kanali/

Izvini, ali ovo baš i nije živa katastrofa. Opet, iskreno - ne vrijedi 14-15 KM. Kontam, ako korisnik koji ima Total ukine, isti, ostaje bez SK, a dobija 5 Arena, 12 Pinkova, nacionalni kanali iz Srbije su ionako džaba, kao i regionalni. Ovo bi bila najjeftinija varijanta svakako. Ako se izuzme kombinacija DVB -T/T2 plus Polaris. ;) ili samo free DVB-T/T2 iz svih "dostupnih" zemalja :)

Znači, nije loše, ali je ipak skupo. Padaće ta cijena, polako.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je ponuda očajna, jer osim Arene nema šta zanimljivo da se pogleda, mada i one su u SD. Sigurno ne bih gledao Pinkove VHS kanale, Žensku TV ili TV Hram. Vidim da su komentari i na drugim forumima mahom negativni. Npr. Polaris za manju cijenu nudi daleko više. O Totalu da ne govorim. Budimo realni. ;)

S druge strane, hrvatski evotv ima daleko bolju ponudu iako ni ona nije sjajna.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 13:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Daky, pogrešno gledaš na to. Uzmi prosječnog gledaoca negdje u centralnoj Srbiji. A vidi se da se ovim cilja baš na tu populaciju.

Ja znam da je među urbanom gerilom trend pljuvanje po Pinku, i ja sam ga i na ovom forumu i na na ostalim više puta ispljuvao, ali ako ćemo realno, na kanalima ružičastog barona ima filmova za pogledati. Naravno to nije nekakav fantastičan filmski program, ali njega ni nema nigdje drugo osim na HBO paketu i povremeno na FOX-ovim kanalima. I naravno ne vrijede više od jedan euro koliko i koštaju u ponudi ka kablovskim operaterima.

Opet ovdje su i Arenini kanali, pa onda za svakog ponešto, Agro za poljoprivrednike, Info i Sve na dlanu za centralnu srbiju, Kitchen i Ženska za žene...Nick, Pink kids i Minimax za djecu...tu je i Hram, pa ovaj filmski kanal Telekoma. Meni tu fali samo kanal sa dokumentarcima.

Sve to je dosta dobro raspoređeno, od onoga što je bilo na raspolaganju, kod ovakvog projekta iza kojeg vidimo stoje Telekom i Pink. I pazi kad na sve ovo dodaš nacionalne digitalne zemaljske kanale koji su free, kao i tuce regionalaca, to nije toliko loše.

Jedino što, sve ovo, brat bratu, ne vrijedi sedam evra, već maks 3 evra. Ako se želi imalo konkurisati Polarisu koji za malu cijenu - u ovoj akciji - Sve za 650 - ima odličnu ponudu. U toj Polarisovoj ponudi doduše nemaš baš filmskih kanala, ali su ponuđeni kanali nekako, hajmo reći, ipak bolji.

http://www.polarismedia.rs/sve-za-650

A sve to za tek 5 evra.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, poštujem. Svako ima svoje mišljenje, ja stojim iza svog a to je da je ponuda katastrofa. Da Pink pušta najnovije blokbastere ne bih gledao na onakvom kvalitetu slike, a većinu tih filmova emituju FOX, TV1000 i ostala ekipa. ;) Stvar je upravo u tome što postoje i druge daleko bolje opcije. A tendera nije ni bilo.

Samo se nadam da kad za nekih 100 godina i kod nas dođe do ovoga, m:telu neće biti prepušteno jer i nas onda očekuje isto. Telemach i to je to.

A to ko pogrešno gleda na stvari je već druga stvar. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2016, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ne pomjere i ovaj rok, testni signal kreće 29. septembra u podne. :)

Prvo samo tri javna servisa, a kasnije još 5 privatnih televizija. Dakle ukupno 8 kanala. Pretpostavljam da su ovih 5 - Pink, OBN, BN, ATV i Hayat.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 17996.html

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2016, 17:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da mi je znati kako digitala može da ponudi raznovrsne sadržaje u odnosu na analogiju... i šta su to napredne dodatne usluge koje ćemo dobiti?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2016, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Je li ovo prvi put da najavljuju i satnicu?

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2016, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Daky je napisao:
Naravno, poštujem. Svako ima svoje mišljenje, ja stojim iza svog a to je da je ponuda katastrofa. Da Pink pušta najnovije blokbastere ne bih gledao na onakvom kvalitetu slike, a većinu tih filmova emituju FOX, TV1000 i ostala ekipa. ;) Stvar je upravo u tome što postoje i druge daleko bolje opcije.

Naravno da se kvalitet slike Daky, ne može porediti. To smo već apsolvirali na ovom forumu sto puta. Da može, Mitrović bi bio Rupert Murdoch a ne Mitrović. :D

Čak ako ćemo ići skroz u detalje, ja recimo i nemam pretjerano velike zamjerke na kvalitet slike na Pink 2, Pink 3, Pink Premium, Pink Kids i Pink Music. Oni tematski iz Cinema paketa su kritični. Stari filmovi ili loše kopije. Ko će ga znati. Ostali kanali iz ovog paketa su OK. I ja mislim da će najveće interesovanje biti za Arenasport kanale. Veliki dio Srbije ih nema, i tu će biti, po meni, najveći interes.

Samo, i dalje je ovo sve preskupo, jer nisu konkurentni ni - Polarisu. :D A ljudi danas gledaju u dinar.
Jer kao što već rekoh, Polaris ima za 650 dinara i Arene i puno bolju i raznovrsniju ponudu kvalitetnih kanala.
Ponavljam, ovdje je realna cijena za paket - maksimalno 3 evra. Ciljna grupa ovog paketa biće svakako stanovništvo u ruralnim krajevima, a treba znati da ono u Srbiji itekako može birati.

Tu treba "samo" uganjati kako imati i SK i Arene - najpovoljnije. A to su i dalje Total plus Polaris paket Arena! :D

Nego zna li iko kako se bira ovih 5 kanala kod nas? Hoće li tu biti neki tender, ili će RAK po metodi ubode ćorava koka zrno ubadati po tv stanicama koje će emitovati digitalno zemaljski. :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2016, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

atv, bel, k3, simić i vikom. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2219 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 111  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]