banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Choban je napisao:
Ejs Skeva, ti zaboravi jedno od najvažnijih pitanja za privredu.

7. Koji je uticaj na one fiskalne i parafiskalne namete (administrativne takse, naknade za vode, šume, isticanje naziva firme...) čija se visina određuje Republici Srpskoj, dakle koje određuje entietska vlast i lokalne vlasti, ali i da dodam, koji je uticaj na cijenu struje, ali i vode, grijanja... u nekim gradovima?

I još jedno važno pitanje.

8. Koji je uticaj na degradaciju obrazovnog sistema, posebno visokog obrazovanja, koje je, jelte, pod nadležnošću entitetskog ministarstva prosvjete?

Mogao bih i par pitanja iz domena poljoprirede, ali ne bih sada, kasno je.

Ja ne vidim neki velik uticaj iz Federacije na ove stavke, pa bih volio da mi Rocker objasni ko to koči i "slabi" Republiku Srpsku, tako što "ne da saglasnot" kako pišeš.

..

skeva je napisao:
Ja bih opet nesto pitao.
Pricamo o ekonomski jakoj RS. Po mom nekom misljenju ekonomija jedne zemlje je jaka koliko joj je jaka privreda.
1. Za pocetak, jaku privredu cini jaka ekonomska politika i jaki privredni subjekti. Sta je muslimanska strana konkretno uradila da bi sprijecila Republiku Srpsku da napravi jak i odrziv plan razvoja svoje privrede? Sta je muslimanska strana uradila da bi sprijecila jacanje privrednih subjekata u RS?
2. Sta je muslimanska strana uradila u potspjesivanju mafijaske privatizacije subjekata u Republici Srpskoj?
3. Koji je njen uticaj u postavljanju stranacki pogodnih a ne najstrucnijih ljudi na cela svih strateski znacajnih drzavnih preduzece u RS?
4. Koji je uticaj na ustaljenu praksu namjestanja tendera koje idu direktno na stetu Republike Srpske?
5. Koji je uticaj na nedostatak jasne ideje koje su strateske grane privrede RSa i djelovanje na ostvarenju tih ideja?
6. Koji je uticaj na nedostatak znanja i kreativnosti u ministarstvima nase vlade i opste nepismenosti svih u poslu kojim bi se trebali baviti?
Eto onako cega sam se prvog sjetio... Molio bih samo konkretne odgovore na ova pitanja, mlacenje prazne slame i zastrasivanje slusam na TVu vec 20 godina.

Odlicno si sumirao vecinu problema koji muce nase drustvo (u stvari bilo koje u okruzenju).
No, to je samo dio ukupne problematike koja zahtijeva angazovanje svih resursa neke politicke stranke ili partije.
Intelektualnih, ekonomskih i analitickih.

Ako vrijeme utroseno na neku tribinu posmatramo kao resurs, koliko tog vremena npr Ivanic mora utrositi na pricu o korupciji i ekonomskim problemima, a koliko na "ocuvanje tekovina RS i stepena autonomije i nacionalnih interesa" ?

Kad sam pricao o resursima koji se moraju angazovati u borbi protiv SDA/islamisticke politicke agresije mislio sam i na to. Nase politicke stranke i pokreti su prinudjeni dobar dio svih politickih resursa utrositi upravo na to, umjesto da se koncetrisu na stvari koje ste pobrojali.

Svi znamo sta se desilo sa Bobar bankom. Pokradeno je preko 300 miliona sto drzavnih sto direktno od gradjana.
Meni je ukradeno 51.000km koje vrlo vjerovatno necu dobiti ni u 10% iznosu.

Prica li neko o tome sada ?
Ne.
Svi pricaju o referendumu, o pravnom nasilju OHR i ustavnog suda. Vrlo male sanse su da ce u doglednoj buducnosti politicka paradigma izgledati drugacije.

Nadam se da sam pojasnio moju poziciju.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Znači ti bi dozvolio da ti pobiju djecu i ženu, sruše kuću i da opet uvedu šerijat? A tebi na spomeniku napišu ovdje leži Muhamed.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Макар сам проб'о. За разлику од тебе.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nemam kuću, ni djece a ionako neću još dugo. Samo žao mi tuđe djece.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И знаш како, да нисмо пробавали до сад би се сви звали Мухамед. Конташ?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
musakica je napisao:
Znači ti bi dozvolio da ti pobiju djecu i ženu, sruše kuću i da opet uvedu šerijat? A tebi na spomeniku napišu ovdje leži Muhamed.

Nemoj prejudicirati ishod moguceg oruzanog sukoba,mozda bude kako ti kazes a mozda neki dobiju besplatnu kartu za Dijabakir

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
musakica je napisao:
Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost

Bosić je, međutim, kako prenose bosanski mediji, izjavio da je šokiran činjenicom da odluka o referendumu o Danu Srpske nije doneta u dogovoru sa Srbijom.

Bosić je gostujući u Dnevniku 2 BN televizije postavio pitanje:

“Ako ne podržava Srbija referendum, ko onda podržžava?”

- “Nije više pitanje ima li narod pravo na referendum. Ima narod pravo na referendum. Ovde je sad pitanje na osnovu kojih parametara je Dodik ušao u ovu priču, da li je procenio ono šta će se desiti, da li zna uopšte kuda idemo? Dodik mora da da odgovore, jer ovo više nije naivna stvar.

Preti se na sve strane. Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost - kazao je Bosić, preneo je Bportal.

Srbija je jasno rekla da ne žželi da snosi eventualne posledice zbog održavanja referendum u RS”, naveo je Bosić.

Izvor Blic

Konacno i od Bosica jedna pametna. Mnogima je bila uredu prica i zastrasivanje da SDS-ovci idu u BL da pljackaju i pale a po instrukcijama iz Sarajeva.
U cemu je sada razlika?
A da ovo je toliko bitna stvar da ce posle referenduma sve biti sjajno, ima da nas postuju i u Vasingtonu a kamoli u Sarajvu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 11:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2011, 23:08
Oj braco Srbi, vratite se vjeri jedinoj musrici nemojte biti.
Haramije sa zapada zele zavadit bracu pravoslavce i muslimane. Znademo mi da na "prijateljskom" zapadu nama nikad nije bilo mjesto dok smo s vama djelili sume i rijeke od arabije, preko rusije do bosne.
Nemojte askeri da se bore, brat na brata da udari.
Nasi hafizi i vasi duhovnici nek se dogovore, necemo zvat latina Covica da bantuje, nasi roditelji su bili benasti i nasjeli na zapadnu propagandu, mi smo benzer narodi tj. isti smo.
U osmanskom devletu smo zivjeli u rahatluku i bericetu nek se ponovi taj period.
Dovim svaki dan za mir umjesto nereda, za osmjeh srpskog i bosnjackog djeteta umjesto suze.
Vrijeme na dunjaluku prolazi, dzahilije treba zamjenit pametnim ljudima. Fajde od amerike nema nama ni vama budimo Srpske i Bosnjacke gazije i recimo NJET amerima sve dok se od njih ne cuje ni haber!
Nek nam je hajirli vikend braco i sestre!
Nicija nije do zore pa ni ona od zapadnih hizmecara!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 11:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Bosic je Vidukan Kvisling
To covjek moze da otkrije kad ode na klix forum i vidi da su onim vehabijama koji se tamo okupljaju i divane Saraovic i Mektic najbolji ministri u Savjetu ministara BIH
A vi se pitajte sto je to tako

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nagradno pitanje je zasto Bosic nije dao instrukciju da SDS glasa protiv referenduma u NS?
Referendum ne treba podrsku sa strane. To su gluposti jer obesmisljava postojanje referenduma/izbora i sl., veca nego da se ignorisu rezultati referenduma.

Lemi vrijedja zdrav razum, ali Boske je sampion u toj disciplini. Ali ok, on je deset godina na celu najvece opozicione stranke koja je u isto vrijeme uradila... Pa nesto...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:

Isto kao što je podigao prema svojim potrebama Zapad je i srušio Osmansko carstvo. Da su osmanlije to htjele za 500 godina bi sigurno sve preorijentisali. Očigledno da nisu ... Isto ti je i danas!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 12:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
mozda je bilo ovo pitanje ali kolika procentualno treba da bude izlaznost na referendumu da bi bio vazeci?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

50% +1 од уписаних.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
sinip je napisao:

Isto kao što je podigao prema svojim potrebama Zapad je i srušio Osmansko carstvo. Da su osmanlije to htjele za 500 godina bi sigurno sve preorijentisali. Očigledno da nisu ... Isto ti je i danas!

Запад подигао Османско царство?!? Хајд' да и то чујем. :confused2:

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Nagradno pitanje je zasto Bosic nije dao instrukciju da SDS glasa protiv referenduma u NS?
Referendum ne treba podrsku sa strane. To su gluposti jer obesmisljava postojanje referenduma/izbora i sl., veca nego da se ignorisu rezultati referenduma.

Lemi vrijedja zdrav razum, ali Boske je sampion u toj disciplini. Ali ok, on je deset godina na celu najvece opozicione stranke koja je u isto vrijeme uradila... Pa nesto...

Boskle misli da je za referendum potreban amanet iz Bg sličan onome kad je on izabran za presednika stranke :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hoces da ga optuzis da robuje navikama? :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Bosic je caca. Taman pomislis da ne moze ispasti gluplji...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
ako treba preko 50% kontam da ce se to tesko postici...
izlaznost na izborima bude oko 55%, od toga treba odbiti bosnjake koji inace izlaze na izbore a bojkotuju referendum a i dobar dio srba isto nece izaci...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Све испод 70% шаље лошу поруку.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ovosok je napisao:
U osmanskom devletu smo zivjeli u rahatluku i bericetu nek se ponovi taj period.

Gospode Bože

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]