banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 13:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2016, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
PDP da ima imalo pameti, ušao bi u kolo s SNSD-om.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
PDP je bio sa svima. Bili bi odavno sa SNSD ali im nisu trebali. Ivanic je kralj mijenjanja strana.

Nego, ovo sto roker napisa... Dobro sam procitao par puta, moram priznati da sam poprilicno zbunjen. Ovu pricu slusam u lokalnoj kafani zvanoj "Stanari Brdo" popularnijoj kao "Kod Markovica". Tu se skupljaju ovih nasih par drvosjeca i raspravljaju o politici. Ovo su ti stavovi, muslimani koce sve, oni su krivi. Ljudi misle da su muslimani krivi sto ne mogu dobiti neki laksi posao pa rade u sumi za 30 maraka utovarajuci pulceve. Ja sam licno mislio da su ljudi malo neobavjesteni, ali ne lezi vraze... :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Aha, svakako.

Hajde ti nama reci kakva bi bila predizborna atmosfera danas, da "muslimani" nisu izbusili referendumsku rupu ?
Na cemu bi bilo teziste kampanje ? Lokalnim problemima ili referendumu ? Da li bi nase drustvo bilo toliko polarizovano?

Trivijalizacija onog sto sam rekao nije argument. Nemam problem da me poistovjetis sa drvosjecama, seljacima ili cobanima.
Ali imam problem ako na takav nacin zelis diskutovati.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista ne fali drvosjecama. Ja sam pogrijesio sto sam mislio da ljudi nista ne znaju. Do mene je, opusteno.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Citiraj:
Sud slučaj referenduma vraća na početak?
Autori: mondo.ba, Agencije 0

Ustavni sud BiH je obavezan da odluči o zahtjevu za preispitivanje odluke o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske i može postupiti na dva načina, a jedan od njih je da slučaj vrati na sami početak.

BiH | 02.09.2016. | 18:54 > 18:56

Izvor:Samir Cacan, mondo.ba

To je za regionalnu N1TV rekao predsjednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman precizirajući da se to može desiti ako sud nađe da ima elemenata za takvu odluku.

“A to znači u fazu da se o njemu odlučuje od početka, razmatra zahtjev za ocjenu ustavnosti što podrazumijeva sve procedure koje su se u među vremenu desile", kazao je Ćeman, uz napomenu da ne želi ništa da prejudicira.

On je kazao da bi kod takvog stanja stvari značilo da odluke o referendumu i zahtjevi u vezi sa sprovođenjem referenduma ne bi bile aktuelne i trebalo bi ih obustaviti te rješavati ih ako, kako je rekao, dođe u istu pravnu poziciju.

Kao prvu mogućnost on je naveo da, ako Ustavni sud utvrdi da nema elemenata za preispitivanje odluke, to znači da ostaje pri odluci od 26. novembra prošle godine.

U tom slučaju, precizirao je, Sud mora odlučivati po zahtjevima koji se tiču kasnije donijetih odluka o sprovođenju referenduma u Republici Srpskoj.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rucna?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Rocker je napisao:
Aha, svakako.

Hajde ti nama reci kakva bi bila predizborna atmosfera danas, da "muslimani" nisu izbusili referendumsku rupu ?
Na cemu bi bilo teziste kampanje ? Lokalnim problemima ili referendumu ? Da li bi nase drustvo bilo toliko polarizovano?

Trivijalizacija onog sto sam rekao nije argument. Nemam problem da me poistovjetis sa drvosjecama, seljacima ili cobanima.
Ali imam problem ako na takav nacin zelis diskutovati.

Ja sam provalio da su tvoji stavovi negdje u redu ali nacin na koji hoces da se sprovedu je potpuno pogresan....imas problem koji je krajnje ekonomske i zdravorazumske prirode....imas sadasnju (i bivsu i svaku od rata na ovamo) vlast koja krade od ljudi mazuci im oci problemima oko RS u BiH i to je univerzalno za sve nase stranke, nema tu izuzetaka....e sada...problem ekonomije se rijesava na dva nacina: 1. bi bio da se odcijepimo od BiH pa onda taj problem rijesimo sami nevezano za muslimane...2. bi bio da prvo rijesimo problem ekonomije zdravorazumskim razmisljanjem i prestankom kradje i korupcije pa se onda kao tako jaki odcijepimo od BiH....al u cijeloj toj prici imas jednu zackoljicu, nasi politicari nece da prestanu sa kradjom svih vrsta i namjena a samim tim nece ni da se odcijepe od BiH...to naravno nece ni muslimani iz potpuno istog razloga....dok god mazes oci narodu sa nacionalnom netrpeljivoscu mozes da ga krades nemilice, sa podjelom bi netrpeljivost splasnula a samim tim i oci naroda bi bile usmjerene ka kradljivcima....ali pazi sad ovo, ti ako rijesis ekonomiju i sve ostalo u tvojoj strani drzave mozes ladno da se odcjepljujes jer ti imas kes i moc i sve sto treba da kazes svima da si glavni, a dok god smo i mi oni siromasni mozemo da se igramo ovih cirkusa od referenduma i slicnih stvari....

I jos jedna stvar...Mile je na proslim izborima za predsjednika bio spreman zapocet rat u BiH ako izgubi samo da ne bi zavrsio u zatvoru ili na kanarskim ostrvima...ili jos gore, prepustio vlast nekom drugom....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ево да ти објасним зашто оно под 2 пада у воду.
Ја да имам неке велике паре за улагање, знаш кад би их уложио у РС или ФБиХ, небитно?

Никад. :) Ваљда је јасно зашто? Не видим зашто би страни инвеститори били другачији. А без страних пара тешко да нешто може да се ишчупа у краћем временском року.

И ово енергетских објеката што се гради у РС је чудо невиђено.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moglo se, sada je kasno.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2016, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Freak on a leasH je napisao:
Ja sam provalio da su tvoji stavovi negdje u redu ali nacin na koji hoces da se sprovedu je potpuno pogresan....imas problem koji je krajnje ekonomske i zdravorazumske prirode....imas sadasnju (i bivsu i svaku od rata na ovamo) vlast koja krade od ljudi mazuci im oci problemima oko RS u BiH i to je univerzalno za sve nase stranke, nema tu izuzetaka....e sada...problem ekonomije se rijesava na dva nacina: 1. bi bio da se odcijepimo od BiH pa onda taj problem rijesimo sami nevezano za muslimane...2. bi bio da prvo rijesimo problem ekonomije zdravorazumskim razmisljanjem i prestankom kradje i korupcije pa se onda kao tako jaki odcijepimo od BiH....al u cijeloj toj prici imas jednu zackoljicu, nasi politicari nece da prestanu sa kradjom svih vrsta i namjena a samim tim nece ni da se odcijepe od BiH...to naravno nece ni muslimani iz potpuno istog razloga....dok god mazes oci narodu sa nacionalnom netrpeljivoscu mozes da ga krades nemilice, sa podjelom bi netrpeljivost splasnula a samim tim i oci naroda bi bile usmjerene ka kradljivcima....ali pazi sad ovo, ti ako rijesis ekonomiju i sve ostalo u tvojoj strani drzave mozes ladno da se odcjepljujes jer ti imas kes i moc i sve sto treba da kazes svima da si glavni, a dok god smo i mi oni siromasni mozemo da se igramo ovih cirkusa od referenduma i slicnih stvari....

Odlicno si shvatio sve sto sam rekao, ali mislim da pogresno cijenis argumentaciju.
Probacu pojasniti.

Mislim da smo jako osteceni presudom ustavnog suda o konstitutivnosti sva tri naroda na cijeloj teritoriji BiH. Iz vise razloga, ali najvazniji od svih je uvodjenje bosnjackog politickog elementa u proces i mehanizme odlucivanja. Ostale razloge ne bih pojasnjavao i navodio.

Kako trenutno stoje stvari, Srpska prakticno ne moze donijeti nijednu vazniju odluku bez saglasnosti bosnjackih stranaka. Sve odluke i zakoni koji ipak budu usvojeni su podlozni revizijama vijeca naroda, ustavnog suda RS i ustavnog suda BiH.
Jasno nam je ni mi ni Hrvati nemamo tu mogucnost, jer Bosnjaci prakticno kontrolisu ustavni sud BiH i ustavni sud Federacije. Dakle, sve odluke usvojene na parlamentu BiH NIKAD nece moci biti promijenjene ukoliko to Bosnjaci ne dozvole. A trenutni (nametnuti) sistem odlucivanja je asimetrican i daje Bosnjacima mogucnost da neki zakon usvoje uz podrsku manjine srpskih predstavnika.

Sledece - do sada je valjda svakome jasno da je dugorocni cilj te bosnjacke politike slabljenje Srpske. Na svim mogucim poljima i pravcima. Ekonomski, svakako.
Da ne pominjem dehumanizaciju koja se sprovodi i u medijima i u obrazovnom sistemu. Od Srba prave "untermensh" i za nekih dvadesetak godina cemo imati armiju odraslih i obrazovanih ljudi koji ce o Srbima misliti isto sto je mislio i Pavelic.

Dakle, ekonomski oporavak i napredak ce jako tesko biti moguc ukoliko ta bosnjacka politika i dalje bude imala mehanizme koje ima danas. Jednostavno nam nece dozvoliti. To sto je Mile uspio instalirati neke svoje Bosnjake u vladu i ustavni sud nam daje privid da smo sigurni, ali to stanje nece potrajati jos dugo. Zamisli sta bi ostalo od nas da nije bilo tih akrobacija ?

Citiraj:
I jos jedna stvar...Mile je na proslim izborima za predsjednika bio spreman zapocet rat u BiH ako izgubi samo da ne bi zavrsio u zatvoru ili na kanarskim ostrvima...ili jos gore, prepustio vlast nekom drugom....

Slazem se. Ali mi smo opet izabrali Milu ne zbog straha od njega, nego zbog straha za Srpsku.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja bih opet nesto pitao.
Pricamo o ekonomski jakoj RS. Po mom nekom misljenju ekonomija jedne zemlje je jaka koliko joj je jaka privreda.
1. Za pocetak, jaku privredu cini jaka ekonomska politika i jaki privredni subjekti. Sta je muslimanska strana konkretno uradila da bi sprijecila Republiku Srpsku da napravi jak i odrziv plan razvoja svoje privrede? Sta je muslimanska strana uradila da bi sprijecila jacanje privrednih subjekata u RS?
2. Sta je muslimanska strana uradila u potspjesivanju mafijaske privatizacije subjekata u Republici Srpskoj?
3. Koji je njen uticaj u postavljanju stranacki pogodnih a ne najstrucnijih ljudi na cela svih strateski znacajnih drzavnih preduzece u RS?
4. Koji je uticaj na ustaljenu praksu namjestanja tendera koje idu direktno na stetu Republike Srpske?
5. Koji je uticaj na nedostatak jasne ideje koje su strateske grane privrede RSa i djelovanje na ostvarenju tih ideja?
6. Koji je uticaj na nedostatak znanja i kreativnosti u ministarstvima nase vlade i opste nepismenosti svih u poslu kojim bi se trebali baviti?
Eto onako cega sam se prvog sjetio... Molio bih samo konkretne odgovore na ova pitanja, mlacenje prazne slame i zastrasivanje slusam na TVu vec 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ejs Skeva, ti zaboravi jedno od najvažnijih pitanja za privredu.

7. Koji je uticaj na one fiskalne i parafiskalne namete (administrativne takse, naknade za vode, šume, isticanje naziva firme...) čija se visina određuje Republici Srpskoj, dakle koje određuje entietska vlast i lokalne vlasti, ali i da dodam, koji je uticaj na cijenu struje, ali i vode, grijanja... u nekim gradovima?

I još jedno važno pitanje.

8. Koji je uticaj na degradaciju obrazovnog sistema, posebno visokog obrazovanja, koje je, jelte, pod nadležnošću entitetskog ministarstva prosvjete?

Mogao bih i par pitanja iz domena poljoprirede, ali ne bih sada, kasno je.

Ja ne vidim neki velik uticaj iz Federacije na ove stavke, pa bih volio da mi Rocker objasni ko to koči i "slabi" Republiku Srpsku, tako što "ne da saglasnot" kako pišeš.

Poslednji put menjao Choban dana 03 Sep 2016, 01:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad objasni covjek konkretan uticaj na ove stavke koje smo pitali, onda cemo ulaziti dublje. Prvensveno u sektor poljoprivrede i energetike koji su najzanimljiviji.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 05:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost

Bosić je, međutim, kako prenose bosanski mediji, izjavio da je šokiran činjenicom da odluka o referendumu o Danu Srpske nije doneta u dogovoru sa Srbijom.

Bosić je gostujući u Dnevniku 2 BN televizije postavio pitanje:

“Ako ne podržava Srbija referendum, ko onda podržžava?”

- “Nije više pitanje ima li narod pravo na referendum. Ima narod pravo na referendum. Ovde je sad pitanje na osnovu kojih parametara je Dodik ušao u ovu priču, da li je procenio ono šta će se desiti, da li zna uopšte kuda idemo? Dodik mora da da odgovore, jer ovo više nije naivna stvar.

Preti se na sve strane. Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost - kazao je Bosić, preneo je Bportal.

Srbija je jasno rekla da ne žželi da snosi eventualne posledice zbog održavanja referendum u RS”, naveo je Bosić.

Izvor Blic

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 05:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
The_new_Statesman je napisao:
Rucna?

Само што смо контали да ће неко од страних судија промијенити плочу, а оно Мирсад.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 08:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
na klixu kazu da Bakir ima na raspolaganju za zapocinjanje rata spremnu grupu lovaca naoruzanu karabinima sa optikom koja ce postaviti barikade na putu vlasenica bratunac :cry:

ne propustajte temu na klixu referendumi i rat u bih zbog referenduma bolje je od top liste nadrealista :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Stari, ionako su mi živci aj' zdra'o. Samo mi još treba i kljix.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost

Bosić je, međutim, kako prenose bosanski mediji, izjavio da je šokiran činjenicom da odluka o referendumu o Danu Srpske nije doneta u dogovoru sa Srbijom.

Bosić je gostujući u Dnevniku 2 BN televizije postavio pitanje:

“Ako ne podržava Srbija referendum, ko onda podržžava?”

- “Nije više pitanje ima li narod pravo na referendum. Ima narod pravo na referendum. Ovde je sad pitanje na osnovu kojih parametara je Dodik ušao u ovu priču, da li je procenio ono šta će se desiti, da li zna uopšte kuda idemo? Dodik mora da da odgovore, jer ovo više nije naivna stvar.

Preti se na sve strane. Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost - kazao je Bosić, preneo je Bportal.

Srbija je jasno rekla da ne žželi da snosi eventualne posledice zbog održavanja referendum u RS”, naveo je Bosić.

Izvor Blic

Каква пизда. :roll:

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Ajd Snip kad si tako hrabar izazovi jednog Bošnjaka, jednog Hrvata i 3 stranca pa se potucite. I povedi burazera da ti dobacuje kako ne zeli da se uplice u tucu, ali da te podrzava u tome. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2016, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

У ком си ти филму?
Или може и овако, хајде ти кад мислиш да је то ок, пусти једног једног муслимана, једног Хрвата и 3 странца да ти уређују ствари у твојој кући, и онда се једног дана пробудиш и видиш да је уведено шеријатско право а да се ти зовеш Мухамед.

За оне који су се због референдума сасрали к'о грлице - неће се десити ништа након референдума. Ови ће да вилене, тзв. "међународна заједница" ће да пријети а ако ком мунгосу буде дошло да се не дај Боже негдје разнесе на по улице, нашао би разлога и без референдума. Рецимо мусакице зато што се љубиш на улици с неким. Конташ?

Vladimir RUS je napisao:

Poslednji put menjao sinip dana 03 Sep 2016, 10:17, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]