banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2016, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Talija je napisao:
:lol: Hrono nije dijeta nego režim ishrane. To naravno nije ishrana naših predaka jer oni su se drugačije hranili.
Poenta je da se u određeno doba luče određeni enzimi i lakše vare određenu hranu.
Hrana mora biti bazna koliko se može, svedena na proteine i lako varljive UH. Inzulin primiren i držan "na uzdi".
Glad se ne smije osjećati radi inzulina.
Ja volim doručkovati obilno oko 9h što je i preporučljivo (ranije ne), ali bih morala nositi ručak na posao.
Ne planiram praktikovati hrono nego samo regulisati unos šećera i hljeba i povećati fizičku aktivnost.
(Riješila sam metabolički (hormonski) problem tako da i bez toga ću se vratiti na staro)

Ко што зока рече, дијета или режим исхране, то ти је једно те исто. Код нас људи при помену дијете помисле на изгладњивање, али људи не знају, јер људи не посјећују форум, ко им је крив.

Да, базна исхрана, мада би то требало да је генерални принцип сваке здраве исхране, тако да хроно исхрани не могу признати то као неку само њима својствену ставку. Сад, сведена на протеине и лако сварљиве УХ, ни то ми се не свиђа, масти ни у причи, а оне су за мозак најбитније, без протеина се и може, без УХ такође, ту и тамо, али без масти је мрка капа.

Што се доручка тиче, ја сам се буквално на силу навикао да једем 15-20 минута по буђењу, и тек онда све остало. Ако устанем у 6, једем до пола 7, ако устанем у 10, једем до пола 11. Кафу сам прије пио на празан стомак, и имао страшне проблеме са киселином, желуцем и варењем, мада то нисам повезивао са тим. Онда сам увео да ни у ком случају не смијем кафу пити прије доручка, па чак ни одмах послије, и изгледа да је и те како било повезано. Кад боље сконтам, нисам о томе ни размишљао, да је велика шанса да је кафа узроковала моје проблеме, с обзиром да кафу пијем ријетко, али у баш великим количинама.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 07:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne može se ni ispisati u par rečenica.
A nisam ni expert za taj režim ishrane. Zaboravila sam masti. Naravno ali samo u prvom najobilnijem obroku, doručku. Doručak podrazumeva i čvarke i domaće suvo meso (slaninu, pršut...) Sve domaće i bez aditiva ako se može. Kajmak, svinjsku mast i ostale masnoće.

Poenta hrono je satnica što mu i ime kaže pa ako ustaješ u 5h nećeš jesti u 10h sto je i logično.

Kao što rekoh čitala sam i zanimala se na sajtu Ane Gifing, nisam expert.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 19:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Nekom prilikom sam naletio na članak o ajurvedi. Po rezultatima testa, koji se tamo nalazio, ispada da imam "došu kapha" (tip građe i osobe - u principu endomorf). Zašto pišem o tome? Zato što mi ajurveda sugeriše da ne bih trebao da jedem češće nego dva-tri puta dnevno, s tim da je prvi obrok tek oko popodne, a zadnji oko 20.00. Sve to zbog specifike metabolizma, itd. Najzanimljivije je da se ja tako hranim već godinama, jer imam upravo takve potrebe za hranom. I osjećam se odlično od kad sam našao sistem ishrane koji mi odgovara - rijetki obroci, mnogo povrća i masti, malo UH.
A opet, većina djetetika tvrdi da je ispravno jesti pet obroka dnevno, prvi odmah nakon ustajanja, itd.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 20 Jun 2016, 19:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Popokatepetl je napisao:
Talija je napisao:
:lol: Hrono nije dijeta nego režim ishrane. To naravno nije ishrana naših predaka jer oni su se drugačije hranili.
Poenta je da se u određeno doba luče određeni enzimi i lakše vare određenu hranu.
Hrana mora biti bazna koliko se može, svedena na proteine i lako varljive UH. Inzulin primiren i držan "na uzdi".
Glad se ne smije osjećati radi inzulina.
Ja volim doručkovati obilno oko 9h što je i preporučljivo (ranije ne), ali bih morala nositi ručak na posao.
Ne planiram praktikovati hrono nego samo regulisati unos šećera i hljeba i povećati fizičku aktivnost.
(Riješila sam metabolički (hormonski) problem tako da i bez toga ću se vratiti na staro)

Ко што зока рече, дијета или режим исхране, то ти је једно те исто. Код нас људи при помену дијете помисле на изгладњивање, али људи не знају, јер људи не посјећују форум, ко им је крив.

Да, базна исхрана, мада би то требало да је генерални принцип сваке здраве исхране, тако да хроно исхрани не могу признати то као неку само њима својствену ставку. Сад, сведена на протеине и лако сварљиве УХ, ни то ми се не свиђа, масти ни у причи, а оне су за мозак најбитније, без протеина се и може, без УХ такође, ту и тамо, али без масти је мрка капа.

Што се доручка тиче, ја сам се буквално на силу навикао да једем 15-20 минута по буђењу, и тек онда све остало. Ако устанем у 6, једем до пола 7, ако устанем у 10, једем до пола 11. Кафу сам прије пио на празан стомак, и имао страшне проблеме са киселином, желуцем и варењем, мада то нисам повезивао са тим. Онда сам увео да ни у ком случају не смијем кафу пити прије доручка, па чак ни одмах послије, и изгледа да је и те како било повезано. Кад боље сконтам, нисам о томе ни размишљао, да је велика шанса да је кафа узроковала моје проблеме, с обзиром да кафу пијем ријетко, али у баш великим количинама.

Ja sam kiselinu uglavnom ubio bademima. Ali svejedno me sad podsjeti da uglavnom nemam problema sa njom kada sam na domacoj hrani kod kuce. Doduse, to sam povezivao sa manjkom stresa i neradom. Ali vraga, u zadnje vrijeme rintam i kada sam dole.
Da dodam i da doruckujem dok se jos ne razbudim, sto bas i ne praktikujem u AT.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Sve to na kamaru je sranje....
Samo rad i trosenje i nista vise....cim nesto radim kile nizbrdo cim lezim ko pas kile uzbrdo.....ocigledno nist ne radim

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dobili smo jos jednog clana grupe "samo kalorijski deficit" :lol: . Dobrodosao Krol 8) .

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Joj više ovih "stručnih" savjeta :angry4: ja sam smanjio i klopu, i redukovao način ishrane ali zakucala se kilaža na 97 Kg i ni makac! I pojačao trening i kardio ubacio ali jok, i kad pojačam trčanje samo spadnu noge, ostanu ramena ko gym baja iz viceva koji nikad noge ne radi... :angry3: Je8emliga već razmišljam o steroJidu ili nekom sličnom otrovu, ovo više nikako ne funkcioniše. I da većina sagodjevača i fat burnera su šarena laža ako ko hoće da koristi, čisto bacanje para sa izuzetkom Animal Cuttsa ali od njega zna gadno da boli želudac ko ima osjetljiviji stomak :confused1: Kad bi skinuo 5-7 kg još bio bi extra forma ali jok! Jedino post na suvom hljebu i mlakoj vodi sa vrlo malo soli čisto zbog zdravlja...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:11 
Smijesno kako niko ne prati moje smjernice iz prvog posta...

Btw i ja i dalje nemam stomacinu, a dekam po 10-12 piva na dan, ali jos malo...

Citiraj:
Je8emliga već razmišljam o steroJidu ili nekom sličnom otrovu

Steroidi ne skidaju masti...samo je jedna jedina stvar koja skida salo...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako misliš na one restriktivne promjene u hrani, to niti je pametno niti je zdravo a sad kako ko hoće njegovo tijelo njegova stvar....

Oooo topi, topi steroJid bajo moj! Ljudi su za mjesec dana sa njim spalili po 10 kg masti izrezali se samo tako. Doduše to nit' je pametno, nit' je zdravo raditi posljedice mogu biti jako gadne....

Edit: Pivo ne deblja, deblja klopa poslije i uz njega :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:24 
Citiraj:
Ako misliš na one restriktivne promjene u hrani, to niti je pametno niti je zdravo a sad kako ko hoće njegovo tijelo njegova stvar....

Probaj sa ovim svojim "zdravim" pristupom, dok sa mojim "nezdravim" mozes jesti hrpu hrane, ukljucujuci skoro sve izvore voca i povrca i nemasno meso, ribu i sve kvalitetne izvore skroba...ja sa svojim "nezdravim" pojedem 2 kile voca i povrca, minimum pola kile mesa, 5 jaja, pola kile sira na dan i mrsavim, a ti kako zelis, jedi hljeb i mlaku vodu...

Citiraj:
Jedino post na suvom hljebu i mlakoj vodi sa vrlo malo soli čisto zbog zdravlja

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemamo svi isti organizam i metabolizam. Neko izbaci večeru skine 5 kg za mjesec dana, neko jedva kilu....

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:49 
Neka, ja samo pratim sta se ovdje pise na temi, a prdi svako i puno i opet zbunjujete ljude...jebiga, metabolizam uvijek kriv, nikada prezderavanje i pogresan nacin ishrane...

I ja kada sam prvi put dobio deset kila viska za 2 mjeseca....do metabolizma je sigurno bilo, ne do jaja sa slaninom ujutru, pomfrijem i svinjskim sniclama popodne i toplim sendvicima sa pivom navece...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Junk food tako reci :wink: ne trebaš biti stučnjak da bi to skontao. Evo primjer: kod mene na poslu većina raje a pogotovo žene su se udebljale po nekoliko kilograma za kratko vrijeme od početka radnog odnosa, razlog je - brza hrana. Svaki dan se naručuje što pica, što sendviči, ćevapi, pljeske i pomfrit pa još na to nešto slatko uz kafu poslije. Brzu hranu jako slabo konzumiram možda jednom mjesečnom inače, a i slatkiše sam smanjio....ubacio proteinski šejk poslije treninga i umjesto večere, a i jedem čim ustajem iz kreveta naviknut od malena.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Neka, ja samo pratim sta se ovdje pise na temi, a prdi svako i puno i opet zbunjujete ljude...jebiga, metabolizam uvijek kriv, nikada prezderavanje i pogresan nacin ishrane...

I ja kada sam prvi put dobio deset kila viska za 2 mjeseca....do metabolizma je sigurno bilo, ne do jaja sa slaninom ujutru, pomfrijem i svinjskim sniclama popodne i toplim sendvicima sa pivom navece...

Do jaja i slanine ujutru nije sigurno, a ni do svinjskih snicli popodne, do ostalog jest.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:03 
Broj kalorije, ubaci dosta proteina, kvalitetnih hidrata, povrca i neces imati problema da i dalje gubis kile. Jedan jedini razlog sto si "zastopao" je jer se nisi drzao pravilne ishrane. Nema osobe na svijetu koja je hormonski zdrava da ne moze imati "six pack" ako se drzi pravilne prehrane.

Citiraj:
Do jaja i slanine ujutru nije sigurno, a ni do svinjskih snicli popodne, do ostalog jest.

Jeo sam hrpu svega...dobro nisam 20 kila nabio koliko sam jeo...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Držim se ishrane sa kojom sam sa 103 sletio na 97 kg i blokada! Evo skoro mjesec dana ni gram.....znači mora se drugacije :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To se desava, sada smanjuj jos ili pojacavaj trening.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Izgleda tako plus hemija. Ne ide drugačije, a smanjivanjem hrane i pridržavanjem nekih blesavih pravila opet mi se aktivirao ekcem! Znači da pada imunitet organizma nekim načinim ishrane i treninga....

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 18:13 
Koja ishrana konkretno?

Daj jelovnik ako nije problem. Mogu se kladiti da si prenaglo spustio kalorije i da je organizam "blokirao" jer je prepoznao da mu uskracujes iste i da se tako brani od daljnjeg spustanja kalorija.

Citiraj:
To se desava, sada smanjuj jos ili pojacavaj trening.

E to je je*a ako naglo spustis kalorije i pojacas trening do kraja i ne ostavis prostora za daljnji napredak...

Evo sta sam napisao u prvom postu apropo toga:

Citiraj:
Ako pokusate da smanjite na vise od 20 % onda tijelo automatski pocinje sa svojim sistemom odbrane od razgradnje, tj. usporavanjem metabolizma i skladistenjem sala, tjelo misli da zelite da ga ubijete i ono se na taj nacin brani (to je glavni razlog zasto su brze tzv. jo-jo dijete neefikasne).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]