banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2016, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Da,to će toplana da dozvoli i uvede.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Naravno da im ne odgovara jer ti kontrolises potrosnju. A kad je kontrolises, u pravilu i stedis.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ferdinand je napisao:
Jutros stigla uplatnica iz toplane. Ja sam s iskljucio u 7. Mjesecu 2013 i nisam htio platiti citav racun za taj mjesec.
Jutros stigala uplatnica sa dodatnih 50km sudskih troskova.
Nikada nisam dobio opomenu pred tuzbu niti rjesenje.
Kaze mi na tel iz toplane da sacekam da dodje pa onda platim. Planiram otici danas do njih i traziti uplatnicu bez sudskih troskova a njih osporavati posto nikada nisam dobio obavijest. Zeznuo sam se sto tada nisam platio.

imam isti slučaj, s tim da sam se ja isključio 1. maja i platio sve do tog datuma, a oni slali račune za maj, jun i jul. Digli tužbu i prijetili plijenidbom, ja se žalio, sud odgodio plijenidbu. Sad opet Toplana šalje račun + sudske troškove da platim. Ima li neki pravnik na forumu, da kaže jel adut o nepostojanju ugovora pije vodu? Naročito što su slali račune nakon odjavljivanja.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Možda u zakonu o potrošačima ima neki članim kojim bi se toplana natjerala, nisam znao niti sam se raspitivao.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ima, brale, odeš im tamo i složiš frku da ćeš ih tužiti, izmisli stres, prijeti RTRS-om i predizbornim sr@njima, potraži im pravnu službu i nek povuku tužbe, poneseš kopije dokumenta o isključenju i samo udri nemilice. Traži direktora :-) pa nek misli o fotelji poslije izbora hoće li je zadržat...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da zaprijeti i inspektoratom i zakonom o zaštiti potrošača. Ma pucaj iz svega što imaš
:-D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam mislio na ugradnju džulometra na svaki radijator.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ugovor se moze raskinuti zakljucno sa krajem 7. mjeseca, i racuni do tog datuma moraju biti placeni. Tako oni traze. E sad sto neko tvrdi da moze raskiuti ugovor kad hoce - bas me interesuje kako ce proci.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ja sam se iskljucio u februaru i morao sam platiti sve do avgusta. I platio sudu i sve zajebancije. Tako da tu nema izmrdavanja.
Sto se tice stare gradnje i kopcanja na kalorimetar. Odradi se mreza unutar stana. Razvedu se cijevi i spoje svi radijatori. I onda na jesnom mjestu se skopca kalorimetar i tu se ocitava.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neki_to_vole_vruce je napisao:
Ja sam se iskljucio u februaru i morao sam platiti sve do avgusta. I platio sudu i sve zajebancije. Tako da tu nema izmrdavanja.
Sto se tice stare gradnje i kopcanja na kalorimetar. Odradi se mreza unutar stana. Razvedu se cijevi i spoje svi radijatori. I onda na jesnom mjestu se skopca kalorimetar i tu se ocitava.

Misliš da bi oni htjeli da provuku glavne cijevi kroz stubište o svom trošku ako bi stanari prepravljali kod sebe i od sebe instalacije u stanu??? Hehehehehe..

dtk, kao što rekoše braća, imaš još tih par računa do završetka grejne sezone. Ako ti poslije nje naplaćuju, diži frku!

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
blaf77 je napisao:
Ugovor se moze raskinuti zakljucno sa krajem 7. mjeseca, i racuni do tog datuma moraju biti placeni. Tako oni traze. E sad sto neko tvrdi da moze raskiuti ugovor kad hoce - bas me interesuje kako ce proci.

Ако тако пише у уговору који си потписао са Топланом - онда ок. Ако са Топланом немаш никакав уговор, могу само да те мрзе. Ако имаш уговор, али то не пише у њему, могу исто да те мрзе...

Ја тражио ономад да искључе гријање у стану покојног оца. Пошто имају вентили напољу, треба им 30 секунди. Неће. ОК. Ја се правим блесав. Прошла једна година, прошла друга година, стан празан, гријање грије, нико не плаћа...
Треће године дођем ја некад почетком марта из БГ, гријање искључено ормарић пломбиран. Одлично...
Дошло вријеме да продаје се стан, ја у Топлану да видим како ћемо да ријешимо, мени тета на шалтеру слаже причу "па знате нисте могли да искључите тад и тад јер је била почела сезона гријања" (сезона ем није била почела, био је 1. октобар, ем нису ни били пустили воду). Иде контрапитање - "а могли сте да искључите у сред сезоне гријања кад сте сконтали да нико неће да плати". Слиједи мук.

Тако да, идиоте треба јебати. Кад год се може. Наравно да жуте банке нису добили.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eee, moglo se nekad i stojecke, al' vise ne moze.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2011, 19:39
Rješite se problema a i zaradite usput kao i ovaj prirodni gospodin :lol:

http://www.olx.ba/artikal/21103862/ofarbane-pocincane-cijevi/

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2016, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Neki_to_vole_vruce je napisao:

Misliš da bi oni htjeli da provuku glavne cijevi kroz stubište o svom trošku ako bi stanari prepravljali kod sebe i od sebe instalacije u stanu??? Hehehehehe..

dtk, kao što rekoše braća, imaš još tih par računa do završetka grejne sezone. Ako ti poslije nje naplaćuju, diži frku!

Nema potrebe da se povlace instalacije vertikalno u stanu. Neka stoje gdje i jesu. Samo cijevi spojiti na njih i umreziti kucne radijatore

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2016, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

? Pa već su vertikalno u stanu. Koliko sam te shvatio treba radijatore povezat serijski u stanu i isturiti ulazne cijevi stana napolje na hodnik - stubište, kalorimetar zbog očitavanja. Ovako?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2016, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nema potrebe vani isturiti lad vec imaju te vertikale u stanu. Nema potrebe praviti dodatan posao. Pustis ciku da upise stanje.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2016, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To su pričali i za el.brojila pa ih isturiše van kuća
:-)

Ne zovem se Miroslav i pravim ..... djecu :-)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2016, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
Poslali dripci opomenu pred tuzbu, i to za iznos duga od 100km... koga ja da tuzim kad se mrznem u februaru - sve vam jebem

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2016, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dok zeljno iscekujem grijanje u zadnja dva dana zvuk iz cijevi me izludjuje, stalno neko nesto odvija i zavrce, nije mi jasno kako mogu ako su napunjene cijevi vodom

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2016, 19:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gremlini filozofe. Da sam ja ti iselio bih se iz stana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]