banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 708 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2016, 11:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Benzin i plin su dva odvojena sistema ubrizgavanja i nezavisno se podešavaju jedan od drugog, potrošnja i snaga ne moraju biti u nikakvoj korelaciji.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 12:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ali ako postoje mehanički problemi , ni jedno ni drugo neće da radi kako treba.
Osim toga, kod njega je sistem sa mješačem gdje se sve podešava šarafom.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Neki to vole vruce, koga preporucujes za ugradnju plina?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
_зока je napisao:
Neki_to_vole_vruce je napisao:
_зока je napisao:
Plina troši otprilike 10% više nego benzina ako je dobro podešen,ne lupaj gluposti.

Ne lupaj ti...valjda znam sta pisem. Ako auto trosi 10 lit benzina onda plina trosi 12 13 litara.
Očigledno ne znaš. Ako auto troši 10l benzona plina neće više od 11. Bar je meni tako zadnjih deset godina na tri različita auta.

Nemoj biti tvrdoglav. Plin je dosta slabiji od benzina i normalno je da mora da ga uzima vise. Ne znam kakva si auta imao ali ako ti je tako trosio bila je siromasna smjesa. Danasnje plinske instalacije koje imaju 3d mape i koje imaju automatski mod da rade korekciju mape same po benzinskoj pokazuju ovako kako ja kazem. Dakle kad stisnes auto malo jace pogotovo turbo benzinac i auta koja imaju automatski mjenjac pa imaju kick down plina ide dosta vise. Matematika i racunar tako kazu!
A kod nas idu jedne dizne na pola motora....pa onda majstori razbusuju dizne...da li je 2mm ili 2.5 ili 2.8 ili 3mm koga to zanima??? Njega boli uvo. Tvoj auto. I kad dodjes sa problemom on ce reci nevalja svjecica...kabal...bobina....karburator....maf... i ti hodas od majstora do majstora....i skontas kako te jebe u mozak

Auto da bi radio na plin mora da radi na benzin idealno! Znaci mora da je sve uredno...ako nije plin zaboravi!

Svjecice treba stavljati orginal i po katalogu. Za moj auto je svjecica komad 30km...sve sto sam stavljao da prodjem jeftinije sam pppusio. Brljavio rad motora i brljavio na plinu.
Svjecice zazor da bude orginal za taj motor. Nista smanjivati. Uvjerio sam se da to nije to. Ako je 1mm onda je 1mm takodje svjecice za plin je sarena laza! Kao i ulje za plin!
Ngk svjecice orginal ima Nuic banjaluka i gore uzimajte. Ovo ostalo je sve smece. Takodje ne uzimati svjecice sa 3 kraka. Lose rade na plinu.

Sto se tice majstora...vecinom sam ih obisao po banjaluci. Nisam nikad bio kod nedje i kod ilije
Iliju sam preporucio dobrom drugu iz doboja iz priča rekla kazala da je dobar majstor. Vozi forda amerikanca zaboravih model. Auto kao sat radio i isao. Kako mu je majstor postavio plin auto stalno se pregrijava! Ode kod njega...ovaj promjeni dizne...promjeni...ovo ono...mulja petlja...i dan danas je tako 2 godine kasnije. Sta je problem? Siromasna smjesa...pregrijava motor...a to znaci stavio je islarivac koji ne stize da gurne plina koliko motor trazi ili nije dizne razbusio kako treba. Svjetli mu Check lampica...itd

Toliko od Ilije

Sto se Nedje tice... kad vidi covjek da na obicnim vezicama stedi...da stedi na silikonu da zacepi rupe koje izbusi da provuce kablove. Ne vracanje sarafa gdje koji bio...visak sarafa...dovoljno da vidis da i ako radi posao to je aljkavost...par instalacija sam vidio..i uvjerio se da je lose vizuelno! Ako omas gdje sakriti dizne plina onda ih sakrij a ne da stavis cisto da su pod haubom...isto i za isparivac vazi....

Zadnju instalaciju sam radio sam sebi. Sve kompletno. I napravio sam posao. Par savjeta sam pokupio od momka koji ne stedi savjete auto plin kragulj.
Izbjegavajte majstore koje nemaju radnju. Tu pusite....tipa Kec kec u boriku ili tipa sasa kod obija. Ladno vas iskuliraju.

Sto se tice mjesaca na saraf to znaju samo majstori po srbiji podesiti. Kod nas to niko ne zna pipnuti. Svi nesto na uho slusaju!

Fijat punto druze plina trosi 12 litara. Sad sam zvao jednog prijatelja koji ga posjeduje. Benzina trosi do 9 lit. Pricam za gradsku po BL.

Preporuku sajine dajem da odes do kragulja i da se raspitas za opremu. Ima ih vise na stanju. Sve su vise klase. Prvih 2 3 mjeseca testiranje i majstor treba da ti je na ruci. Uzmi neke brze dizne ne znam kojeg japanca vozis ali oni imaju brze benzinske injektore. Tako da gledas zavisnood novcanika DRAGON BARACUDA HANA BRC itd

uz pomoc Tapatalka

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 13:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam na dva auta kod Kragulja postavljao i na oba mi je trošio 10% više plina nego benzina. I svaki put kad je nešto losće radilo on je uradio nešto od toga što si ti naveo da loši majstori rade. I to ne Zlaja nego onaj ko je Zlaju učio, Ljubinko.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh ocito si imao venturi sistem...tako da....napisah u postu po tom pitanju sta i kako....

uz pomoc Tapatalka

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kakva je filozofija štimanja "na šaraf"? Sonda u auspuh, lampa na razvodnik i štimaš kao karburator. E sad, što su majstori navikli na kompjutere...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To ti pricam....a filozofija je velika za nastimat...jer svi stimaju na uho. Al jbg sta je tu je. Ovi novi plinski uredjaji imaju auto kalibraciju i modove za autoadaptaciju. I nema problema. Sve sam radi

uz pomoc Tapatalka

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 16:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sindrom tipičnog Srbende: "Koji će mi qrac uređaj? Ja znam bolje i tačnije!"

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije samo srbende....globalno take. ..

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2005, 01:20
Je ki iko pitao gdje sipa plin u Punto?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eto nikome do tebe nije palo na pamet da do toga moze biti razlika u potrosnji nekoliko litara na 100 kilometara.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sipanje plinna igra ulogu. Odlicno pitanje. Mada je ovo prevelika potrosnja i benzina i plina.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2016, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2005, 01:20
Na stranu sa komedijašima, pojedine pumpe stvarno toče užas. Istina, bilo bi i tad nedovoljno, ali valjalo bi i to isključiti kao faktor.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2016, 08:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2016, 17:16
vlad je napisao:
Je ki iko pitao gdje sipa plin u Punto?

Sipo sam na različitim pumpama da se i to provjeri da nije možda do kvalitete plina ali isto je gdje god da silama razlika je nekih 10-tak kilometara

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2016, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Evo sta su mi dora i kragulj odgovorili u vezi plina:
Citiraj:
Dora:Varijabilni ventili nisu problem ali jesu slabi ventili. TO se rešava kvalitetnom ugradnjom i dobrim podešavajem.
Najbolje što ovog trenutka postoji za novije motore je AC Q-Box serija sa kombinacijom Baracuda dizni i kapalica za čuvanje ventila. Cena toga je 490-520 evra. Mogu i Valtek dizne, to je jeftinije oko 50 evra.

Citiraj:
Kragulj:Preporucujem Imega gama sa obd konekcijom, 1000km +180 atest.Ostalo uredjaji se krecu od 650 atiker,750 stag,700 lpg tech..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2016, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Ford Focus 1.8 16v Zetec, 2002 godiste. Ugradjen LPG tech uredjaj, cisto gradska voznja 10.9 litara plina (benzina 10.2 litre).

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2016, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
Evo sta su mi dora i kragulj odgovorili u vezi plina:
Citiraj:
Dora:Varijabilni ventili nisu problem ali jesu slabi ventili. TO se rešava kvalitetnom ugradnjom i dobrim podešavajem.
Najbolje što ovog trenutka postoji za novije motore je AC Q-Box serija sa kombinacijom Baracuda dizni i kapalica za čuvanje ventila. Cena toga je 490-520 evra. Mogu i Valtek dizne, to je jeftinije oko 50 evra.

Citiraj:
Kragulj:Preporucujem Imega gama sa obd konekcijom, 1000km +180 atest.Ostalo uredjaji se krecu od 650 atiker,750 stag,700 lpg tech..

Sta si odlucio? Qbox odlican uredjaj. Hana dizne pre baracude...kapalice stavis ili kad ides u vise obrtaje stavis da prebaci na benzin i kapalica ne treba. Ja sam sebi podesio posle 3700 obrtaja da ode na benzin.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2016, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

darioc je napisao:
Ford Focus 1.8 16v Zetec, 2002 godiste. Ugradjen LPG tech uredjaj, cisto gradska voznja 10.9 litara plina (benzina 10.2 litre).

Dobro nisi napisao da manje plina trosi :)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2016, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
To je neki minimum,pazljiva voznja.Manje ne moze nikako,ni benzina ni plina. Vise moze sigurno :) Mjereno od cepa do cepa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 708 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]