Philby je napisao:
Schlager je napisao:
Citiraj:
@Schlager
Ne znam da li se samo zajebavaš ili si ozbiljan?
U svim službama, pa i u policiji je uvijek bilo ološa. Neko se provuče sam, neko sa debelom vezom, neke pozovu u službu jer vladaju potrebnim vještinama.
ne zajebavam se,i u vremenu o kojem ja pricam je zaista nezamislivo bilo da kriminalac bude u policiji...
ne pricam ni o americkim filmovima ni o danasnjem vremenu....cak ni o ratnom vremenu mog sds,kad je vec postalo normalno da kriminalac zavrsi cak i u DB
Na DB i slične službe sam prije svega i mislio, a to sigurno nije počelo devedesetih. Barem sad nije problem naći svjedočenja o kriminalcima u njihovim redovima počevši od džeparoša i sitnih kriminalaca do velikih igrača.
Možda je za običnog policajca zaista i bilo teže proći, na to si vjerovatno i mislio poredeći selekciju ovih momaka iz SJP. Na više pozicije, odjeljenja koja rade u civilu i slično se uvijek dio ljudstva kupio sa ulice jer ti ima više kvalitetnog materijala da se izabere.
ti na koje mislis,su bili samo pijuni angazovani da odrade prljave poslove za DB,i jedan po jedan su uklanjani....nije vise ziv nijedan u Srbiji...
nasi ovdje su bili malo nizeg ranga,pa osim jednog ubijenog i jednog u zatvoru,ostali i danas zive mirne porodicne zivote....ali dovoljno da napisem ono sto sam napisao....1992 su policijsku i vojno policijsku uniformu ovdje obukli juka prazina,celo delalic,musan topalovic caco,mladen naletilic tuta i isti takvi u nasim uniformama,koje necu imenovati jer nema smisla,zbog ovog sto sam napisao da su se povukli,....ja sam dozivio da mi pretpostavljeni u dva navrata bude onaj zbog koga sam zamisljao da me obcavaju sve one zahvate za privodjenje,poluge i sve ostalo
mislim da je 1990 bila godina kad je sve otislo u pizdu materinu,kad je polusvijet postao ruka zakona...i to na svim stranama...po potpuno istom receptu....zato i mislim da je sve ovo izdirigovano ko zna odakle.....previse je slucajnosti i podudarnosti na sve tri strane...