banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 137  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pada prvi snijeg
PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma šta će on saditi :D zamišljam Krola u plasteniku ljeti :lol:
Slušala sam one koji su radili, ljeti mora biti otvoren plastenik sa obje strane pa je i tada preko 50 stepeni, plus što se mora ona zelena mreža stavljati preko da povrće ne progori.

@Philby
Kad krene snijeg da pada obično pada vodenkast težak snijeg, a ogromna površina plastenika, nema se kad skidati snijeg.
Čova koji se bavi s tim profesionalno je uložio u plastenike preko 30 hiljada KM.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
skeva je napisao:
A sto se tice temperature, nece biti 50 stepeni ako se otvara kad je vrucina i nece se srusiti. A i sta moze uspjeti u tom paklu, temperatura se koriguje sa otvaranjem i onda nema frke.

A ista je temperatura na tlu i pri vrhu plastenika :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_Krol_ je napisao:
Pazi sta si rekao....vodimo i dzontru....on je ckapi za oprat sudje i skuhati kafu

Koliko god da bi mi bilo mrsko da propustim duel Krola i Zoke, više bi mi bilo mrsko da stvarno prisustvujem duelu Krola i Zoke...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Talija
Nema razlike i temperaturi kad se provjetrava, isto je kao vani. Ali ostavi samo sat zatvorenog na vrucini i spalice sve unutra :). Ne treba zelena mreza, ne treba ni cicino standardno pametovanje kad su poljoprivredni poslovi u pitanju :D , treba samo provjetravanje i redovno zalijevanje :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedno pitanje Skevanu
Brt,jesi li probao na konstrukciju navući samo mrežu za sjenčenje,bez najlona....ljeti naravno
?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja sam to radio prethodnih godina kao zaštitu od grada. Prošle nisam ništa stavljao i opet je bilo dobro. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jok, kod nas vec preko 10 godina stoji isti najlon, nismo ga dirali, platili smo ga masno ali vrijedi, i dan danas je kao nov :) . Planiram uzeti jos jedan, njega cu malo drugacije i montirati, stara zeli sve da prebaci u plastenik, mislim da cu taj nastimati da se skida i da ljeti samo mrezu ima, dok cu ga u proljece i jesen prekriti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
skeva je napisao:
Talija
Nema razlike i temperaturi kad se provjetrava, isto je kao vani. Ali ostavi samo sat zatvorenog na vrucini i spalice sve unutra :). Ne treba zelena mreza, ne treba ni cicino standardno pametovanje kad su poljoprivredni poslovi u pitanju :D , treba samo provjetravanje i redovno zalijevanje :)

Ja zaista nemam neposredno iskustvo, nego sam slušala kad pričaju vezano za te plastenike.
Moguće radi temperatura koje su kod nas daleko veće ljeti, plastenici se uglavnom drže otvoreni sa obje strane i kad se izađe iz plastenika na +40C koliko ima vani osjeti se svježina (po priči onih koji unutra rade). :D
Paradajz (i ostalo povrće) dobije progoretine (žućkaste boje) ako nema zelene mreže koja pravi sjenu i sprečava progorjevanje.
U jesen i zimu plastenici se zatvaraju.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Ja sam to radio prethodnih godina kao zaštitu od grada. Prošle nisam ništa stavljao i opet je bilo dobro. :)

To radim svake godine,efekat je skoro isti.....biljke bujnije i ljepše od onih vani,a nema straha od vjetrova i grada

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:03 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Talija je napisao:
skeva je napisao:
Talija

Ja zaista nemam neposredno iskustvo, nego sam slušala kad pričaju vezano za te plastenike.
Moguće radi temperatura koje su kod nas daleko veće ljeti, plastenici se uglavnom drže otvoreni sa obje strane i kad se izađe iz plastenika na +40C koliko ima vani osjeti se svježina (po priči onih koji unutra rade). :D
Paradajz (i ostalo povrće) dobije progoretine (žućkaste boje) ako nema zelene mreže koja pravi sjenu i sprečava progorjevanje.
U jesen i zimu plastenici se zatvaraju.

Ma to ako se ne koristi prava folija, nego obicni najlon, a ta folija je dosta skuplja od najlona, pa se ljudi snalaze svakako...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@Čiča

Samo je pretprošle godine bilo problema sa plemenjačom. Paradajiz pod mrežom je bio spaljen, a onaj napolju ostao prilično dobar. Valjda previše vlage od silnih kiša, a mreža pravila sjenu pa su kraće bili izloženi sunčevoj svjetlosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to si u pravu,pretprošla je bila ekstremno kišna

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakvu si kontrukciju za mrezu napravio?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Moji se bave proizvodnjom kupina i kupinovog vina i tek smo proslo ljeto postavili mrezu i prinos kud i kamo bolji.....mrezu smo skinuli jesenas......i tacno se osjeti kad si pod mrezom da je hladnije......

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2016, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Kakvu si kontrukciju za mrezu napravio?

Crne cijevi od pola cola,navarene na osam metara dužine, smotane u luk.Širina oko 5.5 metara a dužina je neograničena.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2016, 10:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
drug je napisao:

Mogao bi Kaja poflautati. :D

Ih jesam prognozer, ko da mi je Kuštro rod. Sukob malčice kulminirao. :D

Citiraj:

BANJALUKA - Predstavnici gradske vlasti u Banjaluci ponovili su danas kako nisu bili zadovoljni radom dijela Zimske službe, pa razmatraju i mogućnost raskidanja ugovora s nekim od preduzeća.

"Dao sam nalog u pisanoj formi načelniku Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja da izvrši analizu svih učesnika u lancu obezbjeđenja Zimske službe. Bez obzira na veličinu snijega, jedan broj preduzeća, konkretno mislim na 'Čistoću', nije bio na visini očekivanja i za to mora da snosi odgovornost", kazao je danas Slobodan Gavranović, gradonačelnik, ne isključujući mogućnost raskidanja ugovora.

Prema riječima Zorana Novakovića, načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, ono što je glavna zamjeraka na rad "Čistoće" koja je prošla na tenderu je to što nije čistila trotoare dovoljno, ali što se tiče prohodnosti puteva nije bilo problema.

"Trenutno analiziramo sve propuste koje je preduzeće 'Čistoća' imalo u radu Zimske službe. Ozbiljno razmatramo i varijantu raskida ugovora, ali sve ćemo znati za sedam do deset dana", rekao je on.

Aleksandar Bajić, direktor "Čistoće", istakao je da su po programu rada Zimske službe pristupili po prioritetima.

"Zbog veće količine snijega, koji je danima neprestano padao, nismo bili u mogućnosti da u isto vrijeme, pored glavnih saobraćajnica, očistimo sporedne ulice i trotoare. Kada su padavine prestale onda smo pristupili čišćenju trotoara", rekao je juče Bajić.

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... com/347511

Eto novog snijega za koji dan, moliti se Bogu samo da neće napadati puno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2016, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... dar/347670

Milan, lovac na oluje :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2016, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Talija kod kuma su bili prirucni plastenici osnova drveni stubovi a lukovi od pvc cijevi.....i radili su posao vec cetvrtu godinu......snijeg ih je sjebao jer plastenik nije imao dovoljno veliku visinu......mada gledajuci kako i koliko je snijeg napadao cisto sumnjam da bi i metalna konstrukcija izdrzala.....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2016, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Talija kod kuma su bili prirucni plastenici osnova drveni stubovi a lukovi od pvc cijevi.....i radili su posao vec cetvrtu godinu......snijeg ih je sjebao jer plastenik nije imao dovoljno veliku visinu......mada gledajuci kako i koliko je snijeg napadao cisto sumnjam da bi i metalna konstrukcija izdrzala.....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2016, 14:40 
The_new_Statesman je napisao:
http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Lovci-na-oluje-predvidjaju-da-u-BiH-dolazi-polarni-udar/347670

Milan, lovac na oluje :D

Cuj lovci na oluje BiH... :lol:

Previse ljudi gledaju discovery... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 137  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]