banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 17:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ovo je jedan od onih postova koje ja ne razumijem uopste....pretpostavljam zbog toga sto sam citav dan bio na Slavi...,ali,posto se kolega potrudio da napise velik post,i ja obecavam da cu se vratiti na njega uz neku kaficu sutra ili u ponedjeljak,da pokusam skontat ko valja ako ne valjaju dodik,vulturesi,akademici

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Upravo tako slager...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Mi se nismo borili iz obijesti, nego sto smo morali. A kad nesto moras, ne postavljas uslove i ne zamisljas kakav ce biti ishod.
Da neko svojom voljom ode u Njemacku, pa na kraju ne bude zadovoljan poslom ili zivotom, u redu je da kaze "pa nisam zbog ovog otisao". Ali niko od nas nije u pravu kad kaze "nisam se za ovo borio". Moze samo reci "nisam za ovo glasao".
Za sve probleme koje imamo zbog lopovske ili nesposobne vlasti smo sami krivi, jer smo vlast birali na izborima.
Rat nismo birali. Rat, koji je protutnjao nasim prostorima nije bio stvar naseg izbora, nego smo svi bili njim zahvaceni kao nekom nepogodom.
Borio sam se tada, borio bih se opet. Nisam gajio iluzije kao neki, o penzijama i nekim pravima. Razduzio se, i snalazio se sam.

Inace, pozitivno razmisljas i imas ispravne stavove, sto mi se jako dopada. Samo nemoj dozvoliti indoktrinaciju o ratnim dogadjajima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Rocker je napisao:
Pa ne treba biti posebno pametan pa izvuci zakljucke iz dogadjaja posle rata.
Dodik je karijeru poceo kao izdajnik, uz Biljanu i Radisica. Nesto kasnije im se pridruzio Cavic, potpisujuci izvjestaj o Srebrenici, a i dajuci mandat Dodiku.
U mojim ocima, Dodik se posle toga od izdajnika pretvorio u patriotu, Biljana i Cavic i Radisic su ostali izdajnici.

cime? njegovi govori i postupci se nikako ne mogu svrstati u patriotske
ne bi me cudilo da je sve ovo on i izmanipulisao

@Sargas: kapa dole majstore

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
I meni su oba roditelja učesnici rata,primaju sad nekih 50km dodatka,nisu ni toliko očekivali,nit su šta od RS tražili,imaju svoje struke i poslove i ne očekuju da ih država tetoše zbog učešća u ratu.
A o Vulturesima bi mogao na dugo i na široko,što sam od njih dobijao po glavudzi ,što sam učestvovao u njihovom procesuiranju :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Rocker je napisao:
Borio sam se tada, borio bih se opet. Nisam gajio iluzije kao neki, o penzijama i nekim pravima. Razduzio se, i snalazio se sam.

Svaka čast.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Ja ne razumijem, normalno da je Dodik na braniku, predsjednik je, ko god bio poslije njega duznost mu je da bude na braniku

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Tebe Schlager, kao i Krola i Motozelju, izrazito cijenim zbog postova o ratu, dopunjavanju raznih praznina u mom pogledu na isti i toku dogadjaja...

To, manje ili vise isto, pokusavam skontati i ja vec duze vrijeme...

Dodik, po mom iskrenom misljenju, ne valja. Nije valjda da mislimo da su najveci Srbi oni sto se najjace busaju u prsa ili sto najglasnije pjevaju?
Kakvu poruku saljes kad kazes da sto manje dzamija grad ima, to je ljepsi? To cak i kad iskreno mislis, nije nesto sto si smijes u javnosti dopustiti. Nije profesionalno, ako nista drugo... Trebam li dalje pisati o promjenama u ideologiji, mitu i korupciji, svrsi i cilju?

Nije Dodik na braniku otadzbine. Postoji jasna razlika izmedju tog branika i branika njegove funkcije, partije...

Sta to kod Vulturesa ima da valja? Huligani... Ja sam dugo igrao u rukometnom klubu Borac, simpatizer sam i dan danas. Volim otici na utakmicu i podrzati svoju ekipu. Ali biti huligan, to nikad... Zar je cast kad grupa od trideset mangupa prebije par momaka bez razloga, kad pravi haos u gradu i negdje po strani? Jel to cojstvo i junastvo, sta je tu lajtmotiv?

Za akademce nisam nista lose rekao, sem da ih imamo brojcano jako malo. Ali mogu i o tome da pricam koliko ti dusa zeli... Hocemo li o srednjoskolskom ili univerzitetskom obrazovanju? Poznajem te stvari jako dobro, mogu jasno odrediti gdje sta skripi...

Mozemo i o tvom SDSu da pricamo... Nisu ni oni bolji od SNSDa...
Koja je to vasa politika, po cemu ste drugaciji od njih. Kako vam se razlikuju idelogije i sta vam je cilj osim da se docepate fotelje? Bosic i Tadic su sramota ne samo za vas, jednu od najvecih stranaka, nego i za seosku zadrugu da je predstavljaju.
Sjecas li se onog dvoboja Tadica i Dodika kad je, zamisli molim te, Dodik ispao gospodin...

Znam dosta pojedinaca koji su pravi heroji danasnjice, rade sve sto mogu da poguraju sebe, porodicu, komsiju, grad, pa i republiku. Ali sta to vrijedi...
Izlaznost na izborima je kolika? Mozda 50 odsto?

EDIT:
Znam da se borci nisu borili za taj boracki dohodak, nije u tome poenta. Poenta je bila da to sto se ranije pisalo da se ovim danom slave borci, ne pije vodu... Ja mislim da je ova farsa vise slavila Dodika nego ista drugo...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Poslednji put menjao Castra dana 10 Jan 2016, 00:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

To nije pitanje pojedinacne percepcije, pa da kazemo "ljepota je u oku posmatraca". Ako ti kazes "njegovi govori i postupci se nikako ne mogu svrstati u patriotske" u meni odmah proradi alarm, zna se koji.

For sake of discussion, evo nabrojacu nekoliko razloga koji ga u mojim ocima svrstavaju u patriotu:

- Priznao je da je prevaren, i da je povjerovao lazima zapadnjaka da ce saradnja i popustljivost pomoci Srpskoj,
- Cvrsto se drzao principa da vise ne dozvoli ni najmanji prenos nadleznosti
- Ne stidi se reci da je Srbin
- Ne stidi se reci da ne voli bejha
- Ne stidi se reci da ce Srpska jednog dana biti u Srbiji.

Ako iko od nas, pa bar i na trenutak, povjeruje da ce nas SDA i slicna bagra prihvatiti kao ravnopravne u BiH taj nije dobar u glavu. Zapamti, NIKADA i nijedna vlast u Federaciji nece odustati od namjere da nas pokori i protjera. Nikada.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Alkibijad Dajguz V je napisao:
I meni su oba roditelja učesnici rata,primaju sad nekih 50km dodatka,nisu ni toliko očekivali,nit su šta od RS tražili,imaju svoje struke i poslove i ne očekuju da ih država tetoše zbog učešća u ratu.
A o Vulturesima bi mogao na dugo i na široko,što sam od njih dobijao po glavudzi ,što sam učestvovao u njihovom procesuiranju :lol: :lol:

I trebalo te je depati ako nisi bio navijac :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2016, 20:04
Ovo mi je prvi post, registrovao sam se danas, a forum citam godinama, registrovao sam se zbog jucerasnjeg dana, Dana RS

Proslava ove godine je majmasovnija, najsvecanija i najveca od svih, svaka cast svima koji su posvetili svoje vrijeme da organizuju ovo, svaka cast svima koji su se pojavili na svim proslavama sirom RS, Srbije, Crne Gore..svaka cast svima koji su na bilo koji nacin, porukom,statusom na drustvenim mrezama, pricom u autobusu, kaficu ili bilo gdje, uvelicali i spominjali Dan Republike Srpske.

Da odgovorim forumasu ''sargas'', narod i vojska republike srpske se sigurno nije borila i nije mislila o dodatcima novcanim o ocijalnom o penzionom i o svim glupostima koje nabrajas, borila se za slobodu,za slobodu svog naroda koji je i dobila,
slazem se sa nekim stavkama iz price koju pises, ali isto tako ne znam cemu pises ''sta cemo sa tim nacionalistima''?

Sta to fali, nacionalistima, sta fali patriotama, i sta fali obrazovanju tih omladinaca, sta fali sinocnjem dogadju u nasem gradu, u svim gradovima RS?
Cemu guras pricas jel se tako bori za Republiku Srpsku?
pa izmedju ostalog, to je vid borbe, koji je tvoj nacin?

Ako je ovo forum gdje se dozvoljava pljuvanje momaka iz ovog grada,sam cu ga napustiti,ti covjece iznad.sam i psotavljas pitanje i odgovaras, otkud ti pravo da nekom das kvalifikaciju huligan i sve to povezujes na neke svoje nacine sa ovom temom

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
- Priznao je da je prevaren, i da je povjerovao lazima zapadnjaka da ce saradnja i popustljivost pomoci Srpskoj,

Ja bih rekao da on nikada i nije bio prevaren.
Za prenos nadleznosti ne mogu sad nista konkretno napisati, nisam potkovan.
Sve ostalo je potpaljivanje naroda i skupljanje poena...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Rocker je napisao:
BSE je napisao:

To nije pitanje pojedinacne percepcije, pa da kazemo "ljepota je u oku posmatraca". Ako ti kazes "njegovi govori i postupci se nikako ne mogu svrstati u patriotske" u meni odmah proradi alarm, zna se koji.

For sake of discussion, evo nabrojacu nekoliko razloga koji ga u mojim ocima svrstavaju u patriotu:

Ako iko od nas, pa bar i na trenutak, povjeruje da ce nas SDA i slicna bagra prihvatiti kao ravnopravne u BiH taj nije dobar u glavu. Zapamti, NIKADA i nijedna vlast u Federaciji nece odustati od namjere da nas pokori i protjera. Nikada.

ovo posljednje sto si napisao se slazem u potpunosti, valjda nije niko ovdje toliko naivan, ali...ovo sto si nabrojao kao razloge da leMija svrstava u patriote...izvini, ali to je na nivou djecije naivnosti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@republikasrpska92

Nacionalistima i patriotama ne nedostaje nista, sve dok nisu ispranih glava kao oni sa druge strane nase unutrasnje granice. Kad su takvi, a dosta ih jeste, onda imamo zajeban problem...

Hajde iskreno, razmisli o svom obrazovanju... Ne znam za sta si se skolovao ili se trenutno skolujes, ali ako je bilo sta sto zahtjeva fakultetsku diplomu zapitaj se o konkurentnosti na trzistu regiona ili stranom trzistu.
Iskreno, ako ne vidis sta je problem sa nasim obrazovanjem, onda si i ti u problemu prijatelju...

Ne, ne bori se tako kao sto se sinoc borilo. Znas kako se bori? Tako sto ocistis snijeg, da mozes doci do kuce. Tako sto ocistis kanal za oborinske vode kad se nakupi svega i svacega da se put ne razvali. Tako sto kad gradske vlasti laprdaju o mostu u Cesmi, odes tamo da vidis o cemu je rijec, da li je pametno to sto rade i da kazes nesto. Tako sto se obrazujes, radis, budes najbolji u tome cime se bavis. Ako bog da, da pomjeris granice u svojoj profesiji. Pomognes, privredi, komsiji, bilo kome...

Mozda jesam iznad, ne znas ti, a ne znam ni ja... Vrijeme ce pokazati.
To sto su ti Lesinari simpaticni, pa ti smeta rijec huligan, ili si i ti jedan od njih, ne umanjuje cinjenicu da sam u pravu...
Hajde, napisi kako ih ti vidis.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ovo posljednje sto si napisao se slazem u potpunosti, valjda nije niko ovdje toliko naivan, ali...ovo sto si nabrojao kao razloge da leMija svrstava u patriote...izvini, ali to je na nivou djecije naivnosti

Nema potrebe da se spustamo na takav nivo, nece doprinijeti raspravi. Ne znam kako ti i tvoja okolina, ali ja sam bio prilicno demoralisan nakon debakla sa PDP/SDS vladom za vrijeme Cavica i davanja mandata Dodiku.
Iskren da budem, stvarno sam se plasio za opstanak Srpske.

Kako su prolazile godine, mijenjao sam raspolozenje iz defetizma u optimizam. Dodik, i njegova surova retorika su mi vratili vjeru u Srpsku. Niko od nasih vidjenijih politicara nije imao snage da se na tom retorickom planu bori protiv konstantne agresije u kompletnom medijskom prostoru. Ni Cavic, ni Sarovic, da ne pominjem Paravca ili Mikerevica. Ivanic pogotovo.

Dakle, ne podrzavam ja Dodika zbog njega samog, nego zbog toga sto zastupa stavove sa kojima se ja mogu identifikovati, u dosta velikom procentu. Da te iste stavove zastupa npr Sarovic, sutra bih se zalagao i za njega, bez obzira sto je u SDS-u. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
skeva je napisao:
Alkibijad Dajguz V je napisao:

I trebalo te je depati ako nisi bio navijac :D

Generalno me treba batinati i ne dati jaukati.Al ta grupa junoša od kojih sam ja šavove pokupio su farbala srpsku zastavu po poljskom wc-u.Toliko o njihovom patriotizmu i razumjevanju istog.A dok sam bio u sudu,gledao sam ih često kako se raspekmeze kad vide majku u sudnici.Junak do junaka,al kad su u čoporu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2016, 20:04
Sargas je napisao:
@republikasrpska92

Nacionalistima i patriotama ne nedostaje nista, sve dok nisu ispranih glava kao oni sa druge strane nase unutrasnje granice. Kad su takvi, a dosta ih jeste, onda imamo zajeban problem...

Hajde iskreno, razmisli o svom obrazovanju... Ne znam za sta si se skolovao ili se trenutno skolujes, ali ako je bilo sta sto zahtjeva fakultetsku diplomu zapitaj se o konkurentnosti na trzistu regiona ili stranom trzistu.
Iskreno, ako ne vidis sta je problem sa nasim obrazovanjem, onda si i ti u problemu prijatelju...

Ne, ne bori se tako kao sto se sinoc borilo. Znas kako se bori? Tako sto ocistis snijeg, da mozes doci do kuce. Tako sto ocistis kanal za oborinske vode kad se nakupi svega i svacega da se put ne razvali. Tako sto kad gradske vlasti laprdaju o mostu u Cesmi, odes tamo da vidis o cemu je rijec, da li je pametno to sto rade i da kazes nesto. Tako sto se obrazujes, radis, budes najbolji u tome cime se bavis. Ako bog da, da pomjeris granice u svojoj profesiji. Pomognes, privredi, komsiji, bilo kome...

Mozda jesam iznad, ne znas ti, a ne znam ni ja... Vrijeme ce pokazati.
To sto su ti Lesinari simpaticni, pa ti smeta rijec huligan, ili si i ti jedan od njih, ne umanjuje cinjenicu da sam u pravu...
Hajde, napisi kako ih ti vidis.

a cekaj,slazem se ja sa tobom u ali ne mozes ti reci ne bori se tako nego se bori.. ne mozes ti da znas da ti isti momci to ne rade, i ne mozes reci ne ne bori se kao sto se sinoc bori. Ja ti opet kazem da je i to sinoc jedan vid borbe, znam da je sve sto si naveo takodje to, ali ne mozes suditi na osnovu stvari koje ne znas,ne interesuju mene gradske vlasti i ostalo, ti dajes kvalifikaciju nekome, losu, na osnovu svojih pretopstavki, ja sam bio sinoc, ja cistim snijeg, ja idem na fakultet, ja sam sportista,ja pomazem svom starijem komsiji koji je sam, ja na mnoge nacine uljepsavam Republiku Srspku i trudim se da ona bude bolja, sta meni fali sto sam ja bio sinoc?
Ali otkud rijec huligan u svoj prici za sve sinoc?
I ako jesu,sta je tu cudno?Rusija ima huligane, Engleska ima huligane,Italija,i sta sad?

Ne dijeli ljude prema pretpostavkama, medju istim tim imas i roditelja, radnika,studenata,djaka, a to sta je ko i kakav je ko ne stavljaj pricu za sinocnju pricu, Rusija ima huligane, Engleska,Italija, pa? Cijeli sinocnji dogadjaj ne samo kod nas,nego u svim gradovima je za ponos, prelijepo je vidjeti da mladi, postuju to sto su njihovi roditelji,djedovi stvorili njihovu danasnju slobodu, to je prica, i to treba da bude poruka, a ne da trazimo svi samo kako ce neko nesto lose i ruzn oreci za to sve, sad ti kazes opet nisu se borili za ovo za ono za. ja ti opet kazem borili su se za slobodu, sebe, svoje zene i svog djeteta, i dan danas imaju tu slobodu, i dzaba ti plata od 5 000 km ako ti ovi iz sarajeva sjebu ovo, i znaj, sto kaze forumas iznad, nikad u Bosni, toj njohovoj kakvoj zele, ne bi bio jednak sa njima, meni, a trebala bi i svima, sloboda ljudska, pravo na svoje,da zivis svoj na svome, sa svojim narodom, sa svojim pismom, sa svim svojim, nema cijenu nicega na svijetu, i to mi je svetije od bilo cega,

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Cinjenica je da u navijackim grupama imate visestruko vise otpadnika od drustva (huligani, nasilnici, sovinisti..) u poredjenju sa ostatkom populacije jedne zemlje. Obrazovanje im tradicionalno nije jaca strana, i nemojte molim vas davati primjer XX osobe kada dobro znamo da na tribini neces naci neke "akademike".

Ne kazem da su svi takvi, dobro znamo da nisu, samo hocu reci da su navijacke grupe mamac za otpadnike od drustva u svakom smislu te rijeci i da ih je u navijackim grupama jako mnogo.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Gladan se ne slavi dan Republike. Ovi što veličaju današnji spektakl, sigurno nisu jeli kod Alekse, nego su na državnim jaslama. Što se tiče Dodika, on ne brani RS, nego svoj kriminal. Niko ne vidi (neće da vidi) da čim se nešto pomene protiv njega, odmah je izdajnik.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Citiraj:
Nacionalistima i patriotama ne nedostaje nista

Апсолутна заблуда и бљувотина.
Као и она да богати славе.
Као и она да вас баш брига за Дан Републике а у сваком посту исти пљујете.
И не серите.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]