Sargas je napisao:
@republikasrpska92
Nacionalistima i patriotama ne nedostaje nista, sve dok nisu ispranih glava kao oni sa druge strane nase unutrasnje granice. Kad su takvi, a dosta ih jeste, onda imamo zajeban problem...
Hajde iskreno, razmisli o svom obrazovanju... Ne znam za sta si se skolovao ili se trenutno skolujes, ali ako je bilo sta sto zahtjeva fakultetsku diplomu zapitaj se o konkurentnosti na trzistu regiona ili stranom trzistu.
Iskreno, ako ne vidis sta je problem sa nasim obrazovanjem, onda si i ti u problemu prijatelju...
Ne, ne bori se tako kao sto se sinoc borilo. Znas kako se bori? Tako sto ocistis snijeg, da mozes doci do kuce. Tako sto ocistis kanal za oborinske vode kad se nakupi svega i svacega da se put ne razvali. Tako sto kad gradske vlasti laprdaju o mostu u Cesmi, odes tamo da vidis o cemu je rijec, da li je pametno to sto rade i da kazes nesto. Tako sto se obrazujes, radis, budes najbolji u tome cime se bavis. Ako bog da, da pomjeris granice u svojoj profesiji. Pomognes, privredi, komsiji, bilo kome...
Mozda jesam iznad, ne znas ti, a ne znam ni ja... Vrijeme ce pokazati.
To sto su ti Lesinari simpaticni, pa ti smeta rijec huligan, ili si i ti jedan od njih, ne umanjuje cinjenicu da sam u pravu...
Hajde, napisi kako ih ti vidis.
a cekaj,slazem se ja sa tobom u ali ne mozes ti reci ne bori se tako nego se bori.. ne mozes ti da znas da ti isti momci to ne rade, i ne mozes reci ne ne bori se kao sto se sinoc bori. Ja ti opet kazem da je i to sinoc jedan vid borbe, znam da je sve sto si naveo takodje to, ali ne mozes suditi na osnovu stvari koje ne znas,ne interesuju mene gradske vlasti i ostalo, ti dajes kvalifikaciju nekome, losu, na osnovu svojih pretopstavki, ja sam bio sinoc, ja cistim snijeg, ja idem na fakultet, ja sam sportista,ja pomazem svom starijem komsiji koji je sam, ja na mnoge nacine uljepsavam Republiku Srspku i trudim se da ona bude bolja, sta meni fali sto sam ja bio sinoc?
Ali otkud rijec huligan u svoj prici za sve sinoc?
I ako jesu,sta je tu cudno?Rusija ima huligane, Engleska ima huligane,Italija,i sta sad?
Ne dijeli ljude prema pretpostavkama, medju istim tim imas i roditelja, radnika,studenata,djaka, a to sta je ko i kakav je ko ne stavljaj pricu za sinocnju pricu, Rusija ima huligane, Engleska,Italija, pa? Cijeli sinocnji dogadjaj ne samo kod nas,nego u svim gradovima je za ponos, prelijepo je vidjeti da mladi, postuju to sto su njihovi roditelji,djedovi stvorili njihovu danasnju slobodu, to je prica, i to treba da bude poruka, a ne da trazimo svi samo kako ce neko nesto lose i ruzn oreci za to sve, sad ti kazes opet nisu se borili za ovo za ono za. ja ti opet kazem borili su se za slobodu, sebe, svoje zene i svog djeteta, i dan danas imaju tu slobodu, i dzaba ti plata od 5 000 km ako ti ovi iz sarajeva sjebu ovo, i znaj, sto kaze forumas iznad, nikad u Bosni, toj njohovoj kakvoj zele, ne bi bio jednak sa njima, meni, a trebala bi i svima, sloboda ljudska, pravo na svoje,da zivis svoj na svome, sa svojim narodom, sa svojim pismom, sa svim svojim, nema cijenu nicega na svijetu, i to mi je svetije od bilo cega,