banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2015, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Forty Two je napisao:
Na koji način PayPal može zloupotrijebiti podatke sa lične karte? I koje to podatke uopšte imaš na ličnoj karti?
Uostalom, ne šalje podatke tamo nekoj kompaniji, već finansijskoj instituciji većoj nego što je banka u kojoj ima otvoren račun.

Брате, ја бих тебе питао на који начин не може да је злоупотријеби тамо неко?
То што је ПП велика компанија, зар ти требаш слободно давати личне податке. У свакој компанији раде људи, а у овој компанији ради више људи него у банци у којој ми имамо отворене рачуне и самим тим ти подаци су доступни већем броју људи него у твојој банци.
У сваком случају свако о свом.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2015, 18:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa eto meni ne pada na pamet na koji nači neko može zloupotrijebiti moju sliku, pol i datum rođenja - jedini podaci koji se nalaze na licu lične karte. Neuporedivo više podataka svi ostavljaju na svojim Facebook stranicama.
Zar nije puno osjetljiviji podatak tvoja istorija kupovine koju ostavljaš PayPal-u?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2015, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nemz je napisao:
Forty Two je napisao:
Na koji način PayPal može zloupotrijebiti podatke sa lične karte? I koje to podatke uopšte imaš na ličnoj karti?
Uostalom, ne šalje podatke tamo nekoj kompaniji, već finansijskoj instituciji većoj nego što je banka u kojoj ima otvoren račun.

Брате, ја бих тебе питао на који начин не може да је злоупотријеби тамо неко?
То што је ПП велика компанија, зар ти требаш слободно давати личне податке. У свакој компанији раде људи, а у овој компанији ради више људи него у банци у којој ми имамо отворене рачуне и самим тим ти подаци су доступни већем броју људи него у твојој банци.
У сваком случају свако о свом.

Кад год неко овако "драми" око злоупотребе података, ја се сјетим времена кад се морала вадити виза за ЕУ, и тако одем у жабарски конзулат у'сарај'ву са хрпом потребних папира, и тад си морао да имаш или кредитну картицу или путничке чекове да докажеш да имаш паре за боравак, и узме тета све папире, узме картицу и ископира ОБЕ стране на фотокопиру и убаци у фасциклу.

Толико о томе.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2015, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Uzeo sam novu karticu 5KM me koštala i završio sve za par minuta.Pare sa stare sam prebacio na novu.Ovo mi je bilo jednostavnije jer sam se zurio da još nešto kupim.Da sam slao ličnu taj proces odblokiranja bi trajao najmanje 7 dana tako da nisam mogao čekati.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2015, 13:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Nov 2015, 12:04
Juce sam pokusala nesto naruciti i imala sam nesto malo vise novca nego sto stvar kosta i kada sam kliknula place order, pisalo je da mi je kartica odbijena i tako vise puta.
Nesto sam na netu istrazivala i saznala da navodno paypal uzima velike provizije za promjenu valute, pa mi je mozda ostalo nedovoljno novca da kupim stvar.
Zna li neko koliko uzima paypal za tu promjenu valute i da li je uopste moguce da mi skine s racuna taj iznos iako mi je kartica odbijena tj. nisam kupila? :x

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2015, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Već par puta je pisano o tome. Imaš u podešavanjima Conversion Options. Izaberi drugu opciju ako je aktivna opcija Use PayPal's conversion process...

My Account > Profile > My Money > Opcija Update za My preapproved payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options

Možda ima i kraći put :)

To moraš provjeriti za svaku karticu i kada ti istekne stara, pa dobiješ novu.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2015, 13:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Nov 2015, 12:04
Hvala ti :-):-)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2015, 09:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
moze li mi neko reci da li moze da se iskoristi onaj paypal balance? i za sta on zapravo sluzi.

Hvala unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2015, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Trenutno ni za sta, ali prvog u mjesecu bi trebalo da se prebaci na karticu pa ces ga onda moci iskoristiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2015, 22:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
Pa dobro s obzirom da imam nalog vec 4 mjeseca, predpostavljam da mi nece biti nista od toga :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Da li iko koristi NLB internet karticu za primanje novca preko paypala i da sve uredno radi? Rekose u banci da moze, no paypal je prihvatio karticu ali kada pokusam povuci novac na nju, nece. Propala mi banka (a bili su bas dobri :) ) pa dok ne stigne kartica iz druge banke pokusao sam sa ovom koju dobjies instant, ali kao sto rekoh kod mene ne radi.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
guess who je napisao:
Može, ja sam to nedavno uradio. Prebacivao sa Freelancera na PayPal. Prvi put mi nije prošla transakcija, onda sam kontaktirao PayPal i rekli su mi da mi nije bio uključen "automatic withdrawal" na kartici, pa su mi oni to uključili nakon čega je transakcija bila uspješna.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
automatic withdrawal radi na toj kartici, ali u mom slucaju manuelno povlacenje ne radi.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Moze li se na paypalu promjeniti valuta iz usd u eur?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Radi se o tome da kupujem nesto i na sajtu gdje kupujem podesena mi je valuta eur. Na kraju pise da ce me sve kostati 122,09 EUR sto je 239 KM.Kad me sajt prebaci na paypal da platim na paypalu se valuta promjeni u USD i cijena bude 135 USD sto je 250 KM.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
pingvin je napisao:
Radi se o tome da kupujem nesto i na sajtu gdje kupujem podesena mi je valuta eur. Na kraju pise da ce me sve kostati 122,09 EUR sto je 239 KM.Kad me sajt prebaci na paypal da platim na paypalu se valuta promjeni u USD i cijena bude 135 USD sto je 250 KM.

Po cijim kursevima? Nisu isti kursevi svagdje (mada generalno ne bi trebala biti tolika razlika)...

Provjeri da li na tom tvom sajtu gdje kupujes ima izbor valute prikazivanja da vidis koliko je to u USD.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2015, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

135 je u USD ,ista je cijena na sajtu za kupovinu i na paypalu samo paypal uzme mozda neke provizije kasnije...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2015, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
zanima me do kog datuma kad ti legne novac na pay isplacuje prvog sl.mjeseca?
Ja sam imao neki uplata na pay prva uplata mi je bila 12 Novembra a poslednja 25 Novembra ali vidim danas mi stigao izvod iz banke i nije mi cio iznos na racunu kao na paypal-y. Nadam se da ce mi te uplate doci sl.mjesec prvog...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Drustvo zna li iko ista o ovome?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па једноставно је, ако ту другу уплату ниси добио сад првог, добићеш идућег првог. Значи идуће године. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]