banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: freelancing
PostPoslato: 05 Feb 2014, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ovako nešto? :D

Spoiler:
Kod:
$j=1;
$fo=fopen("komentari.txt", "w");

for ($i=0;$i<=199;$i++)

{
$forum=file_get_contents('http://forum.grasscity.com/seasoned-tokers/260861-unofficial-pass-some-advice-younger-stoner-thread-roast-post.html/page-'.$i);
$forum=htmlspecialchars($forum);
do
   {
$forum=strstr($forum, 'itemprop=&quot;creator name');
$ime=strstr($forum, 'itemprop=&quot;creator name');
$ime=strstr($ime, '&lt;/span', true);
$ime=str_replace('itemprop=&quot;creator name&quot; class=&quot;author vcard&quot;&gt;','',$ime);
echo $ime=htmlspecialchars_decode($ime);
echo '<br>';
echo '<br>';

$ime=str_replace("\t",'',$ime);
$ime=str_replace("\n",'',$ime);

fwrite($fo, $j);
fwrite($fo, "\r\n");
fwrite($fo, $ime);
fwrite($fo, "\t");
$j++;

$forum=strstr($forum, 'class=\'post_date');
$datum=strstr($forum, '&gt;');
$datum=strstr($datum, '&lt;/abbr', true);

$vishak=strstr($datum, '&lt;');
$vishak=strstr($vishak, '&gt;', true);
$datum=str_replace($vishak.'&gt;',' : ',$datum);
$datum=str_replace('&gt;','',$datum);
echo $datum=htmlspecialchars_decode($datum);

$datum=str_replace("\t",'',$datum);
$datum=str_replace("\n",'',$datum);

echo '<br>';
echo '<br>';
fwrite($fo, $datum);
fwrite($fo, "\r\n");

$forum=strstr($forum, '&lt;div itemprop=&quot;commentText');
$comment=$forum;
$comment=strstr($comment, '/div&gt;', true);

while ($vishak!=false) {
$vishak=strstr($comment, '&lt;');
$vishak=strstr($vishak, '&gt;', true);
$comment=str_replace($vishak.'&gt;','',$comment); }
$comment=str_replace('&lt;','',$comment);
echo $comment=htmlspecialchars_decode($comment);
echo '<br>';
echo '<br>';

$comment=str_replace("\t",'',$comment);
$comment=str_replace("\n",'',$comment);
fwrite($fo, $comment);
fwrite($fo, "\r\n");
fwrite($fo, "\r\n");

}
while (strstr($forum, 'itemprop=&quot;creator name')!=false);
      }
fclose($fo);

Imaš na oDesk-u.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ima li neko da je na odesku radio ovu verifikaciju identiteta? Traze neki licni dokument i neki bank statement, sta god to bilo, moju adresu, adresu banke, broj telefona... Malo mi to previse, koliko su sigurni? Kako je na elanceu?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2008, 15:44
Nije toga bilo na elance, ali nisam se na elance ulogovao ima godina dana. Na oDesk nisam jos nista radio. Sve vise servisa zahtjeva verifikaciju, pa skontaj i sam da li ti se isplati ostaviti licne podatke.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2014, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na oDesk-u se ne sjećam da je toga bilo. Ima tax informations, ali to je više bitno za US građane, čini mi se. Znam da na Elance trebaš dati broj telefona, pa da te nazovu itd.

ps
Neki dan sam gledao prilog na televiziji (ne sjećam se kojoj) da će vlasti razmotriti kako da oporezuju freelancing zarade. Navodno se to mudro prikrivalo od strane freelancer-a do sada.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2014, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ако икад пођем да зарађујем на тај начин, а надам се да хоћу, ево им qрко што ће да ме опорезују. Рађе ћу лАмерима да платим него овој нашој стоци. А начина да паре никад не виде овај циркус од државе осим кад их повучем са банкомата има ихахај. Ипак је ово 21. вијек. 8)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 15:42 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Dec 2014, 15:33
Znate li možda nekoga da može da uradi računovodstveni softver?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2015, 13:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Apr 2015, 13:28
Pozdrav svima!

Ima li neko da bi radio kao Java developer?

Oglas se može pogledati na: http://www.posao.ba/#!home;job=88436

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Osim Elance i Freelancer, ima li jos koji sajt za freelancing...

Na Elance-u se vise ne moze registrovati (potvrdili iz njihovog supporta), samo se stari accounti mogu koristiti, a freelancer je prije bio njaaa, ne znam jel' se imalo poboljsao...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ako bas hoces da radis, dacu ti ja svoj elance profil, ja ne ulazim cesto, ima 5 star i nekoliko stotina zaradjenih $$$.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 22:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

imas upwork (nekadasnji odesk)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Elance se valjda spaja sa Upworkom, ali sada u prelaznom vremenu jos uvijek ne radi veza... Kakav je Upwork, posto sam se registrovao...

@Sexhor

Jbg, bih rado, ali mi nekako bezze... Planiram krenuti sa excel/vba malo, pa preci i na web design i sl, ali ne bih da ti "oborim" rating, jer tek pocinjem...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Radi li ko na Upwork-u? Ima li tamo posla oko npr. API development-a ili pisanja web aplikacija u npr. Laravel-u?
Ja kad god sam otisao tamo da pogledam sta se trazi, trazio se Wordpress u 95% slucajeva.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sta ja znam, ja sam na odesku poceo, nekako mi je bio najjednostavniji, i sto se tice podesavanja profila i sto se tice prijave na posao (sto je naslijedio i upwork), a i poslije za verifikaciju sertifikata, i vec za sedam dana sam pogodio prvi posao, dok sam na elance bidovao par puta nisam nista napravio i onda sam odustao jer sam ovamo vec imao neki rejting

najvise ide php, wordpress, android, kao i svuda, al moze se naci solidno poslova i za java ee, c#

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Mislim da je elance + odesk = upwork.

Registrovao se prije nekoliko mjeseci, pet dana aplicirao za pedesetak poslova, nisam dobio nijedan. Onda su mi uletila dva posla sa strane na preporuku pa sam privremeno odustao jer sad nemam vremena... Kada budem slobodan, vidjecu sta grijesim sa svojim aplikacijama, kako da bolje prodam pricu, pa cu pokusati ponovo jer me malo i nervira i nije mi bas jasno... U nekoliko navrata sam cak likovima u aplikaciji slao dio koda i gdje da ga ubace da poprave / naprave sta hoce, za dz, samo da dobijem neke poene i reference. I nista. Angazuju drugog za 50$ da mu doda dvije linije u .htacces a mene iskulira...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ja mislim da ti sajtovi nisu dobri za nasu bransu...

Gledano sa strane poslodavaca, oni traze najpovoljnijeg freelancera, a najpovoljniji u vecini slucajeva znaci najjeftiniji. Da bi o(p)stao konkurentan, freelancer mora da obara cijenu, pa tako imamo lancanu reakciju, gdje svake godine pridoslice pokusavaju da nabace bilo kakav posao, pa rade za kikiriki, sjebavajuci tako druge, ali dugorocno gledano i sebe.
Je l' smatrate da je dobro, ako za neki poslic udarite cijenu od 5-10 $, a koji realno vrijedi 80-100-120 $, pa se kasnije cudite sto prezivljavate od prvog do prvog u mjesecu!?

Ja sam se davno prijavio na oDesk, ali sam stavio satnicu 100 $ - naravno da mi se niko nije javio, ali ja niti ne ocekujem takve ponude... Isto tako, kada dobijem ponude preko Xing ili LinkedIn, ne odbijem odmah ponudu, nego lupim satnicu od preko 100 EUR, nakon cega se ponudjac povuce.

Svim freelancerima ce biti bolje, kada ne budu radili price dumping!

Evo pogledajte sta se desilo sa npr. arhitekturom - ovdje u Becu su pridoslice toliko oborile cijenu, da jedan diplomirani arhitekta - akademik! - zaradjuje maltene kao cistacica ili prodavacica u butiku!!
A zasto!? Pa, svaki novi, koji dodje, kaze:"Ajd dobro, zadovoljan sam ja i sa XX EUR"... I tako oborise satnicu diplomiranog arhitekte na 12-13 EUR !!!

Mene X ljudi iz BL pita:"Ej buraz, ajd mi sredi neki posao u Becu, radicu upola cijene! Ma za trecinu cijene!", a ja im na to odgovorim:"E, neces! Za takve obarace cijena nema posla. Cao, zdra'o."

Zasto advokati super zaradjuju!? Zasto bankari super zaradjuju!? Zato sto ne obaraju cijenu svog rada!!! Jeste li otisli vi ikad kod advokata i rekli mu:"Uuuu jbt al si skup... daj spusti mi cijenu za barem 30%" !?

Radije odbijte niske/nepoovoljne ponude, nego da obarate cijenu SVOG rada!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samo dodaj da pricas o bruto iznosima bez nemalih davanja drzavi. Ukljucujuci i ovo za cistacice.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@Eudaimonia

Indijci po tom pitanju najvise to rade, cak sam i ja jednom kupio psd -> wp za 30$ (???), jer nisam mogao stici rok za prezentaciju. Njih trojica odradili to za pet sati, a tu niko ne moze biti konkurentan kad je njima 30$ hrana za citav mjesec... Stavio budzet 200-300$ sto je kontam dovoljno za takvu vrstu posla i jos nesto bonusa ako se zavrsi za dan, javlja se lik iz indije, solidno prica eng i kao "zavrsicemo ti ja i moji prijatelji to za 5 sati, cijena 30$", dok su ostali trazili po 200$. Gledano sa strane kupca, logicno da ces izabrati njih, a likovi su odradili 1:1 bez greske, cak i W3 validation je bio skoro idealan.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Radim godinu dana na Elance/oDesk/Guru/PPH.
Nema pravila, ali... tendencija je da se ide na price dumping i taj trend se nastavlja iz godine u godinu.
Radio sam kao pisac/prevodilac/video editor, jako teško se probiti, konkurencija je cut throat.

#NIZ Pomaže kad imate dobar portfolio i kad znate napisati ponudu ali u većini slučajeva presuđuje cijena, čak će odabrati i nepismenog indijca, samo ako je jeftiniji. Po meni takve poslodavce treba izbjegavati jer to je tipičan profil balkanskog biznismena. Većina je takvih i jako je teško naići na klijenta kome cijena nije bitna, takvi ne gube rijeme na tim platformama.

Sve što je Eudemonia rekao potpisujem i to je najkorisniji savjet na ovoj temi za sve nas. Nikad ne obarajte cijenu ispod minimalca. Ja sam radio jedno vrijeme za kikiriki ali srećom za jako razumne ljude tako da sam imao makar dobru komunikaciju.
Ne radim više.

Arhitektura je otišla u qrac u EU, ko hoće da živi ko gospodin treba da ide u Dubai. Ljudi nisu svjesni da za sobu u Beču treba min. 300 evra i to ako bude srećan da nađe ikakvu.

#Sexor PSD -> HTML ide i za $10, indijci žive od tih para ko carevi, imaju i za kurve :lol:

Nemojte nikad dumpovati cijenu, kome se ne sviđa nek se .ebe
Idemo dalje... za iskusne developere tu je Top Tal.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
The_new_Statesman je napisao:
Samo dodaj da pricas o bruto iznosima bez nemalih davanja drzavi. Ukljucujuci i ovo za cistacice.

Znači netto mu dođe negdje oko 9 ojro? :D
Pa bolje prati tanjire sa crncima za te pare :D

Mislim, nije bolje, treba uzeti u obzir da svakome bez iskustva taj posao znači više nego te pare, koliko god da su male, radili bi i džaba ako vole svoju profesiju, zato Eudaimonaov stav baš i ne može da se uzme apsolutno. Naravno da ni jedan profesionalac neće obarati cijenu svog rada ali kakve su opcije za jadne noobove bez iskustva. Svi ste vi nekad bili u sličnoj situaciji.

Dakle, šta je bolje tom jadnom arhitektu bez iskustva - da pere sudove sa crncima za 9 ojro ili da radi u struci za iste pare?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 22:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Treba se organizovati medjusobno, da se barem u regiji drze cijene na nivou. Ako tebe odbije neko za 20-30 EUR/h, jer tvoj komsija pristane da radi za 10-15 EUR/h, onda treba tom komsiji dati do znanja da steti i sebi i drugima...

Dakle, treba gledati da se cijene dogovore i ujednace, sa malim odstupanjima (juniori manje da traze, a seniori vise). Treba organizovati vise druzenja, seminara i sl., prilikom cega bi se dogovarale i donosile odredjene odluke u cilju poboljsanja kolektivnog statusa u bransi!!

Pa je l' vi mislite da hirurzi na svojim kongresima pricaju samo o operacijama srca i ostalih organa!?
Je l' mislite da advokati na raznim seminarima i kongresima pricaju samo o zakonima i sudstvu!?
Je l' mislite da bankari na svojim sluzbenim putovanjima po raznim seminarima i kongresima pricaju samo o finansijskim odredbama, riziko menadzmentu i sl. !?

Jok vala. Svi se oni dogovaraju i oko CIJENE svog rada. Obidjite par advokatskih kancelarija i pitajte posto im je satnica ili odlazak na jedno rociste... Cijene su SLICNE i PAPRENE!!

Pa zar ste zaboravili da su se prije nekoliko godina notari u Republici Srpskoj zajednicki dogovorili o minimalcu za svoje usluge, koji je veoma papren za nas smrtnike iliti stoku sitnog zuba!? Necete ici kod drugog notara, posto vam je ovaj skup, jer znate da je i taj drugi skup!! Zamislite sad, da notar treba web sajt ili neku drugu IT uslugu - ako on zna da su svi skupi, odnosno da drze otprilike istu cijenu, on nece ici po komsiluku i ciganisati trazeci sto jeftinijeg "IT obaraca cijene rada", nego ce uzeti onog ko mu je blize. Ne idete vi kod nekog notara na drugi kraj grada, nego kdo nekog u komsiluku.

Lobiranje! Dogovaranje! Zajednicki drzati neki nivo, a ne kopati drugom jamu, jer time i sebi kopate jamu!

Ugledati se na bankare, advokate, notare i sl. !
BL nije mala, ali nije ni metropola - moguce je barem na BL podrucju postici neki dogovor...

Ja da sam u BL, vec bih odavno pokrenuo nesto po tom pitanju, ali ovako mi ostaje samo da solim pamet preko foruma. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]