banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 10
PostPoslato: 08 Sep 2015, 08:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' se može onaj iso koji se skine sa ms sajta i koristi za update sa 7ce koristiti i za clean install?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 08:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Može.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Moze, samo sto ja nisam uspio ni update uraditi, a kamoli clean :D Jbg, c'est la vie :)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 23:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Uglavnom, za korisnike koji planiraju korsititi narodno izdanje Windowsa 10 i koji žele sistem sa što je manje moguće Metro gluposti neka si instaliranju 10 Enterprise N 2015 LTSB.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2015, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ako neko nece upgrade na win10 a redovno update-uje sistem i ide mu na zivce "Get Windows 10" notifikacija, neka pogleda link:
http://www.askvg.com/how-to-remove-get- ... m-taskbar/

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2015, 19:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2003, 13:27
Pošto sam se nešto zajeb'o tokom clean instalacije na upgraded win10, morao sam sve ispočetka. Srećom naletih kako da preskočim sve procedure update-a i čekanja.
Evo kako odraditi "odmah" clean install sa DVD-a ili USB flasha u par poteza bez dosadnog čekanja na full windows7 update u upgrade na win10. Sve preskocite u par poteza.
Radi ko' satić. Naravno podrazumijeva se da ste prije svega skinuli i narezali Windows 10 na DVD. Instaliranje win7 i clean install win10 i aktivacija za cirka 20 minuta.

NOTES:
1. This process won't magically add license to windows 10, it will simply preserve old license information for Microsoft to issue your free windows 10 license.
2. All update restrictions still apply, you cannot update from windows 7/8.1 Home to Windows 10 pro.
3. Eligible license are : OEM, pre-installed, RTM, system builder. DAZ loader works for update from windows 7. ProWMC updated Windows 8.1 works.
KMS is not officially supported, but you can try.
4. Keep windows 10 installation media ready..

PROCEDURE:
1. Validate your windows 7 SP1/8.1 online (better use Internet Explorer) (genuine check your windows)
2. Open windows 10 installation disk/USB and copy gatherosstate.exe from /sources folder to desktop..
3. Run gatherosstate.exe as administrator, it will generate 'GenuineTicket.XML'. Save this file elsewhere for later use..
4. Clean format your windows and install Windows 10. (Skip to enter keys at setup) Choose OS version correctly (home or pro).
KEEP YOUR INTERNET DISCONNECTED.
5. Copy 'GenuineTicket.xml' to 'C:/programdata/microsoft/windows/clipsvc/genuineticket/' (ovo je hidden folder na C: nemojte da vas zbuni)
6. Connect to internet, go to system properties and click on activate. It should activate..

This process saves your time by skipping the annoying upgrade process, and avoids any errors that might happen during upgrade process..

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Win 10 upgradeovan sa sedmice, sporiji od same sedmice. da li je neko radio čistu instalaciju?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Иста процедура урађена на мом рачунару, са 7 на 10, треба му пар рестартовања + закрпе што су изашле у међувремену, да дође себи. Сад ништа спорији није, чак бих рекао да примјетно боље управља са ове 4 гиге меморије од Седмице.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2015, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

warhead je napisao:
Pošto sam se nešto zajeb'o tokom clean instalacije na upgraded win10, morao sam sve ispočetka. Srećom naletih kako da preskočim sve procedure update-a i čekanja.
Evo kako odraditi "odmah" clean install sa DVD-a ili USB flasha u par poteza bez dosadnog čekanja na full windows7 update u upgrade na win10. Sve preskocite u par poteza.
Radi ko' satić. Naravno podrazumijeva se da ste prije svega skinuli i narezali Windows 10 na DVD. Instaliranje win7 i clean install win10 i aktivacija za cirka 20 minuta.

NOTES:
1. This process won't magically add license to windows 10, it will simply preserve old license information for Microsoft to issue your free windows 10 license.
2. All update restrictions still apply, you cannot update from windows 7/8.1 Home to Windows 10 pro.
3. Eligible license are : OEM, pre-installed, RTM, system builder. DAZ loader works for update from windows 7. ProWMC updated Windows 8.1 works.
KMS is not officially supported, but you can try.
4. Keep windows 10 installation media ready..

PROCEDURE:
1. Validate your windows 7 SP1/8.1 online (better use Internet Explorer) (genuine check your windows)
2. Open windows 10 installation disk/USB and copy gatherosstate.exe from /sources folder to desktop..
3. Run gatherosstate.exe as administrator, it will generate 'GenuineTicket.XML'. Save this file elsewhere for later use..
4. Clean format your windows and install Windows 10. (Skip to enter keys at setup) Choose OS version correctly (home or pro).
KEEP YOUR INTERNET DISCONNECTED.
5. Copy 'GenuineTicket.xml' to 'C:/programdata/microsoft/windows/clipsvc/genuineticket/' (ovo je hidden folder na C: nemojte da vas zbuni)
6. Connect to internet, go to system properties and click on activate. It should activate..

This process saves your time by skipping the annoying upgrade process, and avoids any errors that might happen during upgrade process..

Da li je neko uspio ovaj nacin? Meni ne radi, izbaci dva-tri puta Activatio aborted ili sl, I onda izbaci kako nije tacan key...

Takodje sam pokusao KMS pico, valjda je primjenjiv na win10, medjutim, moj je neki znj, u poredjenju sa ovim sto citam na netu... Trebao bi izbaciti neki prozor sa crvenim dugmetom, kod mene samo instalira neko smece (IE, Opera, neki kineski program, ne znam ni ja sta vec)... I da, sve to radi dok je cmd pokrenut u pozadini na kojem pise Downloading and Installing KMS Pico...

Moze li mi neko poslati ispravnu verziju...

Btw, ni upgrade sa Win7>DAZ nije radio, I dalje pisalo da je win neaktivan...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uspio sam naci normalnu verziju KMSPico... Pitanje... Kada aktiviram win, da li mogu izbrisati (uninstall) KMSPico sa racunara, ili mora ostati tu?

I drugo pitanje, da li treba win10 da se validira ili slicno, kao sto se to radi sa win7? (nisam uspio naci kako se to radi)...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Instaliraš sedmicu koju krekuješ sa loader by daz i upgrade na win 10, nakon toga obrišeš sve to i radiš čistu instalaciju desetke, ne treba aktiviranje.
Najpametnija varijanta ti e da uradiš clean install win 10 i aktiviraš sa KMS pico, s tim da ga moraš dodati u exceptions u windows deffender, da ga ovaj ne obriše.
KMS Pico možeš uninstall iz control panel, add/remove software.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

S tim da ovo sto si napisao nije radilo...cak ni nakon validacije na microsoftovoj stranici, win10 nije bio aktiviran...

I znam kako se brise, moje pitanje je bilo da li smijem, tj da li ce win ostati aktiviran ako ga izbrisem, posto za win10 nema validacije preko neta...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
slobodno ga obrisi, ne treba ti
cak stavise, preskeniraj komp nekim antivirusom da ocisti sve iza njega, ako je ikako moguce

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad smo kod AV... da li je Defender dovoljan, ili da skidam Avistu :D? :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Meni je mbam pored defendera dovoljan.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa ili bez live protectionom?

Meni je on uvijek bio super za povremeno ciscenje, ali ne znam kakav mu je live protection...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Dobar je live, nekad upeca neki maliciozni domen :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Otkad sam instalirao win10, imam problem kad igram igrice... Nakon nekog vremena, racunar se samo ugasi... Ono sto je interesantno, ne dobijam onaj dio sa Start in Safe mode (ne znam da li win10 to uopste ima), kao sto obicno biva na win-u kad se ugasi a da se ne koristi shut down opcija...

Ima li ko kakvu ideju? Meni prvo pada na pamet temperatura procesora, ali ne znam zasto je win10 problem, posto je na win7 radilo normalno...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Isto sam skontao da se desava i kod mene...ne bitno cim ga opteretim. Mislim da je neki parametar lose odradjen na win 10

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2015, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Zasad je samo jedan prametar loše odrađen kada je u pitanju Windows 10. Zove se operativni sistem u cjelini.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1263 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]