Ako nastave igrati ovako kako igraju normalno da nema ništa od titule za Chelsea. Previše je ovo kvalitetan sastav da se ne bori za titulu, sve ekipe će imati pad, tako da je za očekivati da i City prokocka bodova. Za sada se oni jesu pokazali kao prvi favoriti, doveli su i DeBruynea, Kolarov napokon igra umjesto onog mutanta i sve to izgleda jako dobro. United mi nikad nije ni bio konkurent za titulu, bar ne dok je Van Gal na klupi, a i ova skupina igrača nema kvalitet za titulu. Liverpool mi je enigma prava, prva 2 kola su uzeli na mišiće a u trećem odigrali odlično protiv Arsenala, vjerovatno su i trebali pobjediti. Nisam gledao protiv WHU, ali svi kažu da je bio raspad sistema, što znači da će i oni igrati promjenljivo i da ne mogu odigrati sezonu u kontinuitetu. Arsenal, mislim jel iko više uzima tu ekipu za ozbiljno? Kontam da se bore za 3-4 mjesto do kraja...
Što se tiče Chelsea, sve zasad izgleda raštimano. Odbrana je prespora, umorna, baš djeluju neskoncentrisano, neorganizovano a to mi nikad nije ličilo na Chelsea. I kad je napad zakazivao, odbrana je uvijek bila na nivou, a sad to nije slučaj. Jer sad i napad zakazuje, Fabregas se ne vidi već 4 utakmice, Hazard kao da pati od kurcobolje. Nema lucidnosti, nema direktnih pasova u dubinu, puno se ide okolo, ne ostavlja se Hazardu da igra 1na1. Ova pauza je došla taman, malo da se zbiju redovi što bi se reklo. Ako se dovede još neki igrač dobro i jeste, a ako ne, to ne bi smio biti alibi za lošu sezonu. Pedro je unio malo živosti, i mislim da je protiv CP opet bio najbolji igrač, ali i ostali se moraju uključiti u sezonu. To je i Mourinho naglasio, da je mogao napraviti 5 izmjena to bi uradio, nisu igrali kao tim jer neki pojedinci nisu bili na potrebno nivou, a ti pojedinci su nosioci igre. Hazard, Matić, Ivanović, Fabregas i Costa. Opet ponavljam, previše je ovdje dobrih igrača da nastave ovako igrati. Nadam se da će u toku pauze, prvenstveno psihički se odmoriti i spremiti za nastavak sezone, i očekujem da će uz City do kraja prvenstva se boriti za titulu. Čak sam i uvijeren da će je odbraniti. Ne znam šta kaže statistika, jel bilo slučajeva kad je branilac ovoliko zaostajao i da su je odbranili, ali to me i ne zanima. Ako iko može preokrenuti situaciju to je Mourinho. Mislim da će ih sad nahajcati da grizu svaku utakmicu, da će im probuditi želju za fudbalom, jer sad djeluju toliko bezvoljno i nezainteresovano da je to strašno. Uglavnom vidjećemo, da je sezona čudna, čudna je... ako ništa bar ima zanimljivih utakmica za gledati.
|