banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 00:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
izgleda da sam u manjini, ali neko mora stati u odbranu ovog filma. ne znam odkada sam gledao bolji srpski film. znam. bile su to rane. to, ako je film infantilan ili eskapisticki ili bilo sta nikako ne stoji kao bilo kakva primjedba. po tome biste sve hickokove flmove pogli poslati u... jednako i sa vecinom onoga sto se prikazuje u bioskopima, a sto inace nije problem prihvatiti. neki od komentara ovog tipa tj. koliko je film o ljudima koji nepostoje vec su se izvukli pri opisivanju mnogo slabijeg filma skoro sasvim obicna prica. to sto se srpska publika suocava sa stvaranjem komedija koji nude jednu gotovo nepostojecu srednju klasu kao protagoniste je problem sa kojim ce se srpska publika morati izboriti, jer je ista ta publika dosad kukala kako im je dosta filmova o ratu ili je li stvarnosti. prosle godine smo imali mali svet, a sada mi nismo andjli 2. tu je i skoro sasvim..., dakle imamo trend. to su zapravo rijetki filmovi koje jeste zanimljivo gledati. koji jesu interesantni u svojoj strukturi. koje neizgledju ocajnicki izgubljeni u vremenu i prostoru svjetskog filma. koje druge srpske filmove mozete da povezete sa kventinom tarantinom i carlijem kaufmanom i takesi mikeom? upravo tako. to sto je film neizmjerno privlacan mnogim ljudima - a to je sigurno, jer je na projekcijama kojima sam ja prisustvovao bilo smjeha koji je prelazio u vrisranje - samo je dodatna vrlina. i da, ovaj film je bolji od prvog djela. prvi dio ima taj kultni status koji moze zahvaliti tome sto su mu protagnositi veoma mladi, pa se kao nekolike generacije mogu s tim identifikovati. da, naravno. ali ovaj dio u sredini ima jednog srednjovjecnog covjeka (da li nacin na koji je prikazan odnos oca i kcerke koji prijeti da poprimi incestuozne dimenzije nikog nije zadivio u svojoj udaljenosti od turobnih drama o americkom predgradju), sto mu moze smetati pri dobijanju tog je li kultnog statusa, ali je zato poduhvat jos vise vrijedan paznje. i u prvom dijelu sigurno nemate tri verzije dogadjaja koje su gradirane po principi zla, losa i dobra? a taj je dio nesto na sta dragohjevic moze biti ponosan. prosle godine je u srbiji prikazan sjajan film poljupci, sase radojvica, najboljeg filmskog kriticara u srbiji kome je ovo reziserski debi. i ako taj film bude prikazan u banjoj luci, ovo ce biti sjajna godina za srpske filmove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 03:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
ma dajte ljudi ,izgleda da neko ovdje u komediji traži neki dublji smisao.komedija je da pogledaš ,ismiješ se i veseo izađeš iz kina!
a ko traži samo naravoučenije i neki dublji smisao neka gleda drame ili šta mu već pričinjava zadovoljstvo.
što se tiče komedije anđeli 2 su prošli, a što se tiče ostalog...ostalo se i ne očekuje od takvog filma!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 18:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Nije bitno da li je komedija ili drama pa da trazis smisao,svako iole vrijedno ostvarenje je besmisleno bez smisla(logicno)Na kraju i prvi dio je komedija pa je ostao jedan od kultnih filmova ne zato sto su glumci mladji nego zbog svog kvaliteta kako glume tako i citave price i neke svoje "filozofije"smisla.Ovaj drugi dio zasniva se na staroj slavi prvog djela,vecine jeftinih fora,fine scenografije,dobre produkcije i zahvalne publike koja na rijeci poput karanje pada sa stolice.Samo zanrovsko poigravanje i istupanje od melodrame do parodije,dovelo je u pitanje smisao filma.Sto ga u prvom djelu cini kvalitetnim upravo taj jak zanr.Da ne spominjem glumu pojedinih likova ko iz crtanog filma sto je opet moglo da prodje obzirom na koncepciju.Sami glumci (Zika)su na konferencijama za stampu rekli da je film snimljen iskljucivo da zaradi lovu na staroj slavi prvog djela,jer su ponestala sredstva za jedan veliki projekat koji se snima(Sv.Georgije ubija azdaju)Opet opravdano,a sto se tice nase publike davno je neko rekao da nasa kinematografija ima srecu sto mi volimo svoj film.Neka tako i ostane

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 19:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Mozete vi pricati sta hocete ali su sale stalno pune...
Sami dokaz je ovo: Moj brat veceras hoce da ide gledati taj film, u Kozari puno i u 20 i u 22; u Palasu ima u 21 ali samo iz cetvrtog reda (velika sala)... Toliko o 'losem' filmu... Ne vjerujem da je toliko los, ako ga gleda toliko ljudi... Zar su svi oni budale? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
[quote="COCO...Isti slučaj kao za "Matrix". :wink:[/quote]
legendo moja jel znas ti sta si upravo rekao!?!?! mislim da uopste nisi dovoljno upoznat sa trilogijom matrixa... a da te ja sad ne ucim na ovoj temi raspitaj se sam malo ... savjet pogledaj film "matrix revisited"

sto se tice filma nisam gledao trenutno sam u austriji pa me zanima jel ima negdje da se skine na netu... ili ako neko ima da je voljan da ga prebaci ;)

najveca razocarenja u filmovima sam pronalazio onda kad sam od njih ocekivao nesto vise... mozda je to slucaj i sa vama... trebali ste otici ladno u kino bez razmisljanja i ocekivanja ... vjerujem da bi tada drukcije pricali... dat cu sud kad pogledam film. a do tada

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
nije film losh, bash je super opustajuci, a najbolji dio kad se na kraju partizanka, cetnik i cini mi se nemas poljube ..." a meni pusa...?" ehehehehehe, ma ne znam srdjan todorovic je zakon.... :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
kefalo je napisao:
[quote="COCO...Isti slučaj kao za "Matrix". :wink:

legendo moja jel znas ti sta si upravo rekao!?!?! mislim da uopste nisi dovoljno upoznat sa trilogijom matrixa... a da te ja sad ne ucim na ovoj temi raspitaj se sam malo ... savjet pogledaj film "matrix reviima negdje da se skine na netu...[/quote]

:roll: Šta sam ja to rekao pa da sam se toliko zajebao?Prvi dio je sam sebi dovoljan i to je to...Bolje je da se razmislja nego da čekaš objašnjenja na tacni :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Sami dokaz je ovo: Moj brat veceras hoce da ide gledati taj film, u Kozari puno i u 20 i u 22; u Palasu ima u 21 ali samo iz cetvrtog reda (velika sala)... Toliko o 'losem' filmu... Ne vjerujem da je toliko los, ako ga gleda toliko ljudi... Zar su svi oni budale? :wink:

To što ga mnogi idu gledati nema toliko veze sa kvalitetom samog filma koliko ima veze sa očekivanjima ljudi kojima se prvi dio svidio.

Mnogi ljudi idu gledati nastavke dobrih filmova jer očekuju da će i nastavak biti dobar, ali često se razočaraju.

Ljudi ne idu gledati film jer "znaju" da je dobar, pošto ne mogu znati kakav je jer ga nisu gledali, već ga gledaju zbog svojih očekivanja.

Što su im veća očekivanja i što je veća reklamna kampanja iza filma, to će ga veći broj ljudi pogledati, ali to (skoro) ništa ne govori o samom filmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 12:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
FLASH je napisao:

To što ga mnogi idu gledati nema toliko veze sa kvalitetom samog filma koliko ima veze sa očekivanjima ljudi kojima se prvi dio svidio.

Mnogi ljudi idu gledati nastavke dobrih filmova jer očekuju da će i nastavak biti dobar, ali često se razočaraju.

Ljudi ne idu gledati film jer "znaju" da je dobar, pošto ne mogu znati kakav je jer ga nisu gledali, već ga gledaju zbog svojih očekivanja.

Što su im veća očekivanja i što je veća reklamna kampanja iza filma, to će ga veći broj ljudi pogledati, ali to (skoro) ništa ne govori o samom filmu.

Znao sam da ce neko odgovoriti na ovaj nacin!!! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
mozda si znao zato sto je to jedini ispravan odgovor :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2005, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Andjeli 2 su definitvno ispunili moja ocekivanja..skroz OK...jako dobra komedija..ima pricu a ima i zaista otkVacene scene... :wink:

U srijedu tj. sutra je ekipa fima na celus a reziserom gost u BL kinima na projekcijama...a poslije je u Maxu After Party..sa koktelima Andjeo i Djavo
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 19:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
U srijedu tj. sutra je ekipa fima na celus a reziserom gost u BL kinima na projekcijama...a poslije je u Maxu After Party..sa koktelima Andjeo i Djavo
:wink:

Ja sam cuo da je praty poslije u Latino baru... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 21:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Jel to specijalno otvaranje latina, iako ne radi do 8. marta??? bas me zanima kakva ce im sada muzika biti... :-?

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2005, 21:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

anonima je napisao:
Jel to specijalno otvaranje latina, iako ne radi do 8. marta??? bas me zanima kakva ce im sada muzika biti... :-?

Kriva informacija, ipak je bio Max... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Feb 2005, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
FILM JE SASVIM OK!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 01:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
"MIS`IM STA RECI...???"

Citiraj:
Ovaj drugi dio zasniva se na staroj slavi prvog djela,vecine jeftinih fora,fine scenografije,dobre produkcije i zahvalne publike koja na rijeci poput karanje pada sa stolice.

LHfinaA, vidim i ti si naucio repliku iz filma, i to je neki znak! :lol:

Citiraj:
Na kraju i prvi dio je komedija pa je ostao jedan od kultnih filmova ne zato sto su glumci mladji nego zbog svog kvaliteta kako glume tako i citave price i neke svoje "filozofije"smisla.

Stvarno mislis da nema glume, price, smisla u drugom dijelu???
To mi moras objasniti...

Citiraj:
nije najgori, ne boj se
ma ipak je to samo nastavak... a nastavci su obichno

ba0bab, ovo je stvarno misao godine, sa takvim ti `odusevljenjem i misljenjem` ides gledati film? Prilicno konstruktivan komentar...

Citiraj:
bezvezarija obichna ovaj 2. dio.. nije vrijedno poredjenja sa 1.
al' mora se ubrati koja parica, ne?

Ljudi idu da gledaju film PO NEKOLIKO puta, u citavoj bivsoj Jugi, eto zasto ce film zaraditi lovu, koju itekako zasluzuje, a ne samo zato sto je nastavak. Ili su mjerilo kvaliteta ljudi koji unaprijed `obozavaju` nastavke???

Replike su odlicne, glumci su odlicno odradili svoj posao, film je definitivno drugaciji od svega, gotivan mi je fazon sa spajanjem filmova, djelovima iz `RANA`, Lepih sela, Andjela 1...

"Srbima nista nije sveo osim Golfa 3!"
"Priroda ovo, ono..."
"Svak j.... sta je doveo"
"Nevenka, hoce li mene ikad nesto lijepo docekati..."
"A da sad namestim da Klinton nekom pusi?"
"...Dzepni bilijar..."
Kako se igra za kurtonima dok prica sa Marinom...
itd..
Film nasmijava, ako ne kao prvi, barem priblizno, samo treba otvoriti oci, i skinuti cvike zamrljane predrasudama...
U zdravlje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2005, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ma film je strava da umres od smijeha
na svoj nacina je poseban, mozda malo tezi americkim komercijalnim filmovima, pa mi je prvi bolji

ipak ODLICAN film

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2005, 02:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ma film je ludilo..."svako jebe koga je doveo"... :lol: :lol: :lol:
Stvar ukusa, kome se prvi dio nije svidio nece ni ovaj definitivno, ali...ludilo e :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 01:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ja recimo "domace filmove" uopste ne volim,cast izuzetcima a medju njima su cak 3 od 4 filma Srdjana Dragojevica tj. svi osim "Rana".
Greska je traziti neki dublji smisao u ovom filmu-tipicna komedija, doduse malo "agresivnija" od prvog dijela, ali...
Tacno je ima dosta ponavljanja iz I dijela, ali je to uradjeno tako da im se ne moze zamjeriti. Ma prava moderna srpska komedija.
A da ne pricam o izvalama kojima se svi vec sad uveliko "sluzimo"...
..."malo priroda, ovo-ono"..."đentlmen"..."svako jebe koga je doveo"...
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]