banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 08:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 99  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jun 2015, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
motozeljo je napisao:
J...t. to nisam znao kad se to desilo jel poslije septembra.... Zna li se o kakvim snimcima je rijec..

Zajebanim....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_Krol_ je napisao:
motozeljo je napisao:
J...t. to nisam znao kad se to desilo jel poslije septembra.... Zna li se o kakvim snimcima je rijec..

Zajebanim....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka

J....a bas me prevari vuk a imao sam visoko misljenje o njemu mada mi slovenci generalno nisu ostali u lijepom sjecanju u jna..... Elem krol sta bi sa bracom makedoncima koji prezivjese....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 15:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Makedonci....jedan,znaš da je jedan poginuo...sa drugim sam bio prekjuče,radi već u onoj službi o kojoj se ne forumaši 8) dugo

A za te ostale ja ne znam...ali zato je tu Krol :D

Poslednji put menjao Schlager dana 12 Jun 2015, 15:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka

Krol jebem li ga godine lete imam vise sjedih nego onih u boji...vise sam i zaboravio dosta stvari .... Onog sto je poginuo ja sam iznosio na nosilima dio puta i tad mi neko uze pusku toga se sjecam.....sjecam se i price o sljemu sa bov-a....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka

A ovaj sto je u nazovimo agenciji e njega se sjecam po sledecem teren je i ja zedan ko sam vrag nigdje vode a makedonce ima punu cuturicu i ja je krisom drpim i probam a ono razblazena cedevita....kad me skontao umalo glavu ne izgubih...... A svima vama je prodao pricu da je u cuturici slana voda koju on pije zato sto je kao bolestan....tad ga provalih i osta ziv

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka

Da....Pesevski je tu....Nikolic je poginuo....a to sto si nosio......ako pricas o Kostresu to je por Popovic bio...kdir saobracajne cete

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka

Uzgred...onima sto kude oficirski kadar.....Popovic je bio aktivni oficir.....i ne samo on....kod nas su poginuli aktivni oficiri...titini stob neki rekli.....Predojevic....Gacic....Miletic (jedan od osnivaca Lesinara)......Kelecevic (blizak rod gen Kelecevica)......ostalo ranjavano do 5 puta ....Zoric je petostruki sampion ☺

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka

Krol nisam bio na kostresu ....... A i Nikolic nije poginuo na Kostresu nego okolina Doboja koliko me pamcenje sluzi .... Kolala je prica da pre akcije nije mogao naci sljem sa bov-a a znamo gdje je pogodjen...ajde kad vec pricam svima nam je bila baza siri reon ljeskove vode....

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka

Ma ne kazem da je Nikolic gore poginuo...gore je samo Pop poginuo...da...tacno je to za sljem.....imali smo i osamdesetcetvorku koja je bila baksuz....ko god je nosio najebo je....Topic...Predic.....i na kraju smo je bacili

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka

Ta 84 koliko me sjecanje sluzi reci cu samo maci( matji ) samo se sjecam nadimka a nemam jebeno c ili tj na tastaturi.........

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka

Oficir Predojevic aktivni jel da.... Gdje nastrada .... I odakle je rodom krol... Jel okolina novog grada..... A i Pesevski je blizu zorica ...... Jel zoric jos cuva bateriju motorole.....

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2015, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka

U prethodnom postu spomenu da sam poceo citati knjigu od gen.Grahovca glasovi iz gluve sobe !!! Procitao je juce i bio u pravu da bi se moglo koliko toliko povezati treba da izvuces teze iz svakog poglavlja da bih ispratio radnju do kraja....elem imao sam i srecu da sinoc na lok tv stanici pogledam cirilicu u kojoj su bili gen.Dimitrijevic bezbednjak; M.Lazanski novinar; jos jedan general ne znam prezime i major pilot..... Tema je komentar na knjigu gen.Grahovca pa krenimo redom.....gen.Dimitrijevic je bar dva puta nazvao lazovom gen.Grahovca u vezi nekoliko teza koji ovaj iznosi u knjizi.... ovaj major pilot je ucestvovao u kradji kraguja u Slo i kaze da se ne seca da je gen.Grahovac uopste bio u helikopteru koji je krenuo na aerodrom brnik a kamoli da je setao pistom i kako kraguji polecu.... Laz je da je 12 kraguja poletilo za manje od 2min to je tehnicki neizvodljivo tako rece major pilot..... Drugi general je oprao gen....Grahovca zbog pokojnog gen.Velickovica koji je poginuo izvrsavajuci komandu pretpostavljenih

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2015, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka

I Lazanski je izneo neke teze iz knjige kao da su laz ili poluistina..... E sad za nas koji to gledamo sa strane pitanje ima li tu u knjizi ikakve istine ili je sve istina..... iako sam procitao knjigu sijede kose mi daju za pravo da ne vjerujem nikome i svakome.... Elem knjiga je citljiva ali mora se poznavati tema i dogadjaji i ljudi iz tog vremena da bi se ista povezalo... A to od nas obicnih smrtnika je tesko ocekivati.... I na kraju gen.Grahovac je rodjen u Nevesinju a nije vidio rata na ovim prostorima jer nije htio doci braniti svoju rodnu grudu kao mnogi oficiri rodjeni u SR BiH nego je ostao u Bg...Da li vjerovati takvom oficiru..... Na vama je....

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 11:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Citiraj:
Bilo bi dobro kad bi neko mogao detaljno da opise dogadjanja u Septembru...

:D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pa moglo bi se napisati nesto o tome .... mada mi iz 1.bvp nerado pricamo od tome,kao ni ostali koji su bili u tome mislim na 1.okb i 16.kbr.....Poslije s93 mnogi su blil prisiljeni da napuste bvp mnogi su fasovali zatvor ....elem nije to vise bilo to...ali evo ja cu da pocnem sredinom 93 1bvp odlazi u Brcko zadatak "ako uzmemo brod i trafo u njemu bl ima struju" nazalost mi smo to uradili ali struje opet nema .... da ne bude zabune nismo sve sami odradili bile su tu i druge jedinice izmedju ostalog16.krb.....u zauzetim rovovima nalazimo municiju ppu93-za one koji neznaju to je prvi partizan uzice godina 1993...sverc cvijeta....u tom jebenom Brodu je najebala moja ceta nepotrebno...udario brat na brata...slucajno ili namjerno.....vracamo se u okolinu Doboja..... Linija cackamo pomalo opet ginu ljudi.....na liniji tenkovi bez goriva to mi kaze tenkista moj komsija...dalje detalje mozda bi tacnije krol da opise

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 20:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

momci...septembar 93 je (jos uvijek) jedna velika istorijska zagonetka....ko god vam kaze da zna sve o tome,ja vas uvjeravam da vas laze.....ja svake godine mijenjam stav,poslije svake nove informacije,novih memoara,novih "iskrenosti"...

a pogotovo,kad kao direktni ucesnik septembra 93 (jake sankcije sam snosio zbog toga,i to tamo gdje me najvise boli :( ),vidim da te informacije se stvarno slazu sa onim sta se desavalo..... :(

kao golobradi mladic,dugo godina sam vjerovao u spontanost septembra...jbg,mladost,neiskvarenost...

pa sam kao malo stariji vjerovao da nas je sjebao jovan cizmovic,advokat,radovanov predratni kucni prijatelj...narod je bio na nasoj strani 101%,dok on nije usao u krizni stab i uz one nase,najplemenitije moguce, zahtjeve ubacio i politicke....za prevremene izbore...tad nam je i narod okrenuo ledja...

a sta sad mislim?

mislim da je slobodan milosevic vidio da mu se otima kontrola ovdje,i da je (nakon one neuspjesne skupstine koju je shvatio kao licni poraz i povrijedjenu sujetu,vens-ovenov plan,micotakis,jahorina ili pale,gdje vec)...pokrenuo to sve preko par svojih ljudi....da se srusi srpska demokratska stranka....

ono sto su cinjenice....septembar 93 je izvelo ono ubjedljivo najvrijednije,najhrabrije i najcestitije u VRS...1BVP,16 Krajiska,1.OKB....jedinice koje od pocetka do kraja rata,ne samo da centimetar teritorije nije izgubila nijedna,vec su skoro svagdje bile udarna pesnica kad se islo u oslobadjanje!!
ja licno sam krenuo otprilke zbog ovog sto moto zeljo napisa....ne mogu jedni ratovati i biti bez goriva,cigara,sa nikakvom hranom,a drugi zgrtati stotine miliona na nafti.istim tim cigarama ...i svemu ostalom.......ne mogu se jedni voditi u jedinici kao donatori,dok se u toj istoj jedinici svakodnevno gine....proglasi ratno stanje,jebem mu mater!!!!
sav narod je bio uz nas....zene nam pite donosile....sve dok se nije pojavio jovan cizmovic u krizni stab sa politickim zahtjevima...tad se i narodu (a i meni poprilicno :( )-zgadilo sve....

za neke iz tog kriznog staba,prave borce,sam skoro pa uvjeren da su izmanipulisani kao i ja...tipa ostoja bilak,pravi borac do koske.....

a jovan je dobro znao sta radi tu,kao i jos neki...

ukratko...ovo moje misljenje je kurac...mijenjam ga od godine do godine....ako vas sve to vec zanima,pricajte sa ljudima...citajte...saznavajte...izvlacite svoje zakljucke....

samo ne vjerujte ovim hrvatskim kozojebima.....evo davor domazet loso se na sva zvona u svojim memoarima hvali kako je obavjestajna sluzba Hrvatske vojske organizovala to :roll: :roll:

a tad je (1993) i HV,a kamoli njihova obavjestajna sluzba bila kurac...poigravali smo se sa njima,kao sto bi Barcelona danas sa Levanteom..i razbijali te Slavonsko Brodske,Rijecke Vukovarske i ostale gdje god bi ih sreli...u Brodu,Jajcu,Odzaku,Brckom,Kupresu....nek pusi kurac.... :(

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 22:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ko je Ostoja Bilak?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 22:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

dobar cova,dole negdje iz Laktasa....komandant onog jedinog tenkovskog bataljona(ili oklopnog,ne znam kako se tacno bataljon zvao,mozda i mehanizovani :-? ) u 16 krajiskoj brigadi.....jedan od lidera septembra 1993...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2015, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka

Ovo sto napisa schlager je tacno i cini mi se da do kraja nikad nece biti jasno ko je organizator....kad se kretalo samo nam je receno da srpska krv ne smije da padne ....elem kad god je 1bvp bio van bl sverceri deviza su radili cim se 1bvp vrati u bl nigdje ih nema ... Problem je sto je sverc devizama bio u rukama par ljudi..... Nazalost sponzori su bili realnost u svim jedinicama ..... Nisam siguran koliko bi bilo dobro da se uvelo ratno stanje licno jesam da se isto uvede ali pravno gledanomislim da to nije bilo moguce ....prvog bi komsiju rezervnog oficira koji se skrivao po komsiluku corkirao i poslao negdje na liniju...a on je danas ugledan politicki radnik.....gdje je tu pravda ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 99  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]