momci...septembar 93 je (jos uvijek) jedna velika istorijska zagonetka....ko god vam kaze da zna sve o tome,ja vas uvjeravam da vas laze.....ja svake godine mijenjam stav,poslije svake nove informacije,novih memoara,novih "iskrenosti"...
a pogotovo,kad kao direktni ucesnik septembra 93 (jake sankcije sam snosio zbog toga,i to tamo gdje me najvise boli

),vidim da te informacije se stvarno slazu sa onim sta se desavalo.....
kao golobradi mladic,dugo godina sam vjerovao u spontanost septembra...jbg,mladost,neiskvarenost...
pa sam kao malo stariji vjerovao da nas je sjebao jovan cizmovic,advokat,radovanov predratni kucni prijatelj...narod je bio na nasoj strani 101%,dok on nije usao u krizni stab i uz one nase,najplemenitije moguce, zahtjeve ubacio i politicke....za prevremene izbore...tad nam je i narod okrenuo ledja...
a sta sad mislim?
mislim da je slobodan milosevic vidio da mu se otima kontrola ovdje,i da je (nakon one neuspjesne skupstine koju je shvatio kao licni poraz i povrijedjenu sujetu,vens-ovenov plan,micotakis,jahorina ili pale,gdje vec)...pokrenuo to sve preko par svojih ljudi....da se srusi srpska demokratska stranka....
ono sto su cinjenice....septembar 93 je izvelo ono ubjedljivo najvrijednije,najhrabrije i najcestitije u VRS...1BVP,16 Krajiska,1.OKB....jedinice koje od pocetka do kraja rata,ne samo da centimetar teritorije nije izgubila nijedna,vec su skoro svagdje bile udarna pesnica kad se islo u oslobadjanje!!
ja licno sam krenuo otprilke zbog ovog sto moto zeljo napisa....ne mogu jedni ratovati i biti bez goriva,cigara,sa nikakvom hranom,a drugi zgrtati stotine miliona na nafti.istim tim cigarama ...i svemu ostalom.......ne mogu se jedni voditi u jedinici kao donatori,dok se u toj istoj jedinici svakodnevno gine....proglasi ratno stanje,jebem mu mater!!!!
sav narod je bio uz nas....zene nam pite donosile....sve dok se nije pojavio jovan cizmovic u krizni stab sa politickim zahtjevima...tad se i narodu (a i meni poprilicno

)-zgadilo sve....
za neke iz tog kriznog staba,prave borce,sam skoro pa uvjeren da su izmanipulisani kao i ja...tipa ostoja bilak,pravi borac do koske.....
a jovan je dobro znao sta radi tu,kao i jos neki...
ukratko...ovo moje misljenje je kurac...mijenjam ga od godine do godine....ako vas sve to vec zanima,pricajte sa ljudima...citajte...saznavajte...izvlacite svoje zakljucke....
samo ne vjerujte ovim hrvatskim kozojebima.....evo davor domazet loso se na sva zvona u svojim memoarima hvali kako je obavjestajna sluzba Hrvatske vojske organizovala to
a tad je (1993) i HV,a kamoli njihova obavjestajna sluzba bila kurac...poigravali smo se sa njima,kao sto bi Barcelona danas sa Levanteom..i razbijali te Slavonsko Brodske,Rijecke Vukovarske i ostale gdje god bi ih sreli...u Brodu,Jajcu,Odzaku,Brckom,Kupresu....nek pusi kurac....