U "Trećem oku" od 29. oktobra ove godine je izašao poveći i vrlo interesantan tekst koji ima veze sa ovom temom. Između ostalog govori ono što sam ranije napisao, da je Edemski vrt bio na ovim našim prostorima a u tekstu se iznosi i ono proročanstvo njemačkog monaha iz 1626. godine koje sam još prošle godine postavio na temi "Jedno interesantno proročanstvo". Tekst se dosta bazira na Lepenskom Viru i njegovoj vezi sa svim ovim.
Evo samo mali dio tog teksta
Citiraj:
U Bibliji možemo naći trag koji nas može odvesti do Dunava i tog vremena. U Prvoj knjizi Mojsijevoj, kada se govori o Raju spominju se četiri rajske rijeke: Geon, Hidekel, Efrat i kao prva - Fison, prastaro ime za Dunav.
"A voda tecijaše iz Edema natapajući vrt, i odande se dijeljaše u četiri rijeke. Jednoj je ime Fison, ona teče oko cijele zemlje Evilske, a ondje ima zlata, i zlato je one zemlje vrlo dobro; ondje ima i bdela i dragoga kamena oniha..." (1. Mojsijeva 2, 10-12)
A tridesetak kilometara od Lepenskog Vira nalazi se Majdanpek, najveći rudnik zlata i obojenih metala u Evropi.
Ja sam još prije par godina negdje pročitao da je drevno ime Dunava bilo Fison a onda sam zaboravio gdje sam to pročitao pa mi bilo krivo a evo sad

, opet se piše o tome

A pisaće se još

I još nešto zanimljivo u tom tekstu
Citiraj:
"Život je Ljubav" traje poruka kroz vrijeme zapisana na vinčanskom pismu SRBICI, najstarijem pismu na svijetu kakvim i danas pišemo. Ovaj zapis je nađen na jednom amuletu iskopanom u Vitini, a datiranom između 1200. i 1075. godine prije Hrista. Samo pak vinčansko pismo, prema profesoru Radivoju Pešiću, potiče iz 5. milenijuma prije Hrista, dakle starije je za dva milenijuma od sumerskog pisma; sem toga, vinčansko pismo je azbučno, a (proto)sumersko je piktografsko tj. slikovno.
I ovo se potpuno poklapa jer sam ovde ranije pisao da je Adam živio 5. milenijuma prije nove ere i da se tada govorilo na ovom našem današnjem jeziku.
Lijepo je Isus Hrist rekao da će
tajne stvari postati javne i ispunjenje toga se jasno može vidjeti ako se pogleda 20. vijek pri čemu je primjetno da kako vrijeme prolazi ova izjava/obećanje/proročanstvo postaje sve ispunjenija.