banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2218 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 111  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DVB-T u BiH
PostPoslato: 01 Mar 2015, 00:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ti baš ugroženi ionako nemaju televizor, a i struja im je isječena davno zbog neplaćenih računa.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 02:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Evo i zvanično: rok neće biti ispoštovan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fipndrBx4p4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Apr 2014, 23:26
Pojavila se nova informacija,ili dezinformacija, pa,ako neko ima vise saznanja o tome, neka napise, a radi se o sledecem, da je,sad vec, bivsi direktor BHRT, izjavio, da postoji mogucnost(citiram:..."svaki sceranio je moguc"...), da RTRS pusti digitalni signal 17.6.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ред би био. А они у'сарај'ву нек се џебу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 06:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Oni u Sarajevu vec imaju signal, tako da...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 07:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

...нас је за њихА још мање брига.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 07:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nema tu koga da bude više ili manje briga; po pitanju telekomunikacija, Bosna i Hercegovina je jedna država. Ovo mjerenje dužina se moše samo obiti o glavu, ne može donijeti nikakve koristi. A to što smo mi takav narod, pa nam je drago što će nešto da propadne zato što je na nivou države, a ne entiteta, govori o tom na kojem smo mi nivou... tj. dnu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Očito da se RTRS ne pita, davno bismo dobili digitalni signal. Tako da, dok oni u Sarajevu gledaju digitalni signal, mi ćemo u 2015. godini uživati u čarima analognog. :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2015, 14:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
sinip je napisao:

To je taj put i razmisljanje prema uspjehu i napretku..

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2015, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
amadeus je napisao:
sinip je napisao:

To je taj put i razmisljanje prema uspjehu i napretku..

Pa iz "njihovog" ( federacijskog ) ugla gledanja, je trenutna situacija - neka komšiji crkne krava !

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2015, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Obrazloži :)
Ja, nažalost, u ovom slučaju vidim obrnutu situaciju.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Apr 2014, 23:26
Mislim da ovaj clanak jos nije bio objavljen u ovoj temi a zanimljiv je. Izgleda da je RTRS nabavio opremu za digitalizaciju svih glavnih odasiljackih lokacija iako je oprema nabavljena preko OiV-a jos uvijek u skladistu u Sarajevu.

Kazu da je oprema koju je nabavio RTRS nekompatibilna, to moze znaciti ili da je T Mpeg-2 ili da je T2 (iako je i oprema nabavljena i instalirana u Federaciji T2 ready).

Cini se da je ta oprema mozda vec instalirana na Kozaru i na druge odasiljacke lokacije i da planiraju pustiti signal 17.06. Tada ce RAK malo teze zabraniti nelegalno digitalno emitiranje kada nelegalno emitiranje postaje ono koje se bazira na analognoj tehnologiji.
Kod:
SEDAM MILIONA MARAKA U SKLADIŠTU

Oprema za emitovanje digitalnog signala je kupljena, a instalirana je Federaciji, dok je dio opreme namijenjen RTRS-u još uvijek u jednom od skladišta “sivog doma”. RTRS je nabavio svoju opremu, koja nije kompatibilna sa opremom nabavljenom za sve javne emitere, na koju je utrošeno sedam miliona KM, i 2009. godine počeo sa eksperimentalnim emitovanjem. RAK je tada Radio-televiziji Republike Srpske izrekao kaznu u visini 100.000 KM.

- Izgleda da je RTRS-u u interesu izlazak iz Servisa, odnosno autonoman položaj, istaknuo je Mehmed Agović iz Ministarstva za komunikacije. Ukoliko bi Vijeće ministara donijelo odluku, ta oprema bi se mogla instalirati.

Belmin Karamehmedović s BHRT-a je uvjeren da će RTRS 17. juna pustiti digitalni signal.

- Da vidimo ko će to spriječiti, rekao je Karamehmedović.

- Nakon 17. juna očekujem scenarij koji će biti na neki način nastavak ove politike protiv javnog servisa, očekujem neku vrstu autonomnog djelovanja nekih emitera, ili barem pokušaja, očekujem nesnalaženje politike ili jednostavno njeno mudro, pasivno gledanje na stvari i čekanje da se RTV sistem sam od sebe uruši, ali će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će na sve to reagirati regulator, rekao je za Žurnal Enes Osmančević, profesor na Univerzitetu u Tuzli, učesnik tribine.

http://zurnal.ba/novost/18942/snijeg-u-junu-politika-ceka-da-se-javni-rtv-servis-sam-srusi

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ne bih da mjesam politiku i tehnologiju, ali bhrt kao visemilionski gubitas nema pravo da drzi bilo kome lekcije

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 19:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ljudi rade u skladu sa zakonom... naši se qrče i hoće da tjeraju po svome. To će nas daleko dovesti...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 20:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Meni, potezi RTRS-a nikako ne idu u glavu. Po medjunarodnoj konvenciji i odluci koje su usaglasile sve drzave, BiH ide na DVB-T MPEG4, a oni pustaju signal u MPEG2, dakle suprotno svim medjunarodnim dogovorima i onda se cude kako su svi protiv njihi zasto ih gase. Nakon toga, nadju neku drugu opremu puste signal bez dogovora sa ostalim emiterima, sto je opet propisano po nekim medjunarodnim odlukama i zakonima i opet se cude zasto su ih ugasili. Pa nismo Sjeverna Koreja da zivimo samo za sebe!!! Ili mozda jesmo???

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
kakvi medjinarodni dogovoir...mpeg2 koriste hrvati i sta fali ? koliko sam ja skonto,kao totalni laik,pustaju signal SA SVOJE OPREME....a ne zele koristiti opremu JAVNOG BHT SERVISA...iako je kao dzabe...uglavnom,zivot nas je naucio da nista nije dzabe..tako da ...podrzavam RTRS...ako se BHT odrekne opreme i ustupi sve to u vlasnistvo RTRS...bice onda i MPEG4

napominjem...totalni sam laik,ne pratim temu ozbiljni..vec ovako iz novina izvodim neke zakljucke

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 21:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nije problem u kodeku koji će koristiti, problem je u alokaciji tog frekventnog opsega; Evropa hoće da odvoji gornji dio UHF spektra za 4G. Evropa uslovljava da se spektar očisti, kako ne bi dobijali smetnje u pograničnim područjima.
Naravno da je u interesu države da koristi jedan sistem na teritoriji cijele države, kako bi omogućili svima da sa jednim prijemnikom sve gledaju. To što se mi ne možemo dogovoriti oko takve jednostavne stvari govori da nismo sposobni za nešto ozbiljnije.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 21:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
kakvi medjinarodni dogovoir...mpeg2 koriste hrvati i sta fali ?

Не фали ништа, пусти амадеуса крају... А у вези система, купиш фино DVB-T2 пријемник и све гледаш. :) А то да се на нивоу БиХ не може ништа договорити није ништа ново. У ствари зар није ствар генерално запела на томе да су ови из'сарај'ва хтјели да сав преносни систем на крају баладе буде власништво "државе", мислим ја државе и qрца... НеБиХ им ни ја дао да буду власници било чега на територији РС а камоли преносног РТВ система.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 21:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Dogovor je da na nivou države postoji agencija koja će se brinuti za predaju i emitovanje programa. E sad, to što se našima to ne sviđa... kako god, možemo mi voliti svoj entitet koliko hoćemo, ali su ti oni koji u ovoj situaciji seru (da se ne izrazim drugačije), gledaju se lični interesi koji se pokušavaju progurati kao nacionalni.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Између "бриге" и "власништва" постоји примјетна разлика.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2218 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 111  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]