banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1941 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 98  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: pik.ba
PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nepokoreni je napisao:
Čitam pobogu, a otkud znaš šta je sa tim likom na kraju bilo i da li će taj ika više to ponoviti?

Pa nisu ga banovali, to je jasno...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Šta je tu sad čudno, mi jednostavno nemamo kulturu kupovanja... a i Pik je pijaca, ništa više, ne možeš tu očekivati pisanje na nivou poslovne komunikacije. Pogotovo što je Facebook uništio svaku mogućnost normalne komunikacije među ljudima, sad su svi face i zajebanti na Internetu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
nepokoreni je napisao:
A..Ozbiljne mušterije nemaju tih problema, i ja kad naručujem sa Ebay, Pandawill i sl. registrujem se, dam generalije, platim ako mi paše, sve regularno i sigurno...ako ne paše obiđem i mirna Bosna. Šta je tu smetanje i nerviranje?
Pa neće svako da plaća karticom. Nema svako ni karticu. Ionako to nije rješenje. Pa meni je na ebay-u čovjek pokušao iznuditi pare da otkaže reklamaciju kad je skontao da neće moći dobiti i jare i pare....a platio paypalom, znači da je registrovao karticu. I šta je ebay uradio kada sam mu se ja žalio na tog korisnika sa prepisom poruka u kojima me ucjenjuje? Ništa. Nije mi čak obrisao ni njegov loš komentar na profilu. Isto rade i stranci i pik samo što ti ne prodaješ na inostranim sajtovima pa te ne smaraju i tamo.

Картица не мора да буде средство плаћања, него средство верификације, пошто већ по закону не можеш да тражиш ЈМБ, јелте. Па кад попијеш трајни бан по картици, иди вади нову да би се поново регистровао. Што се тиче "шабана" на Ибеју, има их и тамо наравно. Зато имаш Кинезе који напишу да шаљу у цијели свијет, осим Италије. Рецимо. :) А то што је "шабанлук" заштитни знак ове "државе", џебат га, тако нам и треба. И на Ибеју дефинитивно немаш замјена. Имаш код појединих продаваца опцију "најбоља понуда" да ти понудиш колико мислиш да то вриједи, и продавац прихвати или одбије и то је то. Никакве замјене са профила и будалаштина. И никаквих дилова ван Ибеја, тј. ако неко и иде у дил ван Ибеја, сам ће да буде крив за све што га евентуално снађе. И онда се зна ред.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:09 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zna ebay da blokira. pogotovo kad bidujes za nesto pa onda vlasniku kazes kako nemas lovu il djeca sjela na komp il odugovlacis da platis stvar u kesu il paypal.. mogu reci sto se tice auta da kad se postavi oglas na ebay il autotrader stvarno ljudi ne nude zamjene ukoliko vlasnik nije naglasio.. vecina zove, desi se poneka poruka na mobilni il ebay. i te poruke su tipa jel prodato i kad bi se moglo pogledati.

ovo na piku samo kulturno otvoris poruku, vidis nudi se djubar za zamjenu, zatvoris poruku. ako tip posalje opet fino ga blokiras i mirna bosna..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ovdje gdje sam ja (Norveska) bilo je puno prevara na online kupovini kao pik.ba ali su uveli sada sigurno placanje preko "payexa" i ti uplatis na payex racun koliko kosta + mala provizija,kad legne pare na payex konto kupac dobija obavijest da moze poslati robu.Kad dobijes robu pregledas jel sve uredu,saljes payexu e mail daje roba uredu oni njemu uplacuju novac.Ako nedobijes robu ili roba nije i opisanom stanju novac ti se vraca jer kupac mora dokumentovati iz poste daje poslao.Znaci jedino kupujem na takav nacin jer je prije bilo da se prvo uplati na konto kupcu pa onda on salje robu,e toga vise ovdje nema posto je bilo veliki prevara,cak je i dnevna stampa pisala o pojednicima koji su varali na taj nacin i koji su se bogatili.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Тзв. "escrow" начин плаћања. То рецимо примјењује Алиекспрес. Паре стоје код њих док ти не потврдиш да си добио робу или до неког унапријед дефинисаног рока, ако не потврдиш пријем или недолазак.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:17 
staromodan
Korisnikov avatar

uvijek ce biti prevara, sve te online velike trgovine pogotovo ebay ima problema sa "not as described"..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 20:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' to nešto na moj račun? :P

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 21:06 
staromodan
Korisnikov avatar

u vezi bossa i sinipa tipa da se mali procenat skine dok ti ne dobijes robu, na opis rada sajtova koji su navali.. samo zelio reci prilikom preuzimanja robe ko hoce moze se pozvati na "not as described" i onda svadjati da se taj mali procenat vrati, ti njemu robu..nema efikasnog sistema, vec je sve do karaktera kupaca i prodavaca...to "item not as described" je bas popularno u zadnje vrijeme na ebay, uopstene..

nema veze s tobom u vezi ono za ono.. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Hm, ja jedino koristim "not received" posto stvarno ne stigne, a imao sam 1-2 slucaja kad je stvarno stiglo kasno pa sam preko mail adrese na paypal platio opet ono sto mi je refundirano...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
u vezi bossa i sinipa tipa da se mali procenat skine dok ti ne dobijes robu, na opis rada sajtova koji su navali.. samo zelio reci prilikom preuzimanja robe ko hoce moze se pozvati na "not as described" i onda svadjati da se taj mali procenat vrati, ti njemu robu..nema efikasnog sistema, vec je sve do karaktera kupaca i prodavaca...to "item not as described" je bas popularno u zadnje vrijeme na ebay, uopstene..

nema veze s tobom u vezi ono za ono.. :D

А чуј, ја сам два пута ладно могао да потегнем "not as described" опцију за робу коју сам купио на Ибеју, још сам једном остао солидно доњи, не толико за паре колико за карактеристике онога што је плаћено поредећи с оним што је стигло, али нисам, оба пута лАмери продавци, а не Кинези. Један је био само туп, а други мислим да ме је намјерно заврнуо. Није ми се дало једноставно. Има свакаквих људи.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ja samo ponudim opciju sigurnoga placanja pa ako me odbije znam da nesto nije uredu tako da mi i neki mali procenat transakcije nije problem platiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije pik, sad sam naletio na fejsu slucajno u grupi nekoj sa oglasima :lol: :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 16:54 
trolol

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Prodajem ja neke komplete dresova za 35KM po komadu, i javlja mi se covjek, kaze, moze li za 30 ali da ti platis putarinu :lol: . Ma moze i za 20, jos ti i cevape platim.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Zuvar jbg :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 23:36 
staromodan
Korisnikov avatar

najsladji su tipovi koji bi se corali za nesto a tesko im ubaciti sliku..

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 21:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Maloprije dobijem poruku na pik-u i još nisam načisto da li me lik zajebava ili je ozbiljan. :)

Nudi mi 200 maraka za pištolj, a papire da zadržim i kasnije prodam nekome kome trebaju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 21:10 
Svasta iz p izadje...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 21:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Treba čoeku pištolj da odradi posao :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1941 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 98  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]