Немам времена читата оно што је Мицелијус писао... Имао сам прилике причати са људима који раде по којекаквим научним институтима. Углавном, ствари се своде отприлике на ово:
1. Наука има одговоре на само поједине детаље грађе живих бића. Остало су само претпоставке, и самим тим, они који верују у науку - верују у гомилу претпоставки без икаквих доказа. Тиме се сврставају на исти ниво са онима који верују у Божје стварање света. И једни и други су - ВЕРНИЦИ.
2. Многе ствари које је наука утврдила, одавно су већ познате у Библији. Редослед по коме наука тврди да су се развијала жива бића, поклапа се са редоследом Божјег стварања живих бића.
3. Теорија еволуције се углавном заснива на шпекулацијама, а многи археолошки "докази" су заправо били чисти фалсификати.
4. Наука се у принципу не коси са теологијом, све док не почне негирати постојање Бога. Научне теорије о "опстанку најјачих" и "природној селекцији" се ни у чему не косе са теолгијом.
5. Диносауруси су постојали и описани су и у Библији. Нестали су, не након удара метеротиа о Земљу, него након потопа када је Земља претпела велике климатске промене. О овоме постоје и научне потврде.
6. итд...
Издвојићу само најинтересантнији део разговора са једним научником који се водио око "великог праска".... Разговор је отприлике текао овако:
Научник: "Космос је настао након великог праска"
Ја: "То звучи као експлозија, зар не"
Он: "Да баш тако"
Ја: "Ако је то тачно, онда мора да је нешто експлодирало, а из тога је настала сва ова материја у свемиру"
Он: "Да, ми мислимо да је пре праска сва материја била сконцентрисана у инфинитезимално малу тачку, и да је простор и време, као и материја настала у моменту праска. Простор се од тада почео ширити као балон, а галаксије су се формирале унутар тог балона"
Ја: "Да ли то значи да простор и време нису постојали пре праска?"
Он: "Да, управо тако"
Ја: "За експлозију је потребно извести објекат из стабилног у лабилно стање, уз помоћ вањског утицаја"
Он: "Тачно"
Ја: "Ако простор и време нису постојали пре експлозије, шта је онда то вањско?"
Он: "То нам није познато"
Ја: "Православни верују да је Бог изван простора и времена, и ти си перфектно описао почетак Божјег стварања Васељене... Он је тај вањски узрок који је из инфинитезималне честице (ничега и по науци) створио и простор и време и материју"
Он: -----------------------
Ту се разговор прекинуо. И заиста... његов опис научног мишљења се уопште не коси са Библијом и теологијом, изузев што они немају објашњење за оно за шта теолгиија има.
Још само да кажем... о научном објашњењу са теолошке стране, можете прочитати овде... Јако интересантно штиво:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/A ... /Nauka.htm
Обавезно прочитајте опис препотопске земље на основу података из Библије.