Dojde Kristijan Boricki potpali laganice vatru na forumu, zapali joint na istoj i broji.. iljade i iljade famoznih postova i surealnih komentara..
A sta je tacno pitanje? Iz koje perspektive?
Ako cemo ovak iz unutarnje ka izvana generalno smo jako ogadnili kao pleme u zadnjije nedje dvaes i pet godina u poredjenju sa najvecim ostatkom Evrope.. (mozda nas jos sad "Ukri i Novorusi" preteknu) Bas smo nagrdjeni kao puk, a kad to velim mislim na najveci dio nas iz SFRJ. Postali smo toliko do najniznjeg primitivizma zatucani, da iole normalnog covjeka prosto i fizicki zaboli kad baci pogled oko sebe i vidi rogobatne dushe onih naj samopromovisanih..
Ali to ne znaci da smo mi ostali sasvim izgubili (stvaralacki) duh, cak mislim i da nam je pusta i uboga sudba balkanska gdje nam se u danu dogodi ono sto se drugim narodima dogodi za 10god., odn. situacija u kojoj se pati i trpi permanentan i svakodnevan zivotni pritisak, namjenila da se izrodi narod posebnog senzibiliteta i kreativnog duha..
Kad gledam jos ovako iz te perspektive, sve ove stare, krezave i zapustene babuskare i didovi danas su cak andjeoska ljepota kakvi cemo mi tek biti kad odrastemo (ako uopste preteknemo kad jos vidimo kakve gadarije ostavljamo iza sebe. odn. pojedinacna stoka kojoj je dopusteno da kreira preovladjujuci mejnstrim) Pa recimo, npr. ovo:
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2015&mm=01&dd=22&nav_id=949520Kad se sad misaono vrnes pa opet pomislis o svemu tome, onda jos pomislis koji smo mi to samozaljubljeni qrac, odn. nadarena, (bogomdana-kakav podli sarkazam) genetika ako danas iljadurucke i s nikad vecom predanoscu testerisemo zelenu granu na kojoj sjedimo i nagrdjujemo zemlju koja nas je sazdala ovakve..
Potpis jos za komentar dr. Johannesa.