banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Dec 2014, 07:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zajebano kad čovjek zađe u određene godine pa mu ni do seksa nije...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_зока je napisao:
NenadV je napisao:
_зока je napisao:
NenadV opet piše o nečemu o čemu pojma nema. De mani se te čaršijske filozofije kako su Izraelci zadrti ekstremi.

Ti si kao po običaju izgleda pretplaćen da svima soliš pamet! Jesu, zadrti su i to mnogo. Kada se dogodio brak između Jevreja i Arapkinje čitava država se digla na noge da bi tog lika razapeli nazivajući ga izdajnikom. Naravno da su zadrti! I kod nas je bio rat i tu računam i Drugi Svjetski i ovaj ali ne diže se tolika halabuka kod mješanih brakova. Da ne pominjem da u Izraelu građansko vjenčanje nije dozvoljeno nego samo vjersko. Kod god želi građansko vjenčanje to obavlja van Izraela. Baš su napredni nema šta!

Citiraj:
In 2010, Israel passed the Civil Union Law, allowing a couple to marry civilly in Israel if they are both registered as officially not belonging to any religion

Citiraj:
There is no civil marriage in many Middle Eastern countries like Egypt, Syria,[7] Jordan,[8] UAE,[9] Saudi Arabia, Yemen, Libya, Mauritania, as well as in Indonesia,[10] Iran and Israel, among others; all marriages are conducted by religious authorities, and are registered by civil authorities only after having been registered by authorities of officially approved religions (Egypt, Israel and Lebanon all recognize Christianity, Islam and Judaism; in many Arab countries, a majority of citizens are Muslim), or, having been registered abroad. This yields particular problems for those who are refused divorce by their spouses, or couples in religious traditions that forbid divorce altogether. Malaysia allows civil marriage for non-Muslims only, while in Kuwait, Bahrain and Afghanistan[11] it is allowed for foreign citizens only.
Kao što vidiš, građansko vjenčanje ne postoji u cijelom tom regionu, a ne samo u Izraelu.

Da, ali je Izrael za Zapad demokratija u odnosu na režime po arapskim zemljama! Izrael je visokorazvijena zemlja u kojoj sve sve blagodeti uživa isključivo većinsko jevrejsko stanovništvo dok su Arapi i to pretežno muslimani u podređenom položaju. Arapi hrišćani su u dosta boljem položaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Prije par godina je Palestinka postala miss Izraela. Sebe je deklarisala kao sekularnu muslimanku, a ovi u Palestini su skočili da je živu iskasape jer je: postala miss u Izraelu, prošetala se u kupaćem kostimu ispred kamera...

Pametnom dosta.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Razlika između sekularnog i tradicionalnog (čitaj zadrtog) postoji kod obje strane. Pogledaj kako se oblače žene kod hasidskih Jevreja i kakav im je položaj, pa ćeš vidjeti da tu i nema neke suštinske razlike između njih i umotanih hanuma.
Probaj pronaći neku hasidku koja se kandidovala za mis Izraela.

Pametnom nikad nije dosta (mislim na sakupljanje znanja), inače se lako zaplesti u predrasude i time postati lak plijen manipulatorima (bez ljutnje, ovo je uopšteno, nisam mislio direktno na tebe).

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
STRATOKASTEL je napisao:
Razlika između sekularnog i tradicionalnog (čitaj zadrtog) postoji kod obje strane. Pogledaj kako se oblače žene kod hasidskih Jevreja i kakav im je položaj, pa ćeš vidjeti da tu i nema neke suštinske razlike između njih i umotanih hanuma.

Vjerski ekstremisti, koji su takodje anticionisti, ne priznaju Izrael, podrzavaju "oslobodjenje Palestine", Iran i sve ostalo karakteristicno za primitivce.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
https://www.facebook.com/edomaajkaoffic ... 9032202378

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

Vjerski ekstremisti, koji su takodje anticionisti, ne priznaju Izrael, podrzavaju "oslobodjenje Palestine", Iran i sve ostalo karakteristicno za primitivce.

Upravo moja poenta. Da nastavimo sa američkim "biblijskim pojasom"...
Primitivnih budala zaslijepljenih religijom ima svuda. Svako od njih ima svoju ekskluzivnu verziju kako bi svijet trebao da izgleda, trenutno je malo popularnije udariti po muslimanima, ali stvari se periodično mijenjaju, kada presuši nafta, naći će se već neki novi žrtveni jarac. Čist pragmatizam u celofanu vjerskog sukoba.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Елем, вјерски фанатици свих земаља - истријебите се.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lako je to reći, postoji samo jedna mala caka u svemu tome, bilo ko od nas im može biti kolateralna šteta, tako da nisam za tvoje "rješenje".

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А чуј, може сутра, недајбоже, да те удари ауто док прелазиш на пјешачком... Тако да, све је релативно. :) Јер ако се не истријебе, свеједно ће да ти "раде о глави". Никад не знаш гдје будале могу да направе сљедеће срање...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2014, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako sve gledaš kao pesimista, uvijek ćeš naći nekog ko ti radi o glavi. Tako da ne možeš pobijediti ni na koji način, dok ne pobijediš samog sebe (i vlastite demone, ako u njih vjeruješ).

Pogrešno bi bilo tvrditi da je svijet perfektan i da se ništa loše nigdje ne dešava, ali tako je oduvijek, ništa što se na jednostavan ili nasilan način može srediti. Samo evolucija i edukacija pomažu, a za to treba više vremena nego što ti ili ja imamo.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Muslimanski ekstremisti (mudžahedini&co) su stvoreni od strane CIA za njihove potrebe, neki se malo oteli kontroli pa prave više problema poput ovih ISIL-ovaca.

Što se mene tiče, neka se međusobno koliko hoće ubijaju, nije na odmet.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2014, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

У ШвеЦкој проблеми, здраво. http://rt.com/news/217687-arson-attack-sweden-mosque/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2014, 01:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
sinip je napisao:
У ШвеЦкој проблеми, здраво. http://rt.com/news/217687-arson-attack-sweden-mosque/

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 80812.html

гарант неки ћетници

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Hercegovac je napisao:
Brale001 je napisao:
:D
Pele... nazad na temu.

Parafrazirat cu jednog sociologa (taj ne lupa kao ja....ozbiljno vlada covjek osnovama) nesto kao ovako:
"Ako razliciti ljudi trebaju da okupiraju isti politicki prostor bez sukoba, oni moraju da ogranice sebe u podvrgavanju kritici fundamentalih osnova vjerovanja drugih".

Jedna od ironija zivljenja u kao sto neki ovjde kazu "modernom" savremenoj zapadnom demokratskom drustvu je sledeca.
Takvo drustvo razlicitim zakonima i propisima stiti razlicitost i kao fol do daske podrzava jednakost na papiru neeeeeograniceno a sad pazi ovo, u isto vrijeme a u praksi trazi da suzis razlicitost pogleda i stavova o tim razlicitostima.?!? Alloooo....

Zar to nije jedan apsurda gdje dolazi do ocigledne kolizije...Jel neko od vas ovo razumije bolje... :roll: :roll:

Prihavata se različitost koja ne ugrožava druge. I islam je bio prihvatan decenijama, sva prava su imali... Dok nisu svojom "slobodom" počeli da ugrožavaju sve druge slobode.

Ne radi se tu o razlicitostima i slobodama.
Ako imas princip drzi ga se ili se ne pozivaj na njega.

Pa dosta je vise te dvolicnosti.I prazne liberalne frazeologije "Prihvata se razlicitost koja ne ugrozava druge".
Koji su to drugi?

Ako si me prihvatio na bazi kao fol jednakosti i ravnopravnosti onda si me prihvatio i sa mojim razlikama.
Ako nisi onda ne treba da me pustas ksebi. Ne znas da je religja samo dio islama .... ma nemoj. :wink:

Htio bi jeftinu radnu snagu i da ti bude potaman.

Mejdutim tako to ne ide, niti je ikad islo na taj nacin.
Kad su decenijam odsjecali masovno djevojcicama klitorise,kamenovali zene po Africi i okolo nije bilo problema za zapadni liberalni svijetnonazor, jesu li ti sto su tad trpjeli bili mozda "drugi" ili to "ne urgozavas druge" vazi samo kad su drugi tu tebi na oku.

Zapadu ne smeta sto se decenijama svakodnevno tuku zena i djevojcice gdje god se stignu u zemljama njihovih dobrih prijatelja i saveznika.

To je ok ili kako ti kazes ide pod ono "islam je bio prihvatan decenijama". Kad bicuju u Saudiskoj zenu koju je silovalo 7 muskaraca pa se potuzila i sud smanjio sa 200 na 100 udaraca onda je u redu.

Sve je to znaci tolerisano jel nije tebi smetalo(ne mislim tu na tebe konkretno).
Isti taj zapad vidi problem kad hoce i kad mu treba a kad je prisutan drugdje onda ga ne vidi ili drugi izraz - tolerise ga.

Naravno to se odnosi na zapadnu liberalnu viziju svijeta i na njihovo prihvatanje razlicitosti.
Sloboda je ugrozena ne samo kad kod tebe zajauce u dvoristu vec kad je zakinuta i u Somaliji, Spaniji,Pakistanu, Meksiku.

Saudiska, Kuvajt,Emirati su najbolji prijatelji Amera. Nisu zemlje koje pripadaju Evil osovini i nikada nisu dovedeni u pitanje njihovo grubo kresenje UN dekleracija o osnovama ljudski prava o jednakosti covjeka i zene.

Ne samo da je zapad tolerisao i tolerise te nejednakosti vec presucuje svakodnevno nasilje koje je opceprihvaceno kao tretman zena u ovim zemljama.

Zato kao sto rece, ako imas princip drzi ga se ili se ne pozivaj na njega. :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Pele, ti jednostavno ne mozes shvatiti i dzaba.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... na-dzamiju

нема везе, ево толерантни шведи могу :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2015, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А чуј, може сутра, недајбоже, да те удари ауто док прелазиш на пјешачком... Тако да, све је релативно. :) Јер ако се не истријебе, свеједно ће да ти "раде о глави". Никад не знаш гдје будале могу да направе сљедеће срање...

:D
Jel ti jos uvijek vjerujes da se ta kako ih ti zoves "sranja" desavaju slucajno i onako sama od sebe. Kako "budalama" padne na pamet.
Vrijeme slucajnosti je proslo kazu odmah tu negdje poslije velikog big benga. A ti jos o slucajnostima i budalama. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2015, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Brale bate, džaba.
Ev moj bat Pele se raduje nasilju i ekstrmizmu. :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2015, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Brale bate, džaba.
Ev moj bat Pele se raduje nasilju i ekstrmizmu. :(

:)
Nije Pele takav.
Ne mislim da se raduje nije covjek zloban ali mozda pogresno misli da mase imaju svoj identited i autonomiju djelovanja koja proizilazi iz njih sami.
Ili pak pogresno misli da se ovdje radi o spontanoj toleranciji ili ne toleranciji drugaciji religija, kultura.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]