DIAB10, evo još jedna tvoja pristalica u obliku moje malenkosti
Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem, a svaki put mi se digne kosa na glavi kada kažu "vi BL-učani ste ovakvi, onakvi, bla, bla, bla".
Svaki put se na kraju ispostavi da je to neko prvo koljeno koje živi u gradu, a predstavlja se kao "gradska raja" (inače su roditelji iz Piskavice, Glamoča, Drvara, Manjače, Bronzanog Majdana, Stričića...). Što je najgore takvi tipovi stvaraju sliku o "gradskoj raji"
Da se razumijemo, demografska pomijeranja su učinila da se jaz između gradske djece (nije važno iz kog grada su došli u BL ili bilo koji drugi grad u BiH) i djece iz ruralnih područja poveća do maksimuma. Opet, zemljoradnike i ratare izuzetno poštujem, ali seljake (mislim ka karakternu osobinu) očima ne mogu vidjeti, jer su puni kompleksa i malograđanštine i nekih uzoraka ponašanja koji su sve samo ne dobrodošli...
Evo jedan simpatičan primjer: Meni je suprug, kada smo se još zabavljali, u jednom trenutku rekao "Samo da nisi BL-učanka

... " i naravno dodao je drvlje i kamenje na iste.
Kada sam mu odgovorila da on nema blage veze ko su BL-učani, počeo mi je prosipati neke priče "ajme majko"
Tek kasnije je shvatio, kada je otišao u svoj rodni grad, ko su sada velika većina građana njegovog grada, a ko je velika većina građana BL-uke.
Hahah, baš me slatko nasmija sa komentarom o današnjoj omladini. Evo, ja sam 73. godište, a izlaz mi je bio do 2. srednje do 20.00 časova
Da završim, genetska gradska djeca će uvijek biti gradska djeca, bez kompleksa, uzvišenosti, omalovažavanja drugih, poštujući svoje i tuđe.
Malograđane i seljake (karakterna osobina) kritikujem i imam otpor prema njima zato jer ne čine ništa da bi se popravili i učinili boljim.